Yolcu360 Blog
saklı-cennet-kanyonu-1

Mersin Saklı Cennet Kanyonu Gezisi

Bu yazımızda Mersin’in en güzel yerlerinden biri olan Çamlıyayla ilçesinde, Sarıkavak – Kesecik köyleri arasında yer alan Saklı cennet kanyonuna yer vermek istiyoruz. Gelin hep birlikte, Saklı Cennet kanyonu nerede, Saklı Cennet kanyonuna nasıl gidilir, Saklı Cennet kanyonunda neler yapılır bir göz atalım. Mersin ili eski adı ile İçel, Akdeniz bölgesinde Türkiye’nin en büyük 11. şehri olarak konumlanıyor. Mersin ilinin limanı bulunduğu coğrafi koşul sebebi ile ilçeye önemli bir ekonomik kaynak sağlıyor. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Mersin, gerek tarihi ve kültürel gerekse doğal güzellikleri bakımından en önemli şehirlerimiz arasında.

Mersin’de ünü arşı aşmış çok sayıda yöresel lezzet var. Eğer Mersin’i gezmeye karar verirseniz bu güzel lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz. Mersin’in meşhur lezzetlerini saymak gerekirse tantuni, kerebiç, Tarsus kebabı, Mersin sıkması, Silifke yoğurdu diyebiliriz.

Güzide ilimiz Mersin, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Mersin’de gezip görülecek birbirinden güzel tarihi ve doğa harikası yerler mevcut. İlk aklımıza gelenler yerler arasında Kleopatra Kapısı, Kız Kalesi, Yerköprü Şelalesi, Kırk Kaşık Bedesteni, Adam Kayalar, Mersin Marina, Mersin Müzesi, Mersin Atatürk Evi Müzesi, birbirinden güzel plajlar, koylar ve kanyonlar mevcut.

Mersin ili diğer illerden ayrıcalıklı olarak bir yarımadaya sahip. Mersin’in Silifke ilçesinin 31 kilometre güneybatısında dağların ardında Tisan yarımadası yer alıyor. Akdeniz’in gizli cenneti olarak anılan Tisan yarımadası, beyaz evleri ile Bodrum’a çok benzetiliyor.

Biz de bu yazımızda Mersin’in en güzel yerlerinden biri olan Çamlıyayla ilçesinde, Sarıkavak – Kesecik köyleri arasında yer alan Saklı cennet kanyonuna yer vermek istiyoruz. Gelin hep birlikte, Saklı Cennet kanyonu nerede, Saklı Cennet kanyonuna nasıl gidilir, Saklı Cennet kanyonunda neler yapılır bir göz atalım.

Türkiye’nin en güzel kanyonları yazımız için tıklayın.

Mersin Saklı Cennet Kanyonu Nerede?

saklı-cennet-kanyonuSaklı Cennet Kanyonu, Akdeniz bölgesinde Mersin ilinin Çamlıyayla ilçesi Sarıkavak – Kesecik köyleri arasında yer alıyor. Mersin – Çamlıkaya arası yaklaşık olarak 113 kilometre mesafede. Taşlı yollardan oluştuğu için bu kanyona, araçla ulaşmak bir hayli zor. 

Saklı cennet kanyonu ile Mersin arasındaki mesafe 58 kilometre, kanyona yaklaşık 1 saat 25 dakikada ulaşabilirsiniz. Eğer Tarsus’tan gitmek isterseniz yol yaklaşık 52 kilometre kadar sürüyor. İstikamet olarak Sarıkavak köyünden, Mersin- Gözne – Ayvagediği istikameti ile Kisecik köyünden Saklı Cennet kanyonuna ulaşılıyor.

Mersin Saklı Cennet Kanyonu

Saklı Cennet kanyonu Kisecik Köyü sakinleri tarafından Saklı Cennet olarak adlandırılıyor. İki dağ arasında gizlenmiş yeşil ve mavinin bir arada olduğu bir saklı cennet burası. Mersin’de dağların arasında yer alan Saklı cennet kanyonu, içilebilir tertemiz suyu ve doğası ile tam bir cazibe merkezi. 

