Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Skoda Fabia- Seat Leon Karşılaştırması

Skoda Fabia- Seat Leon Karşılaştırması

Sıfır km uygun fiyatlı HB araba almayı düşünüyorsanız; Skoda Fabia- Seat Leon modelleri incelemeye değer. Ayrıca uygun fiyata Skoda Fabia kiralamak için ya da Uygun fiyatlı kiralık Seat Leon bulmak için yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Peki, hatchback benzinli otomatik araba kiralarken ya da sıfır km fiyatı 100 bin TL’nin altında benzinli otomatik araba alırken hangisini tercih etmek gerek? Fabia mı Leon mu?

Skoda Fabia- Seat Leon Karşılaştırması

Hatchback karoserde benzinli otomatik ve uygun fiyatlı sıfır km araba arıyorsanız Skoda’nın Fabia modeli ile Seat’ın Leon modelini mutlaka incelemelisiniz. İkisi de piyasanın en popüler otomobilleri arasında yer alıyor. İkisinin de sıfır km fiyatı 100 bin TL’nin altında. Peki, hangisi daha az yakıyor, hangisinin bagajı daha büyük, hangisinin motoru daha güçlü ve hangisi daha hızlı…Skoda Fabia ile Seat Leon karşılaştırması için devamını okuyun…

Önce Fiyat Karşılaştırması

Son 2 yılda vergiler, dolar kuru derken sıfır km araba almak hayal gibi bir şey oldu. 100 bin TL’nin altında araba bulmak çok zor. Bu iki otomobilin de sıfır km baz versiyon fiyatı 100bin TL bandının altında. Peki hangisi daha ucuz? Skoda Fabia sıfır fiyatı 94.400TL’den başlıyor. Söz konusu baz donanım Style Donanım olarak geçiyor. Seat Leon benzinli sıfır fiyatı ise 95.800TL’den başlıyor.

Hangisinin Bagajı Daha Büyük?

Hem kiralık HB araç için hem de kendinize yeni bir otomobil alırken bagaj hacmini mutlaka dikkate almalısınız. 2018 model Skoda Fabia’nın bagajı 330 litre. Koltukları katladığınızda da 1150 litrelik bir alan sunuyor. 2018 model Seat Leon’un bagajı ise 380 litre. Yani Leon’un bagajı daha geniş.

Hangisi Daha Az Yakıyor?

Yakıt tüketimi benzinin ve mazotun epey pahalı olduğu ülkemizde çok önemli. Az yakan kiralık araba arayışı da az yakan satılık araba arayışı da bu açıdan epeyce anlaşılır bir konu. İncelediğimiz iki araçtan Fabia 2018 modeli 4,6 litre yakıt tüketiyor. Leon 2018 modeli ise 100km’de 5,0 litre yakıt tüketimi ortalamasına sahip. Dolayısıyla bu incelemede en az yakan HB benzinli araba da yine Seat Leon oluyor.

Hangisi Daha Hızlı?

Hız yapmak, benzin fiyatları düşünülünce bir trafik çilesi söz konusu ise imkansız. Ama hızlanma verileri, bir otomobilin devir alma konusundaki seri olma kabiliyeti, motor gücü ve şanzıman durumu hakkında çok şey söyler. Seat Leon benzinli otomatik versiyonunun maksimum hız verisi 194km/s. Skoda Fabia benzinli otomatik versiyonun maksimum hız verisi ie 196km/s.

Hangisi Daha Ağır?

Ağırlık, bir otomobilin motor gücü, yakıt tüketimi gibi konularda önemli bir veridir. Ayrıca yol tutuşu için de bir fikir verir. Mühendisler, ağırlık hesaplamalarına bu nedenle çok dikkat ederler. Seat Leon’un toplam ağırlığı 1166kg iken Skoda Fabia’nın toplam ağırlığı 1069kg.

Hangisi Daha İri?

Büyük boyutlar genellikle daha geniş iç hacim ama daha zor park etmek anlamına gelir. Çok basit bir anlayışla bu, böyledir. Ama bazı otomobiller iri olmalarına rağmen karoser tasarımındaki mükemmellikle manevra kabiliyeti konusunda iyi olabilirler. Bazı otomobiller de iri görünümlerine rağmen başarısız iç mekan tasarımıyla oldukça rahatsız edici olabilirler. Bu nedenle iç mekan konforu ve manevra kabiliyeti için bizce test sürüşü yapın. Boyutlara bakalım.

Skoda Fabia Boyutlar

Uzunluk: 3992mm

Genişlik: 1732mm

Yükseklik: 1452mm

Dingil Mesafesi: 2470mm

Seat Leon Boyutlar

Uzunluk: 4282mm

Genişlik: 1816mm

Yükseklik: 1459mm

Dingil Mesafesi: 2636mm

Motor Gücü Karşılaştırması
Seat Leon’un Motor Özellikleri

Seat Leon 1.2 TSi 110HP DSG S&S modelinin motoru önde ve enlemesine konumlanmış sıralı motor. Benzinli Leon 4 silindirli 16 subaplı motoru ile 1197cc silindir hacmine ulaşabiliyor. Motorun maksimum gücü 81kW/110 HP 4600d/d. Maksimum Tork verisi de 175Nm 1400-4000 d/d

Skoda Fabia Motor Özellikleri

Skoda Fabia 1.0 TSi DSG motoru sıralı, önde ve enlemesine konumlanmış. Benzinli Fabia motoru 3 silindir 12 subapla çalışıyor ve 999cc motor silindir hacmi var. Motorun maksimum gücü 81kW/110HP 5000-5500d/d. Maksimum tork verisi ise 200Nm 2000-3500 d/d.

Bu iki araç için de kiralama fiyatlarını öğrenmek üzere yolcu360.com üzerinden hızlıca araştırma yapabilirsiniz. Sistem özerinden örneğin İstanbul Havalimanı araç kiralama listesine bakarken marka ve model fiyatlarını da görebilirsiniz.

Yorum ekle