Yolcu360 Blog
Hyundai Nexo
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Euro NCAP’ten 5 Yıldızlı Hyundai Nexo

Euro NCAP’ten 5 Yıldızlı Hyundai Nexo

2019 Euro NCAP’ten 5 yıldız alan arabalar hangileri? 2019 elektrikli arabalardan Euro NCAP testlerine alınan ver mı? Hyundai Nexo hakkında ne biliyoruz? Detaylar için okumaya devam edin…

Euro NCAP'ten 5 Yıldızlı Hyundai Nexo

Euro NCAP’ten 5 Yıldızlı Hyundai Nexo

Euro NCAP’ten 5 yıldızlı Hyundai Nexo epeyce ilgi çekti. Otomotiv piyasasında epeyce ses getiren haber, elektrikli arabaların Euro NCAP testlerine alınmaya başlaması ve elde edilen sonuçlara dair önemli bir fikir sunuyor. Zira, Hyundai Nexo 2019 modeli Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ilk Fuel Cell elektrikli araç.

Hyundai 2018 yılında piyasaya sürdüğü Nexo ile elektrikli araç piyasasında oldukça sağlam bir yer hedefledi. 2019 Hyundai Nexo, euro NCAP çarpışma testlerine girerek 5 yıldız aldı. Ancak Euro NCAP tarihinde ilk kez Fuel Cell elektrikli bir araba beş yıldız alıyor ve bu nedenle Nexo, tarihe geçti.

Euro NCAP'ten 5 Yıldızlı Hyundai Nexo Aslında Hyundai Nexo modeli, otonom sürüş, güvenli sürüş donanımları konularına biraz kafayı takmış bir mühendisliğin ürünü. Bu yatırım da onu, pazarda biraz lider konumuna çekti. SmartSence adlı mühendislik ile çarpışma riski minimize edilen Nexo 2019 modeli, özellikle Yaya tespit, ileri çarpışma öneleme asistanı ile dikkat çekti.

FCA ile ön ve arka kamera- radar sistemlerini kullanarak sürücüyü çarpışmaya karşı sesli ve görsel olarak uyarıyor. Dinlemezse otomatik freni devreye alıyor. Uzaktan kumandalı park asistanı de testlerde başarılı olmuş.

Şeritte kalma yardımcısı da türünü en iyilerinden biri. Önceki jenerasyona göre gövdesi de hafifleyen araç, iç mekanda da ferahlamış.

Hyundai Nexo Teknik Özellikleri

Motorun maksimum gücü: 120kW/ 163ps

Maksimum Tork: 395Nm

0-100km/s Hızlanma: 9,2 saniye

Maksimum Hız: 179km/s

Hyundai Nexo’nun Boyutları

Euro NCAP'ten 5 Yıldızlı Hyundai Nexo Uzunluk: 4670mm

Genişlik: 1860mm

Yükseklik: 1630mm

Aks mesafesi: 2.790mm

Nexonun bagajı 46litre.

Boş ağırlık: 1814kg

 

 

 

Euro NCAP’ten 5 Yıldızlı Hyundai Nexo

Yorum ekle