Yolcu360 Blog
yeni skoda octavia gorseli yolcu

Neden Skoda Octavia Sedan?

Skoda Octavia teknik özellikleri üzerine biraz araştırma yaptık. Skoda Octavia ne kadar yakıyor ve uzun yolda ne kadar konforlu baktık..

Yeni Skoda Octavia İç Mekan Gorseli

Neden Skoda Octavia Sedan?

Octavia, Skoda’nın ülkemizde en sevilen modellerinden biri. İçinde yer aldığı sınıfın tüm özelliklerini üzerinde gösterirken fiyatıyla da benzeri araçlara oranla daha maku olması onu popüler kılıyor. Yenilenen Octavia’daki arttırılmış güvenlik önlemleri, geliştirilmiş teknolojisi ve turboşarjlı motoru da bu tercihi daha kalıcı hale getiriyor.

2018 Model Octavia’nın Teknik Özellikleri Uzun Yol İçin Önemli

Bu yılın Octavia modelinde öne çıkan özelliklerden biri olan adaptif hız sabitleme sistemi (ACC) sürücüler için konforun başlangıcı sayılabilecek nitelikte. Ön ızgaradaki radar sensörü yardımıyla, ayarlanan mesafede ve hızda fren ya da hız yapılmasını sağlıyor. Bu özellik, başlı başına sürücünün yükünü %25 azaltacak nitelikte. Yükseklik ve derinlik ayarlı elektro-mekanik direksiyon, start & stop sistemi, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı da sürücüler için düşünülmüş diğer özellikler.

Otomobil içerisinde yer alan diğer teknolojik özellikler de hem sürücü hem de yolcular için uzun yolculuklarda konforu üst düzeye taşıyor. 8 hoparlöre sahip Canton ses sistemi, dijital ekolayzır, araç sesi iptali, Colombus uydu navigasyonu, Dolby 5.1 surround ses özelliklerini barındırıyor. 6,5” dokunmatik multimedya sistemi, bluetooth, sd kart okuyucu, USB bağlantı noktası, ön kol dayama ünitesi, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu da uzun yol için önemi olan bileşenlerden.

Skoda Octavia Ne Kadar Yakıyor?

Octavia’nın şehirler arası yollardaki yakıt tüketimi de oldukça ekonomik. 1.6 TDI motorun 100 km’de sarfettiği yakıt miktarı 3.8 litre. Yakıt, 1.2 araçlarda 4,2 litre ve 1.4 araçlarda 4,4 litre olarak belirlenmiş. Bu bile Octavia Sedan’ın uzun yol için tercihte ilk sıralarda yer alan  araçlardan biri olduğunun göstergesi.

Yeni Skoda Octavia Bagaj Görseli

Bagaj Hacmi Geniş Sedan Seçeneği

2018 model Skoda Octavia Sedan’da bagaj hacmi de oldukça geniş. Tüm tiplerinde 568 litrelik bagaj hacmi bulunuyor. Ailecek çıkacağınız tatillerde bile bagaj sorunu yaşamayacağınızın garantisi de var yani. İç hacminin de bagaja oranlandığını düşünürsek, Octavia modeli oldukça konfor odaklı.

Teknik Donanımı Çok Başarılı Olmuş!

Donanımsal özellikler yeni dönem araçlar için en önemli ayrıntılardan biri. Gelişen teknoloji ile birlikte donanımlardaki seçenekler de artış gösteriyor artık. Octavia’nın donanım özellikleri sınıfı için oldukça iyi. Güvenliği ön planda tutan donanımında neredeyse araç içinin tamamını kaplayan hava yastıkları dikkat çekiyor. Sürücü yorgunluk tespit sistemi, çoklu çarpışma freni gibi ileri derecede özellikler Octavia 2018 modellerinde standart olarak bulunmakta. Pek çok otomobil yazarına göre ve test pilotuna göre de 2018 model Octavia sınıfının donanım konusunda da en başarılı örneklerinden biri.

 

Skoda Octavia Kiralamak İçin!

Skoda Octavia Sedan kiralamak için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir fiyat araştırması yapabilirsiniz. Sistem size arama yaptığınız bölgede ve belirttiğiniz tarih aralığında rent a car markalarının müsait araçlarını listeler. yolcu360.com’un listelediği Skoda Octavia seçeneklerini inceleyerek fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Yorum ekle