Ilıca Şelalesi eşsiz manzarası ve bozulmamış tabiatıyla özellikle doğa sever gezginlerin mutlaka görmesi gereken noktalardan. Bu doğa harikasını sizin için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi gördü ve yazdı…
Ilıca Şelalesi gezi rehberi
Birbirinden farklı birçok doğal güzelliği sinesinde toplamış olan Kastamonu, bize göre Batı Karadeniz Bölgesi’nin en çarpıcı noktalarından. O yüzden buraları anlata anlata bitiremeyeceğiz sanırım. Daha önce yine yolcu360 için buraların saklı cennetleri olan Gideros Koyu ve Ginolu Kalesi’ni kaleme almıştık. Bu sefer de yine Kastamonu’nun bir başka doğa harikası ile geldik sizlere. Fakat bu sefer deniz kenarından biraz uzaklaşıp, şehrin yemyeşil ormanlarının derinliklerine, Ilıca Şelalesi’ne doğru yola çıkıyoruz.
Kastamonu’ya bağlı Pınarbaşı ilçesinin yaklaşık 12 kilometre kadar uzağında yer alan Ilıca Şelalesi, kendisini ziyaret etmeye gelenlere mis gibi bir doğa, yemyeşil alanlar ve enfes manzaralar sunan yeryüzünden bir cennet adeta. Çevrede yaşayanlar için özellikle yaz ve bahar aylarında bir kaçış noktası olan bu yer, büyük şehirlerden gelen gezginlerin de gürültüden kaçıp, kafa dinleyebilecekleri bir destinasyon. Yani Batı Karadeniz’e seyahat etme planınız varsa eğer Ilıca Şelalesi şiddetle tavsiye edilir.
Ilıca Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Kastamonu’ya bağlı olan Ilıca Şelalesi’ne ulaşmak için illa Kastamonu’ya uğramanız gerekmiyor. Örneğin İstanbul tarafından geliyorsanız, Yolcu360‘tan İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Safranbolu’yu ya da Amasra’yı geçtikten sonra Kastamonu’ya uğramaya gerek kalmadan Pınarbaşı ilçesine ulaşabilirsiniz. Ankara üzerinden gelecekseniz yine Yolcu360’dan Ankara araç kiralama tekliflerinden birini değerlendirebilir, Safranbolu ya da Kastamonu üzerinden gelmeyi tercih edebilirsiniz. Şehir içinde Ilıca Şelalesi’ne rahatça ulaşım sağlamak için Yolcu360‘tan Kastamonu araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Ilıca Şelalesi Nasıl Bir Yer?
Ilıca Şelalesi’ne gittiğiniz zaman araç ile belirli bir yere kadar gidebiliyor ve şelale yolunun kalan kısmını ormanın içinden yürüyerek tamamlıyorsunuz. Yol boyunca enfes manzaralar, kuş sesleri, ulu ağaçlar ve tertemiz bir doğa size eşlik ediyor. Ne dert kalıyor ne tasa. İşte o anlarda insanın içini tadı her zaman damağında kalan bir huzur kaplıyor.
Fazla oksijenden mi bilinmez, enteresan bir rahatlama hissediyorsunuz. Yürürken içinize çektiğiniz her nefeste ayrı bir mutluluk gelip göğsünüzün orta yerine oturuveriyor ve o anlar hiç bitmesin istiyorsunuz. Yazın giderseniz eğer, ağaçların arasından esen hafif esintinin yüzünüzü yalayıp geçmesi, sıcaktan bunalan bünyenizi ferahlatması ve mutluluğunuza mutluluk katması da cabası.
Tüm bu deneyimlerin getirdiği güzel düşüncelerle zihniniz oyalanırken, Ilıca Şelalesi’nin yaklaşık 15 metre yükseklikten aşağı dökülen suyunun sesini duymaya başlıyorsunuz ve karşınıza çıktığınızda gördüğünüz manzara kazınıyor aklınıza. Yukarıdan aşağıda doğru dökülen su ve döküldüğü yerde oluşan gölet, gerçekten enfes.
İşte böyle bir yer Ilıca Şelalesi. Aileniz ya da arkadaşlarınız ile keyifli ve kaliteli zaman geçirebileceğiniz bir rota. İster piknik yapın ister sadece yürüyüş, doğanın tadını dibine kadar çıkarabilirsiniz burada. Hatta yanınızda mayonuzu getirirseniz eğer gölette yüzenlerin keyfine siz de ortak olabilirsiniz.
Son olarak Ilıca Şelalesi’nde konaklamak ve temiz havanın daha fazla tadını çıkarmak isterseniz eğer buranın yaklaşık 500 metre ilerisinde bulunan bungalov evlerde kalabilirsiniz. Doğanın kucağında olan bu tesiste 5’i dubleks 9 tanesi de tek katlı olmak üzere toplamda 14 adet bungalov ev bulunuyor. Bir başka gezi rotasında buluşmak üzere…
Yorum ekle