Yolcu360 Blog
Skoda Octavia Premium 2021
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Skoda Octavia Premium (1.0 TSi e-Tec DSG) İncelemesi

Skoda Octavia Premium (1.0 TSi e-Tec DSG) İncelemesi

2021 Skoda Octavia Premium nasıl? Skoda Octavia 2021 modeli hakkında bilgi arayanlar için otomobilin tasarım ve teknik özelliklerini inceledik. Yeni Skoda Octavia özellikleri ve fiyatı ekseninde merak ettikleriniz burada!

2021 Skoda Octavia Premium Özellikleri ve Fiyatı

Yeni Skoda Octavia hakkında merak edilenleri de sizin için araştırdık. Bakalım yeni Octavia nasıl? Yeni Octavia fiyatı, motor özellikleri ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Yıl içinde almayı düşündüğünüz bir otomobili yakından tanımak üzere yolcu360.com blog araç inceleme içerikleri rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Farklı otomobil test pilotları tarafından yapılan oto testleri ve markanın resmi kaynaklarındaki bilgileri sizin için özenli bir araştırma ile bir araya getirerek sunuyoruz. 

2021 skoda octavia premium önden görünüm2021 Skoda Octavia 1.0 TSi e-Tec DSG İncelemesi

Hafif hibrit motor, 600 litrelik bagaj, sezgisel dokunmatik multimedya, seçenekli ambiyans aydınlatması, LEd okuma lambaları gibi detaylarla hemen dikkatleri kendine çeken yeni  Skoda Octavia modelini inceliyoruz. 

İncelediğimiz versiyon ise Skoda Octavia 1.0 TSi e-Tec DSG Premium. Önce 2021 Octavia’nın tasarım, iç mekan özellikleri sonra da 1.0 TSi e-Tec DSG Premium versiyonun teknik özelliklerine ve fiyatına bakalım…

Skoda Octavia Tam 60 Yaşında!

 

Yeni Skoda Octavia Premium Tasarım Özellikleri

Önce yeni Octavia’nın dış görünüşüne bakalım. 2021 model Skoda Octavia’nın tasarımında müthiş bir özen var. Genel anlamda çok sade ve dingin duruyor. Ancak oranlar o kadar mükemmel ki burada çok büyük bir ayrıntı huzmesinden bu sadeliğe ulaşıldığını hemen anlıyorsunuz. 

Kalın krom çerçeveli geniş ön panjur tasarımı otomobile çok gösterişli bir yüz kazandırmış. Selefinin 2016 yılındaki makyajında çift parçadan oluşan far tasarımı vardı. Dördüncü nesil olan 2021 Octavia’da ona benzer ama farklı detayları olan bir yaklaşım gözleniyor.  LED gündüz farları içinde L şeklinde bir ışık imzası var. 

Farlarda ve stoplarda LED teknolojisi kullanılıyor. Tasarımdaki değişiklikler bu kadar ama eklemek gerek kir; boyutlar da biraz değişmiş. Mesela selefine göre 19 mm daha uzun, 15 mm daha geniş bir otomobille karşı karşıyayız. Bagaj hacmi de 10 litre daha fazla. 

Tüm bunlar, hem görünüşe hem de iç mekana etki eden detaylar. Peki yeni Octavia’nın teknik özellikleri nasıl?

skoda octavia premium iç mekan tasarımı2021 Skoda Octavia Premium İç Mekan Özellikleri

Az önce otomobilin değişen ve büyüyen boyutlarından bahsetmiştik. Bu genişleme ve uzama elbette iç mekan konforuna olumlu etki etmiş. Zaten oldukça yeterli iç mekan sunan sedan seçeneklerinden biri olan Octavia 2021 modelinde daha ferah, daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. Mesela bagajın genişlemiş olması, Skoda Octavia’nın çok daha çekici bir otomobil seçeneği olmasına neden olmuş. 

Arka camla birlikte açılan elektrikli bagaj kapağı sayesinde kolay erişilebilen düz yükleme alanı sunuluyor. Arka koltuklarda çok geniş ve ferah bir yaşam alanı var. Ancak yüksek şaft tüneli ve orta konsol nedeniyle orta koltuk pek rahat değil. 

Octavia ön koltuklarında da aydınlık ve ferah bir yaşam alanı var. Konsolda yumuşak plastik malzeme kullanılmış. İç mekanda kalite hissini bozan detay ise kapı içlerindeki sert plastik malzeme oluyor. 

skoda octavia premium multimedia ekranıOctavia kokpitinde 10,25 inçlik dijital gösterge ekranı var. Bu eran hem sade hem de kullanışlı. yeri de çok iyi. Head up display teknolojisi de var. 

Yeni Octavia’nın kliması ise çok başarılı bulduğumuz detaylardan biri oluyor. Skoda Octavia klimasında zengin özellikler sunuyor. Hava temizleme, otomatik çalışma, ayak ısıtma, ayak soğutma, eller ısıtma gibi özellikler sunarak sürücü ve yolculara konfor sağlıyor. 

Skoda Octavia 1.0 TSi e-Tec DSG Premium Teknik Özellikleri

Skoda Octavia 1.0 TSi e-Tec DSG Premium versiyonun teknik özelliklerine detaylı olarak baktık. Aklınızda 2021 Skoda Octavia 1.0 tsi e tec 110 ps dsg Premium almak varsa, şimdi birlikte aracı yakından inceleyelim. 

Skoda Octavia 2021 fiyat listesinde; üç silindirli 1,0 TSI ve dört silindirli 1,5 TSİ olmak üzere iki tip motor seçeneği sunuluyor. Bu motorların ikisi de 7 ileri otomatik 48V hafif hibrit sistemle kombine edilmiş. Bu hafif hibrit sistemin olayı şu: yakıt tüketimini azaltıp yakıt ekonomisine destek olmak. Ayrıca 16 Hp’lik ek güç desteği sağlamak.

Sistem, ilk kalkışta ve ani hızlanmalarda da yine motora destek oluyor. Kombine edildiği 7 ileri otomatik çift kavramalı şanzıman da çok uyumlu çalışıyor. Vites değiştirme kulakçıkları da çok ergonomik. Fabrika verilerine göre incelemekte olduğumuz 1.0 TSi e-Tec DSG Premium Octavia yakıt tüketimi ortalaması 4,2 litre. 

Şimdi, teknik özellikler listesine daha detaylı bir şekilde bakalım…

2021 Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC İncelemesi

2021 Skoda Octavia Boyutları

Yeni Skoda Octavia’nın boyutları değişti, demiştik. Peki, ölçüler nasıl?

  • Uzunluk: 4689 mm
  • Dingil Mesafesi: 2669 mm
  • Genişlik: 1829 mm
  • Ön İz Açıklığı: 1543 mm
  • Bagaj Hacmi: 600 litre / 1555 litre
  • Boş Ağırlık: 1341 kg
  • Depo Kapasitesi: 47,5 litre

Skoda Octavia 1.0 TSi e-Tec DSG Premium Motor Özellikleri

Hafif hibrit sistemle desteklenen motorun diğer özelliklerine de bakalım:

  • Motor Tipi ve Konumu: Sıralı, turbo / önde ve enlemesine
  • Yakıt Tipi: benzin
  • Silindir / Subap Sayısı: 3/12
  • Silindir Hacmi: 999 cc
  • Maksimum Güç: 81 kW / 110 HP 5500 d/d
  • Maksimum Tork: 200 Nm 2000 – 3000 d/d
  • Şanzıman: 7 ileri otomatik
  • Aktarma: Önden çekişli

1.0 TSi e-Tec DSG Premium Octavia Hızlanma Verileri

Hafif hibrit sistemin desteğiyle ek performans elde eden Octavia’nın hızlanma verilerine de bakalım:

  • 0-50 km/s Hızlanma: 4,0 sn
  • 0-80 km/s Hızlanma: 7,6 sn
  • 0-100 km/s Hızlanma: 10,5 sn
  • 0-120 km/s Hızlanma: 15,2 sn
  • 0-130 km/s Hızlanma: 17,6 sn
  • Maksimum Hız: 208 km/s

Donanımda Neler Var?

Elbette yeni Octavia’nın güvenlik donanımı da yenilendi ve zenginleşti. Peki, neler mi var?

ABS; ESC, ASR, MSR, EDL, DSR, XDS, çoklu çarpışma freni, ön-yan-perde hava yastıkları, sürücü diz havayastığı, Auto Hold, elektrikli park freni, çift LED farlar, LED sis farları, LED stoplar, elektro mekanik çift kollu direksiyon, çift bölgeli otomatik klima, anahtarsız giriş, 8,25 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, fren enerjisi geri kazanımı teknolojisi, 16 inçlik hafif alaşımlı jantlar. 

Sıfır Skoda Octavia Bakım Maliyeti ve Garanti Kapsamı

Markanın sunduğu garantiye baktığımızda boya için 3 yıl, mekanik için 2 yıl ve korozyon için 12 yıl teminat sunulduğunu görüyoruz. Octavia bakım aralıkları 15 bin km ve yıllık bakım maliyeti 4 bin TL civarında. 

Skoda Octavia Rakipleri

Octavia’nın en güçlü rakipleri Ford Focus ve Honda Civic. Güncel Focus fiyat listesinde yer alan 1,5 Ti VCT 123 HP benzinli motor ve 6 ileri otomatik şanzıman kombinasyonu güzel bir seçenek. Yine 1,6 litrelik 125 HP güçteki CVT şanzımanlı Honda Civic de Octavia yerine tercih edilebilir. 

Özetle; geniş yaşam alanı, yedek parça kolaylığı, kullanışlı ve büyük bagajı, ekonomik tüketim yapan ve iyi performans sunan motorları ile yeni Octavia çok tercih edilecek bir otomobil. Özellikle ailelerin 1.0 TSi e-Tec DSG Premium versiyonu tercih edeceği kesin. Bunun yanı sıra süspansiyon sisteminin yumuşak optimize edilmiş olması da aileler için onu, mükemmel kılan başka bir neden. 

Skoda Octavia hakkında daha fazla bilgi almak için Skoda’nın ilgili sayfasına göz atabilirsiniz.

Kiralık Skoda mı Bakıyorsunuz?

Güncel Skoda fiyatları için şimdi Yolcu360’a göz atın!

Yorum ekle