Yolcu360 Blog
Skoda Fabrika

Skoda Octavia Tam 60 Yaşında!

Skoda Octavia ne kadar eski bir model olabilir? İlk Skoda Octavia ne zaman piyasaya sürüldü? Peki, Skoda nerenin yani hangi ülkenin…

Skoda-Hakkında

Skoda Octavia Tam 60 Yaşında!

Bugün hem Türkiye’de hem de dünya genelinde oldukça iyi satış rakamları yakalayan Skoda Octavia modeli tam 60 yaşında. Pek çoğumuza aslında yeni bir modelmiş geliyor olsa da Skoda Octavia tam 60 yıldır üretiliyor ve çok seviliyor. Üretildiği ilk günden bugüne epey değişen araç, 2019 model Octavia aşamasından da epeyce dijitalleşmiş durumda.

Skoda için “markanın kalbi” olarak tanımlanan Octavia modeli, bu yıl 60. yaşını kutluyor. İlk kez 1959 yılında üretilen Octavia, her dönemde gördüğü taleple bugüne kadar gelmiş bir otomobil. Böyle uzun yıllar boyunca üretilen otomobiller için “beklentileri karşılıyor ki bunca yıldır var” yorumu yapılabilir. 1959 yılından beri yani ilk Octavia üretiminden beri tam 6,5 milyon adet Skoda Octavia satılmış. Bu da az önce bahsettiğimiz başarının kanıtı aslında.

Şimdi, Skoda hakkında çok merak edilen bir kaç soruya yanıt verelim…

Skoda FabrikasıSkoda Fabrikası Nerede?

Skoda’nın Çekya’da, Çin’de. Hindistan’da, Kazakistan’da ve Cezayir’de fabrikaları var.

Skoda Hangi Ülkenin?

Pek çok kişi “Skoda nerenin” sorusunu soruyor. Skoda şirketi, 1895 yılında Çek Cumhuriyetinde kuruldu. Bugün resmi adı Çekya olan ülkenin en önemli markalarından biri olan Skoda, ülkemizde de çok seviliyor. Skoda üreticisinin tam adı Laurin&Klement. Çek Cumhuriyeti Mlada Boleslav şehrinde ilk Skoda bisiklet fabrikası kurulmuş. Daha sonra otomotiv üretimine yönelmişler.

Skoda Ambleminin Anlamı

Skoda Ambleminin Anlamı Ne?

Daire içinde kanatlı ok..Skoda’nın logosu, amblemi…Skoda ambleminin anlamı, hedefe ulaşmak için çabalamak ve gözünü hedefe dikmek, odaklanmak gibi çok soyut bir anlama geliyor. Hedef belirlemek, çalışmak, odaklanmak, hızla ilerlemek şeklinde özetlenen Skoda’nın ambleminin anlamı gerçekten çok çekici. Sadece bu bile marka ile iletişim kurmaya yeter gibi…

Yorum ekle