Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Sakin ve Huzurlu Leros Adası’nda Gezilecek Yerler / Yunanistan

Sakin ve Huzurlu Leros Adası’nda Gezilecek Yerler / Yunanistan

Yunan adaları arasında en sakin ve huzurlu adalardan biri olan Leros, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl birçok turiste ev sahipliği yapıyor.  

Hem sakin hem de fazlasıyla huzurlu bir Yunan Adası Leros. Henüz Kos, Rodos, Mykonos gibi fazla popülerleşmediği için turist yoğunluğundan sıkıldıysanız gönül rahatlığı ile Leros’u tercih edebilirsiniz. Hazırsanız On İki Adalar’ın güzeli Leros gezisine başlıyoruz.

Leros Adası’na Ulaşım

Türkiye’ye en yakın Yunan Adaları’ndan biri Leros. Mavi ve yeşilin iç içe geçtiği adaya yaz aylarında Bodrum Turgutreis’ten hareket eden feribotlarla bir saatte ulaşabilirsiniz. yolcu360′dan Atina merkez araç kiralama yaparak şehri keşfedebilirsiniz. Leros’a bir diğer ulaşım şekli ise Atina’dan. Olympic Airways ile bir saatlik yolculuk sonrası İleryoz Kamu Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Leros Adası’na giriş yapabilmek için Schengen vizesinin zorunlu olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer yeşil pasaportunuz varsa adaya vizeye ihtiyaç duymadan gidebilirsiniz. Kapıda vize uygulaması Leros içi geçerli değil maalesef.

Leros Adası Gezilecek Yerler

Uzun yıllar Osmanlı hakimiyetinde kalan Leros Adası İleryoz olarak da biliniyor. Oldukça küçük bir ada olduğu için birkaç gününüzü ayırarak rahatlıkla gezebileceğiniz Leros’ta adım atılmadık yer bırakmak istemiyorum derseniz İleryoz Kamu Havalimanı’ndan araç kiralayabilirsiniz. Gezinize adanın merkezi kabul edilen Agia Marina’dan başlamanızı öneririm. Lakki ile birlikte adadaki iki limandan biri olan Agia Marina mavi panjurlu beyaz evleri ile klasik Yunan adası görünümüne sahip. Deniz kenarındaki restoran ve kafelerde oturarak güneşi batırabilir, dar sokaklarda fotoğraf turuna çıkabilirsiniz.

Osmanlılardan sonra İtalya hakimiyetine geçen Leros Adası’nda bu havayı hissedebileceğiniz yerlerden biri Lakki. Adanın ikinci limanı olan Lakki’de İtalyan mimarisine tanık olabilirsiniz. Tavernaları ve restoranları ile ünlü Panteli ise Leros’un en meşhur kasabası. Pırıl pırıl deniziyle de öne çıkan kasabaya bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim.  Her bir köşesi kartpostallık manzaralar sunan Platanos’ta ise yerli halkla iç içe vakit geçirebilir, enfes manzaralar sunan tarihi Leros Kalesi’ne çıkarak güneşi uğurlayabilirsiniz.

 

Deniz, kum, güneş keyfi yapmak isterseniz Panteli Plajı ile birlikte Alinda Plajı’na da uğrayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiyelerin ücretsiz olduğu Dio Liskaria da adanın en güzel plajları arasında yer alıyor. Araç kiraladıysanız Blefoutis plajında sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

Yorum ekle