Yolcu360 Blog
piknik-icin-oneriler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Keyifli Bir Piknik İçin Öneriler

Keyifli Bir Piknik İçin Öneriler

Keyifli bir piknik için önerilerimizle sizlerleyiz. Pikniği ne kadar çok seven bir millet olduğumuz şu götürmez bir gerçek. Birbirinden güzel piknik ve mesire alanlarımız neredeyse her evde bulunan mangalımız da bunu kanıtlar nitelikte. Pikniğe gidilecekse bir gün öncesinden hazırlıklara başlanır. Yiyeceklerin en güzellerini hazırlayın, hatta karpuzun en iyisini seçin. Büyük gün geldiğinde ise heyecanla yola çıkılır. Çocukların mutluluk dolu sesleri kuşların cıvıltısına karışırken herkes bir görev üstlenir. Kimi sebzeleri doğrarken kiminin görevi bütün malzemeleri kim ihtiyaç duyuyorsa ona vermektir. Karşınızda keyifli bir piknik için öneriler!

piknik-icin-oneriler-1

Mangal başında pişirme işlemini yapmak ise en mühim görevlerden biridir. Bu seçim yapılırken el lezzeti en iyi olan seçilir ki herkes damak tadını düşünür.  Mangal deyince elbette hepimizin aklına ilk olarak kırmızı ve beyaz et geliyor. Oysa mantarlar ve sebzelerle pikniğinize harika vegan alternatifler katarak daha zengin bir sofra elde edebilirsiniz. Ayrıca ana yemeğin yanında servis edilecek koz patlıcan salatasına kim hayır diyebilir? Patlıcan sevmeyenlerin bile tadınca parmaklarını yiyeceği bu salata pikniğinize lezzet katacaktır.

Bir piknikte tadınızı tuzunuzu kaçıran ilk şey almayı unuttuğunuz tuz olabilir. Bu yüzden yola çıkmadan önce son bir kontrolden zarar gelmez. Ayrıca çakmak veya kibrit olmadan ateşi tutuşturamayacağınız için bu konuda da dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Keyifli Sohbetlerin En Güzel Eşlikçisi Çay ve Kahve İçin: Termos

Ateş yakmak, sıcak su aramak istemiyorsanız tercih edebileceğiniz en kullanışlı eşya termos. Hem soğuk hem de sıcak içeceklerinizi muhafaza edebileceğiniz termoslar sayesinde içeceğinizi keyifle yudumlayabilirsiniz.

Piknik İçin Öneriler: Masada Yer Açın, Oyun Zamanı!

Oyun oynamak her zaman keyiflidir kabul ediyoruz ancak pikniklerde yapılan her aktivitenin ayrı bir tadı olduğu da bir gerçek. Temiz hava, çevrede eğlenen diğer insanların güzel enerjisi derken piknik insana büyük bir keyif veriyor.

Tavlanızı, kutu ve kağıt oyunlarınızı yanınıza alarak sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Diyelim ki yanınızda hiçbir oyun yok ama oyun oynamak istiyorsunuz; o halde teknoloji imdadınıza yetişiyor. Telefonunuza ücretsiz indirebileceğiniz tabu, satranç uygulamalarıyla eğlenebilirsiniz.

Ne teknoloji ne de bu oyunlar bana göre değil derseniz size önerimiz: sessiz sinema. Hem çocukların hem de büyüklerin severek oynadığı bu oyun pikniğinize heyecan katacak.

Biraz Harekete Ne Dersiniz

Nerede o eski piknikler diyenler için piknik klasikleri karşınızda. Eğlenmek için hiçbir şey yok diyorsanız halatınız ve topunuz olsun yeter. Doyasıya ip atlamayı, halat çekme yarışmalarında rekabet etmeyi özlemediniz mi?

Topunuz kolunuzun altındaysa geriye sadece hangi oyunu oynayacağınızı seçmek kalıyor.

Akkayalar gezi rehberi : Piknik için ideal bir gezi rotası / Bolu için tıklayın.

Piknik İçin Öneriler: En Güzeli Rahatlık

Piknik yapmak oldukça keyifli olsa da inatçı arılarla bazen kabusa dönüşebiliyor. Arılar neden özellikle bazı insanların peşindedir hiç düşündünüz mü? Bu durumun en büyük nedenlerinden biri parfüm. Evet, sadece hoş bir koku için kullandığınız birkaç fıs parfümle bir çiçek gibi arıları kendinize çekebilirsiniz. Bir diğer neden ise çok canlı renklerde giyinilmesi. Bu şekilde arı ve böceklerin dikkatini çekiyorsunuz. Bu ikisi bir araya geldiğinde ise arıların radarından kurtulmak hayli zor olabiliyor.

Özellikle yaylalarda bal yapması için bırakılan arılarla karşılaşmanız olası. Bu durumda panik olmayın ve arıyı kovmaya çalışmayın. Yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri arıyı saldırganlaştırmamak için sakin kalmak!

Ayrıca piknikte bolca hareket edeceğinizi göz önünde bulundurarak rahat kıyafetler tercih etmenizi öneririz. Bu sayede istediğiniz gibi hareket eder, rahat tercihlerinizle oyunlarda rakiplerinize fark atabilirsiniz.

Olmazsa Olmaz: Su Kenarı

İster deniz ister akarsular olsun, suyun yakınında olmak bile insana huzur verebiliyor. Pikniğinizde serinlemek istediğinizde kendinizi atabileceğiniz bir su kaynağının olması pikniğinize neşe katacaktır.

Hem de bu sayede karpuz gibi soğuk tutmak isteyebileceğiniz meyve içecekleri suda muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede sıcaktan etkilenmeden size sadece tadını çıkarmak kalır.

Ya Sevgiliyle?

Sevgilinizle ilk pikniğiniz ve mangal gibi teferruatlı işlere kalkışmayacaksanız tavsiyelerimiz sizlerle. Öncelikle arkadaş ve aile pikniğinden farklı olacağı için soru işaretleri gayet normal. Minik atıştırmalıklar hazırlayarak pikniğinize keyif katabilirsiniz. Evinizde hazırlayacağınız pratik meyveli bir tatlı ile hafif bir lezzet hazırlayabilirsiniz.

Çay ve kahve dışında alternatifler arıyorsanız meyvelerle hazırlayacağınız içecekler harika bir değişiklik olacaktır. Sevgiliniz ile yapacağınız bir piknikte daha şık giyinebilir, yiyecekleri dilimlenmiş ve servise hazır bir şekilde götürerek bütün vaktinizi sevdiğiniz insanla piknik yapmaya ayırabilirsiniz.

Büyük hazırlıklara, masraflara hiç gerek yok. Renkli bir piknik örtüsünün üzerinde harika bir piknik yapabilirsiniz. Ne de olsa o anı özel yapan şey ne kadar pahalı veya süslü şeyler kullandığınız değil yanınızdaki insandır.

Piknik yapmak ne kadar keyifli ve rahatlatıcı olursa olsun elbette tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bu yüzden ateş yakılmasına izin verilmeyen alanlarında ateş yakmamaya özen gösterin. Mangallı pikniklerinizde rüzgarın sert olduğu zamanları tercih etmeyin. Bu sayede hem siz daha keyifli bir piknik yaparsınız hem de olası bir kazanın önüne geçmiş olursunuz.

Piknik yaptığınız alanda ateşin söndüğüne emin olmanız, pikniğiniz bütün çöplerinizi toplayarak bitirmeniz gelecek piknikleriniz için en keyifli zemini hazırlayacaktır.

Pikniğinize Keyif Katacak Kiralık Bir Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle