Yolcu360 Blog
seat exs kickscooter incelemesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Seat EXS KickScooter İncelemesi: Portatif ve Pratik!

Seat EXS KickScooter İncelemesi: Portatif ve Pratik!

Seat EXS KickScooter incelemesi ile karşınızdayız. 

Kalabalıklaşan büyük şehirlerimizde sıkça görmeye başladığımız elektrikli scooterlar hakkında konuşuyoruz. Scooter, birçok farklı marka ve üreticinin odak noktası olmuş durumda bulunuyor. Elektrikli scooter modellerini incelediğimizde gözümüze çarpanlardan biri de Seat’ın modeli oluyor. 

Elektrikli scooter fiyatları ne durumda? Fiyatlar model ve markaya göre değişiyor. Günlük ulaşımını sağlamak için pratik ve uygun fiyatlı bir yol arıyorsanız, elektrikli scooter modellerini incelemek isteyebilirsiniz. 

Seat EXS KickScooter Hakkında

Otomobil modelleri ile büyük tanınırlığa erişmiş ve oldukça sevilen bir marka olan Seat, şehir içi ulaşıma çevreci bir yaklaşımla el atmak için elektrikli scooter modelini piyasaya sundu. Özelliklerini ve fiyatını incelediğimizde, uygun fiyatlı, pratik ve kolay kullanıma sahip bir elektrikli scooter modeliyle karşılaşıyoruz. 

Elektrikli scooter modelleri son yıllarda şehir yaşantısının iyice içine işledi. Elektrikli scooterlar özellikle yakın mesafelere günlük seyahat eden kişiler için ideal araçlar olarak görülüyor. Evi ile işi yada okulu 5-10 km mesafede olan birçok kişi ulaşımını elektrikli scooterlar ile sağlamak istiyor. Buna izin verecek menzile sahip olan elektrikli scooter modelleri ile gündelik ulaşımını yalnızca elektrikli scooterlar kullanarak sağlayabilmek mümkün oluyor. 

Elektrikli scooter modelleri aynı zamanda vesaitler arası geçiş yapmak için ideal. Hafif yapılarıyla kolaylıkla taşınıyorlar Böylece otobüsten metrobüse, minibüsten metroya ya da dolmuştan feribota geçiş yaparken aradaki yürüme süresi kısalıyor. Bunun yanı sıra yorulmuyoruz ve zamandan kazanıyoruz. 

Tüm bu pratik ve kullanışlı fonksiyonların yanı sıra elektrikli scooter sürmek oldukça eğlenceli. Hafta içi günlük ulaşımını sağlamak için kullanabiliyor ve hafta sonları keyifli gezintiler yapabiliyorsunuz. Özellikle güneşli bahar ve yaz günlerinde keyifli gezintiler yapmak için sıklıkla tercih edilen elektrikli scooter modelleri incelendiğinde Seat öne çıkıyor. 

Peki, modelin teknik özellikleri neler? Otomobil modelleri ile tanınan Seat markasının elektrikli scooter modeli ne tür özelliklere sahip? İnceleyelim…

Seat EXS KickScooter Özellikleri

Birçok farklı özelliğe sahip olan Seat EXS KickScooter hangi yönleri ile öne çıkıyor? Sevilen otomobil modellerinden tanıdığımız Seat’ın yeni elektrikli scooter modeli neler vadediyor? Bu sorulara yanıt veriyoruz. 

Şık Seat Tasarımı

Seat markası uzun yıllardır bünyesinde bulundurduğu şık otomobil modelleri ile tanınıyor. Seat otomobilleri arasında Ibiza, Leon ve Ateca gibi birçok sevilen model bulunuyor. Bu modellerden esinlenerek bir Seat imzası olması adına kırmızı renk ile satılan Seat EXS KickScooter, ön kısmında bulunan büyük Seat logosu ile de dikkat çekiyor. 

Göz alıcı renginin yanı sıra sade ve şık bir ekran ile kullanıcılara sunulan model, frenleme için büyük bir manet kullanmak yerine oldukça şık bir mandal ile gidon kısmını tamamlıyor. 

Sürüş Konforu 

Elektrikli scooterlarla ulaşım oldukça kolay ve pratik. Fakat sürüş konfor hakkında aynı şeyi söyleyebilir miyiz? İnce tekerlekler, alışkın olmayanlar için rahat mı? Eğer bu dünyaya yeni giriş yapıyorsanız, sürüş konforunuz ince tekerleklere alıştıkça artacak. 

Elektrikli scooterların temel yapısından gelen bu sorunu çözmek için Seat mühendisleri çift amortisör kullanmayı tercih etmiş. Hem önde hem de arkada amortisöre sahip olduğu için scooter çukur ve yol bozuklukları ile daha rahat baş ediyor. 

Seat EXS KickScooter İncelemesi: Teknolojik Donanımlar

Pek çok kişi bir elektrikli scooter modelinde elektronik sürüş donanımlarının bulunmasını beklemese de Seat EXS KickScooter bu noktada kullanıcılarını şaşırtacak birçok sistem içeriyor. 

Uzun yol konforunu önemseyen otomobillerde görmeye alışık olduğumuz hız sabitleme sistemi, ilk karşımıza çıkan detay. Bu sayede sürekli olarak hızlanma tuşuna basmadan rahatlıkla sürebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra sahip olduğu 3 farklı sürüş modu da cabası. 

En üst güç modunda daha sert hızlanma yakalamak mümkün olurken en düşük güç modunda daha düşük hıza sahip olmasına rağmen daha uzun süre seyahat etmek mümkün oluyor. Bunların ortasını isteyen kişiler için ise güç-menzil dengesini sağlayan bir başka sürüş modu var. Tüm bu özelliklere gidonun ortasında bulunan led ekrandan erişmek mümkün oluyor.

Scooter Ninebot Segway mobil uygulaması ile geliyor. Bu uygulama üzerinden scooter’ı kontrol edebiliyoruz. Daha fazla detay için Seat’in resmi sayfasını ziyaret etmek isteyebilirsiniz. 

Seat EXS KickScooter incelemesiGüç ve Menzil

Elektrikli scooterlar kolay taşınabilir yapılarından dolayı genellikle küçük ve düşük güçlü elektrik motorları içeriyor. Seat EXS KickScooter sahip olduğu batarya ve elektrikli motor ile 25 km/s hız vadediyor. 

Şimdi modelin menziline bakalım. Seat EXS KickScooter bataryası ile tek şarjda 25 kilometre mesafe kat edebiliyor. Yalnızca 12.5 kg ağırlığa sahip olan Seat EXS KickScooter, şehir içi ulaşımını pratikleştiriyor.

Modelin elektrikli ve mekanik frenleri de oldukça kullanışlı. Fren etkinize anında tepki veriyor. 

Seat EXS KickScooter İncelemesi: Fiyat

Seat EXS KickScooter modeli ile ilgili en merak edilen konulardan biri ise fiyatı. Ağustos 2021 fiyatlarına baktığımızda Seat 5.500 TL tutarını görüyoruz. 

Seat EXS KickScooter vs Xiaomi

Seat’in elektrikli modelinin rakibi ise Xiaomi. İkisinin de kendisine göre avantajları var. Fiyat konusunda Xiaomi önde diyebiliriz, fakat Seat donanım özellikleriyle öne çıkıyor.

Sonuç olarak, modelin fiyatı rakibine göre biraz üst noktada olsa özellikleri daha fazla. Yüksek beklentiniz varsa, memnun kalacağınızı söyleyebiliriz.

Scooter hakkında daha fazla okumak yapmak istiyorsanız, buradan devam edin. 

Yorum ekle