Yolcu360 Blog
sharm-el-sheikh-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Mısır’ın Yükselen Yıldızı Sharm El Sheikh: Şarm El Şeyh Turu

Mısır’ın Yükselen Yıldızı Sharm El Sheikh: Şarm El Şeyh Turu

Mısır’ın yükselen yıldızı Sharm El Sheikh turuna çıkıyoruz. Yazı ayrı keyifli kışı ayrı güzel bu şehre doyamayacaksınız. Sharm El Sheikh’te neler yapılır, gezilecek yerler nereler ve vize durumunu hep birlikte öğrenelim.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
sharm-el-sheikh.jpg

Sharm El Şeyh Nerede?

Mısır’ın Sina Yarımadası’nın güney ucunda yer alan Sharm El Sheikh, Kızıldeniz’e benzersiz bir kıyısı vardır. Akabe Körfezi’nin dibinde ve Tiran Boğazı’na bakan bir burun üzerinde. Şehir genel olarak beş merkeze bölünmüş diyebiliriz. Nabq, Ras Nusrani, Naama Körfezi, Umm Sid ve Sharm El Maya olmak üzere merkezlere ayrılmıştır. 

Sharm El Sheikh Nasıl Gidilir?

Sharm El Sheikh nasıl gidilir? Aslına bakarsanız son dönemlerde Sharm El Sheikh’e ulaşım epey kolaylaşmıştır. Nitekim pek çok havayolu şirketinin Sharm El Sheikh’e seferi başlamıştır. Havalimanından şehir merkezine ise arabanız ile sadece 15 dakikada gidebilirsiniz. Şehir içi ulaşım da oldukça kolay olduğunu belirtelim.

Sharm El Sheikh Vize Zorunlu Mu?

Mısır’da umumi pasaport hamili Türkiye vatandaşlarına 15 Nisan 2023 tarihi itibari ile kapıda 15 günlük giriş vizesi uygulanıyor. Kısacası vize zorunlu değil. Fakat kapıda uygulanan giriş vizesini almanız mecburi. Aynı zamanda almış olduğunuz bu vize Mısır’ın Sinai Bölgesi’nde yer alan Dahab, Nuweiba, Taba Saint Catherine için de kullanılıyor. 

Sharm El Sheikh’e Ne Zaman Gidilir?

sharm-el-sheikh.jpg

Mısır’ın yükselen yıldızı Sharm El Sheikh’e ne zaman gidilir? Peki sizlere yıl boyunca tatil sezonunun devam ettiğini söylesek, ne dersiniz? Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesi ile her mevsim keyifli bir rota olmaya aday. Kış aylarında ortalama 20 derece, yaz aylarında ise ortalama 35 dereceleri görüyor. Her ne kadar çöl iklimi hakim olsa da Akdeniz rüzgarlarının ve Kızıldeniz’in serinletici etkisi Sharm El Sheikh’i yaşanabilir kılıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerini sizlere önerebiliriz. 

Sharm El Sheikh Görmeniz Gereken Yerler

sharm-el-sheikh.jpg

Kızıldeniz’in su altı cennetine hoş geldiniz. Burası sizlere kış gününde yazı, yaz gününde de kışı yaşatan bir vadi. İşte bu yüzden sadece havası için bile gezi rotanıza ekleyebileceğiniz bir adres. Her şey dahil konaklayabileceğiniz otelleri, güneşin turunculuğuna doyacağınız manzaraları ile Mısır’ın yükselen yıldızı Sharm El Sheikh’de görmeniz gereken yerlere göz atalım.

  • Aziz Katherina Manastırı

Aziz Katherina Manastırı Sharm El Sheikh’e ortalama 12 kilometre güneyde. Mısır’ın en eski manastırlarından biri olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Hikayesi de bir o kadar etkileyici. IV. YY’da Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından Aziz Katherina’nın şehit edildiği meydana inşa edilen bir manastır. Ayrıca manastırın içerisinde Aziz Katherina’nın cesedinin de yer aldığı düşünülüyor. Bunun yanı sıra pek çok tarihi eseri de kendi bünyesinde barındırıyor. İncil’in Latince çevirisinin içeren en eski el yazması olan Katerina Codex’in de manastır içerisinde bulunduğu biliniyor. Manastırın duvarları ve mozaik kaplamaları ise Hristiyan tarihinde büyük önem arz ediyor. Dillere destan güzelliği ile Aziz Katherina Manastırı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerini alıyor. 

