Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 2. El Araba Alırken Kış Mevsimini Beklemek Doğru mu?

2. El Araba Alırken Kış Mevsimini Beklemek Doğru mu?

Kışın araba almak yıllardır birçok insanın yaptığı bir alışveriş. Peki araba alırken kış mevsimini beklemek doğru mu? Kışın araba fiyatları düşer mi? Gelin hep birlikte bu soruların cevaplarını arayalım.

Kişiler, yeni bir araç alırken sıfır veya ikinci el farketmez en avantajlı alışverişi yapma eğilimindedir. Bu sebeple araba alırken doğru zaman nedir diye birçok araştırma yapılır. Özellikle ikinci el araba ne zaman alınır sorusunun cevabı çok aratılır. Kışın araba almak ne kadar yaygın bir görüş olsa da ikinci el araba alırken doğru zaman değişiklik gösterebilir zira dönemin ekonomik durumu oldukça etkilidir.

Araba Alırken Kış Mevsimini Beklemek Doğru mu?

Sıfır veya ikinci el araba alırken en uygun zaman ülkenin bulunduğu ekonomik durum ve değişiklik gösteren parametrelerle ilgili olduğundan değişkenlik gösterebilir. Kışın araba fiyatları gerek mevsimsel koşullar gerek ise değişen vergilerle değişebilir. Bu değişimlerden elbette kışın araba piyasası da etkilenir. Dolayısıyla satılık araba galerileri veya online platformlar üzerinden satışı gerçekleştirilen sıfır veya ikinci el araba fiyatları da bu değişkenlerden olumlu veya olumsuz etkilenecektir. İkinci el araba alırken kış mevsimini beklemek doğru mu noktasında da dönem dönem doğru dönem dönem ise yanlış olabilir diyebiliriz. Piyasalar üzerinden genel bir tahmin yapacak olursak detaylara bakmak gerekecektir. Yazın talep arttığından her üründe olduğu gibi araba fiyatlarında genellikle yükseliş görülebilir ancak bu araç marka modeline göre değişiklik gösterir.

İkinci el araba alım ve satımında noter işlemleri

Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Kışın Araba Fiyatları Düşer mi?

İkinci el araba alırken iyi bir piyasa araştırma yapmalısınız. Eğer zamanınız varsa araştırma yapmak uygun fiyata ikinci el araba almanızda etkili olacaktır. Kışın araba piyasası canlanır. Özellikle Ocak ve Şubat aylarında otomobil piyasaları canlıdır zira kampanya aylarıdır. Ocak ve Şubat aylarında bu kampayalar değerlendirilebilir dolayısıyla beklemek yararınıza olabilir. Kışın araba fiyatları düşer mi noktasında piyasa daha durgun olduğundan kışın araba almak daha avantajlı olabilir. Bayram tatilleri özellikle ikinci el araba alım satımında en canlı olduğu dönemlerdir. Kışın araba fiyatları konusunda etkili bir diğer konu ise elbette döviz kurlarındaki değişimdir. Örneğin satın alınan 2017 model araç bu yıl daha pahalı olabilir. Artan döviz kurları kışın araba fiyatları düşer mi sorusuna olumsuz bir yanıt verebilir.

Aylık araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

Araç Satın Almak Yerine Kiralamak Ne Kadar Avantajlı?

Bireysel alıcılar için sıfır bir araç almak yerine aylık araç kiralama ve yıllık araç kiralama yaptığında araç masrafları göz önünde bulundurulduğunda daha az maliyetli bir sonuç ortaya çıkıyor. Hem yüksek faizli kredilerle uzun yıllar borç yapmıyor hem de diğer masraflarını kiralama şirketleri ödediğinden rahat ediyor. Diledikleri zaman aracın marka modelini değiştirerek farklı sürüş deneyimleri de yaşamış oluyor. Araç lastik değişimi ve yıllık bakım gibi periyodik bakımlar da kiralama şirketleri tarafından yapılıyor.

Kiralık araçlarda periyodik bakım

Şirketlerin kurumsal araç kiralama yaptıkları durumda ise toplu nakit akışı yaşanmadığından bu bütçe başka yatırımlara aktarılabiliyor. Araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri, kasko, trafik sigortası eksiksiz olarak araç kirama şirketi tarafından yapılıyor. Tüm bakımlar, kışlık-yazlık lastik değişimleri, veya kaza-hasar durumunda tamir işlemleri de kiralama şirketi tarafından yapılıyor. Şirketler ayrıca ani gelişen iş gezilerinde gidilecek lokasyona uygun aracı dakikalar içinde kiralayabiliyor.

Yorum ekle