Kanyonda ulaşım çevreci bir yöntemle yapılıyor. Bu yüzden Saklı cennet kanyonuna, su kirlenmesin diye ulaşım sal ile sağlanıyor. Saklı cennet kanyonu, doğa ile iç içe özel mülklerin bulunduğu bir alanda konumlanıyor.

Toroslarda yer alan Çamlıyayla’nın 9 bin olan nüfusu, bu eşsiz kanyonun cazibesi ile yaz aylarında 100 bine kadar çıkıyor.  Tarihi ve doğal güzellikleri ile bu kanyon yaklaşık 321 kilometre sahil şeridine sahip. 

Dar ve keskin virajların bulunduğu zorlu yolculuğun ardından ulaşılan bu kanyon, özel bir işletme tarafından işletiliyor. Girişte arazinin sahibi tarafından yapılan mesire alanlarında yemek yiyebilir, yöresel tatları deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca masa kiralayıp burada piknik yapma imkanı da sunuluyor.

Saklı cennet kanyonunda, kar sularının erimesi ve yağan yağmurlar ile kanyondaki su miktarı artıyor. Kanyonun akarsuyu ilkbaharda en coşkulu dönemini yaşamaktadır. Gürül gürül akan su etrafında piknik alanları, özel işletmeler, kapalı çardaklar var.

Yeşilin ve mavini her tonunu barındıran bu doğa harikası kanyon, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Saklı cennet kanyonu, dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru ve yeşilin tüm tonlarını bir arada görebileceğiniz doğası ile kendine adeta hayran bırakıyor. Parkur, baştan sona yürüyüşle yaklaşık olarak altı saatte geçiliyor. 

Mersin Saklı Cennet Kanyonu Sal Gezisi

Saklı Cennet kanyonunun, salla geçebileceğiniz birçok noktaları da var. İşletme tarafından sizlere sal turu hizmeti sunuluyor. Kanyonda en eğlenceli aktivite sal turu ile kanyonu gezmek. Sal turunda kalın bir ip yardımı ile kanyon içerisine kadar girip gezme imkanları da mevcut. 

Saklı Cennet kanyonunda, Venedik’ten daha fazlası var diyebiliriz. Kanyonu sal ile gezen turistler kendini bir anlığına Venedik’te zannedebilir. Ayrıca oldukça eğlenceli ve heyecan dolu bir yolculuk olduğunu eklemeden geçmeyelim. 

saklı-cennet-kanyonu-2

Mersin Saklı Cennet Kanyonu’nda Yüzmek

Saklı cennet kanyonu, ismi gibi bizlere bir cennet vaat ediyor. Kanyona geldiğinizde dilerseniz sarp kayalar arasında akan serin sularda yüzme şansınız da var. Kanyonun en derin noktasının derinliği 16 metreyi buluyor. Bunun yanında akarsu berraklığı ve mavinin birçok tonunu barındırması bakımından sizleri etkisi altına almayı başarıyor.

Kanyon yüzmek istiyorsanız dikkat etmenizde fayda var. Çünkü suyun içinde kayalar ve sert, sivri taşlar var. Rahat yüzmeniz için yanınızda deniz ayakkabısı getirebilirsiniz. Ayrıca yanınızda kamp sandalyesi ve kamp masası bulundurabilirsiniz. Böylece buz gibi akan suyun içerisine kurulup harika doğanın keyfine varabilirsiniz. 

Mersin Saklı Cennet Kanyonu’nda Kamp 

Saklı cennet kanyonunda özel işletmelerin olduğu yerin dışında kamp yapma imkanları elbette var. Ayrıca oldukça da tercih ediliyor. İsterseniz buralarda ücretsiz kamp yapıp doğa ile başbaşa vakit geçirebilirsiniz. Kanyon yeşil ve maviyi dik yamaçlar arasında birleştiriyor. Yaklaşık 1000 rakım yüksekliğiyle de sıcaktan bunalanlara serinleme imkanı tanıyor. 

Doğa sporlarını sevenler ve fotoğraf çekmekten hoşlananlar için bu güzel kanyon, sizlere birden çok aktiviteyi bir arada getiriyor. Saklı Cennet kanyonunun gerçekten büyüleyici bir atmosferi var. 

Mersin’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle