Yolcu360 Blog
Rolls-Royce
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Rolls-Royce Elektrikli Uçak Yapıyor!

Rolls-Royce Elektrikli Uçak Yapıyor!

Rolls-Royce elektrikli uçak yapıyor! Evet, bildiğimiz şıklığın sembolü, şatoda yaşayan lortların arabası Rolls-Royce uçak yapımına soyundu. Elbette mühendislik konusunda hiç şüphe yok ki dünyanın en iyisini yapacak nitelikte olan Rolls-Royce fabrikasından uçak da çıkar ama bu radikal değişimin nedeni ne?

Rolls-Royce

Rolls-Royce Elektrikli Uçak Yapıyor!

Rolls-Royce mühendisleri, elektrikli araç pazarına yönelik çalışmalar yapıyor. Ancak elektrikli arabalar gibi elektrikli uçaklar da olabilir değil mi? Rolls-Royce iş ortakları ve mühendisleri platformu dünyanın en hızlı elektrikli uçağı için kolları sıvadı. Adı ACCEL olan proje ile dünyanın en hızlı elektrikli uçağı yapılacak. Rolls-Royce elektrikli uçağı saatte 480km/s hıza ulaşacak şekilde üretilecek.

Rolls-Royce

ACCEL yani Accelerating Electrification of Flight projesi ile marka, kendini çok başka bir boyuta taşımaya hazırlanıyor gibi. Rolls-Royce’un otomotiv bölümü Alman otomotiv devi BMW Gruba ait. Eeee BMW de bildiğiniz üzere yılların uçak motoru üreticisi aslında.

Rolls-Royce

İngiltere’nin güney batısında Gloucestershire Havalimanında Rolls-Royce mühendisleri, elektrikli motor ve konsol üreticisi YASA ve Havacılık şirketi Electroflight’ın işbirliğiyle çalışıyor.

Bu arada şu ana dek ulaşılmış en yüksek hız, Simens’in ürettiği bir elektrikli uçak motoruna ait. Bu uaçk 338km/s hıza erişmiş ve epeyce dikkat çekmişti.

 

Yorum ekle