Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Selestat gezi rehberi / Şarap yolunda bir keşif rotası / Fransa

Selestat gezi rehberi / Şarap yolunda bir keşif rotası / Fransa

Selestat size daha önce Alsace Şarap Yolu gezi rehberinde bahsettiğimiz bölgede yer alan bir komün. Ülkemizde henüz çok fazla adı duyulmasa da çok yakında yolu Fransa’dan geçen herkesin uğrayacağı bir durak olacak.

Alsace’ın kalbinde yer alan Selestat şarap yolu rotanıza ekleyebileceğiniz keyifli duraklardan biri. 2011’den bu yana “sanat ve tarih kasabası” ilan edilen Selestat müzeleri, şatoları, alışveriş mağazaları ve yöresel lezzetler sunan restoranlarıyla turistlerin ilgi odağı konumunda. Hadi gelin, Fransa’nın bu şirin kasabasını birlikte keşfedelim!

Selestat ’a Nasıl Gidilir?

Selestat hem Colmar’a hem de Strasbourg’a oldukça yakın bir konumda. Biz konaklamamızı Colmar’da yaptığımız için aynı gün hem Selestat’ı hem de Strasbourg’u gezdik. Buradaki her kasaba ve şehir birbirine öyle yakın ki, sabah erkenden yola çıkarsanız aynı gün içerisinde 2-3 yeri rahatlıkla gezebilirsiniz.

Selestat Colmar’a 30 kilometre, Strasbourg’a ise 50 kilometre mesafede. Yolcu360‘ın Saint-Louis Euroairport Basel Mulhouse Freiburg araç kiralama seçeneklerine bakmadan yola çıkmayın. EuroAirport Havalimanı Selestat’a ulaşmak için en ideal nokta konumunda. Kiraladığınız araçla muhteşem bir gezi rotası çizebilir, orta Avrupa’nın bu görülmeye değer bölgesinde özgürce dolaşabilirsiniz.

Selestat Gezi Notları

Selestat küçük bir kasaba, yaklaşık 2-3 saat ayırmanız yeterli olur. Kasabaya girer girmez tarihi bir su kulesi karşınıza çıkıyor. 1906 yılında inşa edilen su kulesi hala kasabanın su ihtiyacını karşılıyormuş. Merkeze doğru ilerlediğinizde Alsace tipi evleri görmeye başlıyorsunuz. Belki Colmar, Eguisheim veya Riquewhir gibi renkli bir kasaba değil ama tarih kokan sokaklarda gezmek bir hayli keyifli.

St. George Katedrali ve St. Faith’s Katedrali gotik mimarisiyle dikkat çeken iki önemli kilise. Kasabanın en önemli yapısı ise hiç şüphesiz Rönesans hazinesini keşfedebileceğiniz Humanist Library. 15. ve 16. yüzyıldan kalma nadir eserlere doğru büyüleyici bir yolculuğa çıkacağınız kütüphanede Ortaçağ dönemine ait el yazması eserler de bulunuyor. Eğer kitaplara ve tarihe düşkünseniz oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz kütüphaneyi 6 euro ödeyerek ziyaret edebilirsiniz.

Selestat’ın ana caddesi Rue du President Poincare’de karnınızı doyurabileceğiniz birçok restoran yer alırken Alsace yöresine özgü lezzetlerin tadına bakmadan gezinizi sonlandırmayın. Hediyelik eşya almak isterseniz Fransa’nın meşhur mağazası Ambiance& Styles’a uğrayabilir, hem kendiniz hem sevdikleriniz için hatıra eşyalar bakabilirsiniz.

Buraya kadar gelmişken yarım saat uzaklıktaki Haut-Koenigsbourg Şatosu’nu gezmenizi tavsiye ederim. Eğer çocuğunuz varsa makak maymunlarını besleyebileceğiniz ve birlikte eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Montagne des Signes parkı şatoya giden yolda, Selestat’a sadece 7 kilometre uzaklıkta. Hepinize keyifli seyahatler!

Yorum ekle