Yolcu360 Blog
sıfır mı, ikinci el mi? düşünen adam, erkek odasında düşünüyor
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Sıfır mı, İkinci el mi? Yoksa Kiralık mı? (2022 Bilgileriyle)

Sıfır mı, İkinci el mi? Yoksa Kiralık mı? (2022 Bilgileriyle)

Sıfır mı, ikinci el mi sorusu çok popüler bu sıralar. Araç satın alma sürecinde bu iki tercihten biri sizi bekliyor. Peki, seyahat ve ulaşım için başka ne gibi alternatifler var?

Bir araç edinme sürecinde en klasik yöntem ikinci el araç pazarına bakmaktır. Ulaşım ve seyahat ihtiyacı için bütçeye uygun 2. el araç arayışı, en çok tercih edilen seçenek. Ancak özellikle son dönemde sıfır km araç tercihi de çok. Diğer yandan bir araç edinmenin tek yolu satın almak değil! Araç kiralama seçenekleri de duruma göre çok cazip olabiliyor. Peki, hangisini tercih etmeli?

Sıfır km araba almak, ikinci el araba almak ve araba kiralamak şeklinde sınıflandırılan üç seçeneği karşılaştıralım…

sıfır mı, ikinci el mi? not tutmak, deftere yazı yazmak, hesap yapmakSıfır Araba Almanın Avantajları ve Dezavantajları: Sıfır mı, İkinci el mi? Yoksa Kiralık mı?

Sıfır km araba sahibi olmak, kulağa çok hoş geliyor. Her şeyin yeni, temiz olması hissi keyifli. Sıfır km araç satın almanın hem çok avantajı var hem de dezavantajlara sahip. Bakalım sıfır km tercihinin sonuçları neler olabilir?

Sıfır Araba Almanın Avantajları Neler?

  • Sıfır araba, “daha önce başına neler geldi” endişesi yaşatmaz.
  • Direksiyonuna daha önce kimsenin dokunmadığı otomobili kullanmak keyiflidir.
  • Araba ile uğraşmak istemeyenler için sıfır araba yine avantajlı. Zira, garantisi olacak. Ayrıca sıfır olduğu için büyük ihtimalle uzun süre sorun çıkarmayacak.
  • Arabalardan anlamayan alıcılar için “acaba kandırılıyor muyum” stresi yok.
  • Sıfır araçta plaka tercihi yapılabiliyor.
  • Uzun süreli değiştirmek istemeyenler için de sıfır km araba almak avantajlı olabilir.
  • Al – sat yapmayanlar için değer kaybı da göz ardı edilebilir.
  • Kataloğu olduğu için araç hakkında kapsamlı ve detaylı bilgi edinmek mümkündür.
  • Teknolojisi ve donanımı günceldir. Bugünün ihtiyaçlarına cevap verir.

Sıfır Araba Almanın Dezavantajları Neler?

  • İlk aldığınızda sıfır araba sahibi olmanın sunduğu prestij duygusu harikadır. Pek çok kullanıcı, sıfır arabaya sahip olmanın sunduğu prestiji ister. Ancak çok değil bir yıl sonra bu etki yok olur. Zira, otomobilin trafikteki diğer kullanılmış modellerle bir farkı kalmaz. Artık o da kullanılmış bir otomobildir.
  • Bazen bütçe kısıtlıdır. Sıfır bir otomobile yeter belki ama ikinci elde daha iyisini o bütçe ile almak da mümkündür. Bu durumda söz konusu rakam aralığında sıfır alıp daha azına razı olmaktansa ikinci el alıp daha iyisine sahip olmak tercih edilebilir.
  • Aracın değeri hızlı düşer. Yakın zamanda satarsanız büyük ihtimalle zarar edersiniz.
  • Düşük olasılıkla fabrika hatası bir sorun yaşandığında, sıfır araba almanın avantajı kaybolabilir.
  • Özel otopark yoksa sokakta park edildiğinde kısa sürede çizikler oluşur.
  • Kısa süre içinde satılırsa zarar ettirir.

sıfır mı, ikinci el mi? siyah spor otomobil doğada park durumundaİkinci El Araba Almanın Avantajları ve Dezavantajları: Sıfır mı, İkinci el mi? Yoksa Kiralık mı?

En çok tercih edilen seçenek ikinci el araba almak. İkinci el araç tercihinin de avantajları ve dezavantajları var. Şimdi bunlara da tek tek bakalım…

İkinci El Araba Almanın Avantajları Neler? Sıfır mı, İkinci el mi?

  • Yanlış bir seçim yapmadığınızda ikinci el araba almak avantajlı olabilir.
  • Fiyat avantajı sunabilir.
  • Yüksel modele ulaşmayı mümkün kılabilir.
  • Alım satımda kar ettirebilir.
  • Özel otoparkı olmayanlar için daha iyi bir tercihtir.
  • Hızlı satışa gelir.
  • Otomobil kullanmak konusunda acemi olanlar için de ikinci el modeller avantajlıdır.

İkinci El Araba Almanın Dezavantajları Neler?

  • Araba alırken satıcı faktörü önem kazanıyor. Örneğin ikinci el araç dolandırıcıları, bu konudaki en büyük sıkıntı.
  • İkinci elde “temiz” diye alınan araba, sürekli sorun çıkaran bir tablo çizebilir.
  • Doğru arabayı doğru kişiden almak konusunda uyanık olmak her zaman mümkün olmayabilir.
  • Km konusu dezavantaj olabilir.

