Yolcu360 Blog
Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Şile’de hafta sonu ne yapılır? Hafta sonu Şile planı olanlar için yazdık: Şile’de ne yenir, Şile’de nerede denize girilir ve Şile’de ne yapılır? Keyifli bir Şile rotası…

Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Şile İstanbullular için İzmir’in Çeşme’si, Muğla’nın Bodrum’u gibi. İstanbul halkı şehir dışına çıkmadan hafta sonu tatil yapayım, denize gireyim diyorsa ilk akla gelen rota Şile ya da Ağva seçeneklerinden biridir. Bu ikisi, hem şehir içinde hem de şehirden uzakta kalan, hafta sonu kaçamağı için ideal bir konum sunar. Tabi, trafiği hesaba katmazsak.

Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Eğer aklınızda hem uzaklaşmayayım hem de kafamı dinleyip iki gün tatil yapayım gibi düşünceler varsa hafta sonu için Şile ya da Ağva planı yapabilirsiniz. Bu arada bayram’da İstanbulda kalanlar için de bu iki rota iyi birer seçenek olabilir. Elbette bayramda yer yer bulabilirseniz…

Şile’de yapılabilecekler listesi ise şöyle…

Beykoz araç kiralama fiyatları için buraya tıklayın!

1- Ağva Turu

Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Ağva Marmara Bölgesi sınırları içinde yer alan fakat Karadeniz’e kıyısı olan Şile’ye bağlı bir ilçedir. Doğal plajı ve etrafında yer alan adacıkları, koyları ve ormanlarıyla oksijen oranının çokça yüksek, doğallığın içinde bulunan bir bölgedir. Ağva’da Göksu ve Yeşilçay adındaki iki derede kano veya deniz bisikleti turuna çıkabilirsiniz. Kilimli ve Kadırga koylarında yürüyüş yapabilir, Hacıllı Köyü’nün mağaralarını gezebilirsiniz. Gündüz ne kadar kafa dinlemek için doğru yerse geceleri de eğlenmek için doğru bir adres. Ağva’da rahatlıkla gece kulübü ve bar bulabilirsiniz.

İstanbul Bostancı Araç Kiralama seçenekleri için Tıklayın!

2- Şile Plajları

Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Her ne kadar Şile’nin denizi kötü şöhrete sahip olsa da aslında bilinçli bir şekilde ve dikkatli olarak yüzmek gerektiği unutuluyor. Uyarıları dikkate almayarak suya giren halktan dolayı kötü haberlerle anılsa da hiçte bilindiği gibi olmayan, içerisinde mavi bayraklı da yer alan plajlara sahiptir. Havalar ısındı, şehirden kaçalım ama uzakta olmasın, denize de girelim diyorsanız Şile sizi bekliyor.

İstanbul Ümraniye araç kiralama seçenekleri için Tıklayın!

Hacıllı Köyü’nün mağaraları

3-Saklı Göl

Denize girdik, bir de yeşiller içerisinde piknik yapalım diyorsanız aradığınız yer muhtemelen saklı göl. Temiz havası ve manzarası ile piknik severlerin gözde mekânlarından Saklı Göl. Burada Karamandere Saklı Göl Sosyal Tesisleri restoran olarak hizmet vermektedir. Dilerseniz yemeğinizi restoranda göle karşıda yiyebilirsiniz. Yemekten sonra tesisin verandalarında oturup, gölün etrafında trekking yapabilirsiniz.

İstanbul Kadıköy araç kiralama seçenekleri için Tıklayın!

4-Şile Feneri

Tarihi eserlere de geziniz için vakit ayırmak istiyorsanız rotayı Şile Feneri’ne çevirebilirsiniz. Şile Feneri, Osmanlı İmparatorluğu zamanında 1859’da yapılmış, 60 metre yükseklikte olan, kayaların üstüne inşa edilmiş ilçenin simgesi haline gelen yapısıdır. 159 yıllık tarihi ile Karadeniz’de kıyı emniyetini sağlayan iki fenerden biridir Şile Feneri.

5-Şile Kalesi

Tarihi geziye devam ederek bir sonraki durağımıza yani Şile Kalesi’ne varıyoruz. Cenevizliler tarafından yapılan ve Osmanlılar tarafından da kullanılan kale denizden gelen saldırılara karşı gözetlemek amacıyla inşa edilmiştir. Önceleri çok fazla bilinmeyen kale şimdilerde ziyaretçi akınına uğramaktadır.

6-Ağlayan Kaya ve Kumbaba Tepesi

Gezimizin sonuna da doğal şifa kaynaklarını yerleştirince tüm yorgunluğu atarak evimize dönebiliriz. Ağlayan Kaya taşların arasından çıkan bir su kaynağı. Şile Feneri’nin 600 metre kadar gerisinde kalan kaynak, ismini akışının ağlayan bir insanın gözyaşlarına benzetilmesinden almaktadır. Kumbaba Tepesi ise tepede kırmızı ve turuncu renkli değişik kumların oluşturduğu bir alandır. Kumların pek çok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. Hikâyeye göre hastalıklara iyi geldiğini keşfeden ve hastaları burada iyileştiren Kumbaba tepeye ismini vermiştir. Bizans zamanından beri birçok romatizma hastasının tedavisinde kullanıldığı bilinen, radyoaktif kumlardan oluşan tepe, Şile’ye 2 km uzaklıktadır.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için Tıklayın!

Yolcu360 Blog

Add comment