  • Ras Muhammed Milli Parkı

Mısır’ın yükselen yıldızı Sharm El Sheikh turunda mutlaka yer vermeniz gereken bir diğer adres ise Ras Muhammed Milli Parkı. Sina Yarımadası’nın en güney ucundaki bir doğal koruma alanı. Yemyeşil bir park. Akabe Körfezi ile Kızıldeniz’in kesişim noktasında konumlanıyor. Göz kamaştırıcı mercan resifleri, birbirinden ilginç deniz yaşamı ile sizleri kendine aşık ediyor. Nitekim pek çok turizm şirketi de Sharm El Sheikh turu içerisinde Ras Muhammed Milli Parkı’na yer veriyor. Dalış için kusursuz bir deneyim sunuyor.

  • Sina Dağı ve Sina Çölü

İsminden de anlayacağımız üzre Sina Dağı, Mısır’ın Sina Yarımadası’nda. Sina Çölü’nün ortasında yükselen Sina Dağı, heybetiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. İslam-Hristiyan-Musevi üç din için de kutsal kabul edilen dağın çevresi de bir o kadar güzel. Bunun yanı sıra bu bölge, tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerle birlikte benzersiz bir kültürü de barındırıyor. 

  • Old Market

sharm-el-sheikh.jpg

Şehrin otantik havasını ruhunuzda hissetmek isterseniz sizi Old Market’e davet ediyoruz. Özellikle alışveriş severlerin kuşkusuz tercih ettiği yerlerden biri. Uygun fiyatlı hediyelik eşyaların yanı sıra bölgenin de en bilindik turistik mekanı. 

  • Al Sahaba Cami

Old Market’in tam ortasında yer alan Al Sahaba Camii, şehrin ikinci büyük camisi olarak bilinmektedir. Görkemli duruşu ile turistlerin hayran kaldığı bir tarihi eserdir. 2011 yılında Mısır ordusu tarafından inşa edilen camide, Osmanlı mimarisinden de izler görmeniz mümkün. Sharm El Sheikh turunuzda uğramanız gereken noktalardan biridir. Özellikle en güzel fotoğraf karesini yakalamak isteyenlerin gün batımına doğru akınına uğrayan bir bölge. 

  • Naama Bay

Naama Bay için ülkemizdeki İstiklal Caddesi adlandırması yapabiliriz. Burası da tıpkı İstiklal Caddesi gibi gün boyu epey işlek. Alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar, birbirinden eğlenceli gece kulüpleri ve çeşitli restoranlarıyla sıklıkla tercih ediliyor. Kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir cadde desek abartmış olmayız. 

  • Soho Square

Soho Square, Sharm El Sheikh Havalimanı’na sadece 15 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Burada uluslararası restoranlardan, mağazalara; ünlü kafelerden, çeşitli aktivitelerle dolu eğlence mekanlarına kadar pek çok imkanın bulunduğu bir açık hava alışveriş merkezi. Sakin bir gece geçirip, aynı zamanda Mısır turuna devam etmek isteyenlerin uğrak noktası.

Sharm El Sheikh Dalış

sharm-el-sheikh.jpg

Sharm El Sheikh deniz sporlarının tadını doyasıya çıkaracağınız bir adres. Tekne turlarından, kanolara; rüzgar sördünden, şnorkelle yüzmeye aradığınız tüm deniz sporlarını deneyimleyebilirsiniz. Burada bulunan Jolanda Resifi ve Shark Resifi en gözde dalış noktalarından biri. Ras Muhammed Milli Park’ı üzerinden gelen 200’den fazla mercan ve 1000’den fazla balık türü yer alıyor. Dalış yapmayı bilmeyenler için de pek çok dalış okulu bulunuyor. Jackson Resifi, Gordon Resifi, Ras Bob Resifi de Sharm El Sheikh’in en popüler diğer dalış merkezleri. Sharm El Sheikh turuna gelenlerin mutlaka dalış keyfini yaşamasını öneriyoruz. 

 

Yorum ekle