Araba Kiralamanın Avantajları ve Dezavantajları: Sıfır mı, İkinci el mi? Yoksa Kiralık mı?

Bir araç sahibi olmanın tek yolu satın almak değil. Ayrıca araç kiralama seçeneğini düşünebilirsiniz. Ancak bu seçeneğin de hem avantajları hem de dezavantajları var.

Araba Kiralamanın Avantajları Neler?

  • Kısa süreli ihtiyacı karşılar
  • Aracın bakımı kiralayan için zahmet konusu değildir.
  • Lastik değişimi, sigortası, muayenesi de kiralayanı ilgilendirmez.
  • Sürekli olarak araca ihtiyaç duyulmadığında büyük avantaj sunar.
  • Her seferinde farklı bir modeli deneyimleme keyfi sunar.

Araba Kiralamanın Dezavantajları Neler? Sıfır mı, İkinci el mi, Yoksa Kiralık mı?

Uzun vadede ödeyeceğiniz rakamı düşünelim. Burada ne kadar süre ile araç kiralanacağı konusu önemlidir. Ayrıca bireysel değil şirket olarak yapılan kiralamalarda farklı avantajlar söz konusudur.

Özetle; ikinci el mi, sıfır mı yoksa kiralık mı sorusunun yanıtı sizin ihtiyaçlarınızda gizli. Beklentiniz, ihtiyaçlarını ve bütçeniz ekseninde karar vermelisiniz. Bu konuda karar vermeyi kolaylaştırmak için kendinize aşağıdaki sorularını sorun:

Aracın sorunlarını çözmekle ilgili miyim?

Cevap evet ise; ikinci elde marka model seviyesi yüksek bir otomobil alabilirsiniz. Yaşayacağınız sorunları çözmek, size eziyet gelmez. Ancak cevabınız hayır ise sıfır km araba almak ya da araç kiralamak daha doğru olacaktır.

Sınırlı bütçeye rağmen peformans çok mu önemli? Sıfır mı, İkinci el mi, Yoksa Kiralık mı?

Cevap evet ise ikinci elde yüksek performanslı bir model tercih edebilirsiniz. İkinci elde daha güçlü bir otomobil sizin için daha mantıklı olacaktır. Ancak cevap hayır ise sınırlı bütçe ile düşük performanslı sıfır km araç tercihi yapabilirsiniz.

Aracın temizliği konusunda takıntılı mısınız?

Cevap evet ise kesinlikle jelatinlerini ilk sizin açtığınız sıfır km bir otomobil almalısınız. Ama böyle bir takıntınız yoksa ikinci el ya da kiralık araç tercihi yapabilirsiniz.

Aracı sadece belirli dönemlerde belirli ihtiyaçlar için mi almak istiyorsunuz?

Bazen araba gerekli değildir ama arabasız da olmuyordur. Bu durum en çok şehir merkezinde yaşayanlar için geçerlidir. Her yere kolay toplu taşıma ulaşımı olan hatta yürüyerek her işi halledebileceğiniz bir yerde oturuyorsanız arabaya gereksinim duymazsınız. Hatta böyle merkezi noktalarda araba, yetersiz park yeri nedeniyle büyük stres kaynağıdır. Ancak ayda bir şehir dışına tatile çıkıyorsanız ya da yılda bir iki kez şehir dışına çıkmak istediğinizde araba eksikliği ortaya çıkar.

Böyle durumlarda en iyi çözüm araç kiralamadır. Günlük araç kiralama ile her seferinde farklı bir modelleri deneyimlemek ve ihtiyacını da görmek, harika. Üstelik bakımı, lastik değişimi, muayenesi, sigortası sizin sorununuz değil. Yaz tatili, memleket ziyareti gibi uzun dönemli ihtiyaçlarda da aylık kiralama yapabilirsiniz. Aylık araç kiralama ile de ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Üstelik ihtiyaca uygun araç seçimi ile.

Arabalardan iyi anlar mısınız?

Arabalardan iyi anlıyorsanız güvenilir bir ekspertizi de tercih ederek güvenle ikinci el otomobil alabilirsiniz. Hatta karlı bir alışveriş bile yapabilirsiniz. Ancak arabalardan pek anlamıyorsanız ikinci elde sorunlu bir araç alma olasılığınız çok yüksek. Bu durumda da sıfır km ya da araç kiralama seçenekleri daha iyi fikir, diyebiliriz.

Özel oto parkınız var mı?

Site içinde yaşıyorsanız veya özel oto parkınız varsa sıfır km aracınızı aldığınızda içiniz rahat eder. Ancak aracı sokakta park edeceksiniz, biraz tedirgin olabilirsiniz. Zira, tek bir çiziği bile olmadığı için ödediğiniz fark, iki saniyede boşa gidebilir. Kötü park eden başka bir sürücü, biraz yakın geçen bisikletli, çöp kamyonu, sokakta oynayan çocuklar sizin için tek tek stres kaynağı olacaktır.

Yukarıdaki sorularını kendinize sorun ve aldığınız yanıta göre karar verin deriz…

yolcu360 blog arama bannerTüm Kiralık Araç İhtiyaçlarınız için Yolcu360!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda yanınızda. Mesela ödüllü Misafir Merkezi. 7/24 tüm sorunlarınız için kendilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca binlerce tedarikçiden 1 dakikadan kısa süre içinde en iyi araç kiralama fiyatlarını listeyelebilirsiniz. Mobil uygulamamızı indirmeniz için aşağıda linkleri bırakıyoruz 😎

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle