Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Picasso Müzesi Gezi Rehberi | Barselona

Picasso Müzesi Gezi Rehberi | Barselona

Barselona’nın ilgi çeken müzelerinden biri olan Picasso Müzesi her yıl binlerce sanatseveri ağırlıyor. 20. yüzyılın en ünlü ressam ve heykeltıraşlarından Pablo Picasso’nun eserlerinin sergilendiği müze Paris ve Madrid’deki müzeler ile birlikte sanatçıya ait geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. 1963 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan Picasso Müzesi yolunuz Barselona’ya düştüğünde kaçırmamanız gereken kültür & sanat noktaları arasında.

Barselona Müzeleri: Picasso Müzesi Gezi Rehberi

Resim ve heykelleriyle 20.yüzyıl sanatına damga vuran Pablo Picasso kübizmin akımının önde gelen temsilcilerinden biri. İlk resmini 9 yaşında yapan Picasso en fazla eser üreten sanatçıların başında geliyor. 13.500’den fazla resim ve çizim, 100 binden fazla baskı, 300’den fazla heykel çalışması bulunan Picasso’nun gençlik döneminde yaptığı eserler Barselona’daki Picasso Müzesi’nde sergileniyor. Ünlü ressamın modernizmden kübizme uzanan yolculuğuna şahit olabileceğiniz müzede yaklaşık 4251 eser sanatseverler ile buluşuyor.

Picasso Müzesi 1963 yılında kuruldu. Müzeyi diğer müzelerden ayıran en önemli özellik Picasso’nun kendi müzesinin açılışında bulunmuş olması. Picasso’nun yakın arkadaşları tarafından Barselona şehrine bağışlanan eserler ile birlikte 15. yüzyıldan kalma bir şehir sarayı olan Palacio de Berenguer d’Aguilar müzeye dönüştürülmüş. Ölümünün ardından ailesi ve arkadaşları tarafından müzeye yapılan eser bağışlarıyla koleksiyon hayli zenginleşmiş. Picasso Müzesi’nde çoğunlukla sanatçının 1895-1904 yılları arasında ürettiği eserler sergileniyor. Picasso’nun gençlik yıllarına uzanacağınız müzede sanatçının eşi tarafından müzeye bağışlanan 41 parçalık seramik koleksiyonunu da görmek mümkün.

Picasso Müzesi’nin Öne Çıkan Eserleri

Madrid ve Paris’teki Picasso Müzeleri ile birlikte ünlü sanatçının birbirinden değerli eserlerinin sergilendiği Barseona Picasso Müzesi sanatçının çıraklık dönemine ışık tutuyor. Henüz 16 yaşındayken Barselona Sanat Akademisi’nde yaptığı en iyi resim olarak kabul edilen Science and Charity (1897) müzede görülmeye değer ilk eser. Cezanne, Van Gogh, Gauguin gibi usta sanatçılarından ilham alarak yaptığı Still Life (1901) Picasso’nun ışık ve renklerin kullanımında ne denli usta olduğu gösteren çalışmalardan bir diğeri. Müzenin en değerli ve en ünlü eseri ise hiç şüphesiz Las Meninas resim grubu. (1957) Sanatçının Valesquez’in Las Meninas tablosunu birkaç kez yeniden yorumlayıp kapsamlı bir şekilde analiz ettiği resim grubu 58 tablodan oluşuyor.

 

Picasso Müzesi Ziyaret Saatleri

Picasso Müzesi pazartesi kapalı. Salı-pazar arası 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Barcelona Sokakları / Barcelona Müzeleri ve Plajları yazısı için tıklayınız.

Picasso Müzesi Giriş Ücreti

Picasso Müzesi perşembe günleri 16.00-20.00 saatleri arasında ve her ayın ilk pazar günü ücretsiz olarak ziyaret ediliyor. Ayrıca 12 Şubat, 18 Mayıs ve 24 Eylül günleri de müzeye giriş ücretsiz. Picasso Müzesi’nin giriş ücreti yetişkinler için 12 euro. 18-25 yaş arası ve 65 yaş üstü ziyaretçiler için giriş ücreti 7 euro. 18 yaş altı ziyaretçiler müzeye ücretsiz giriş yapabiliyor.

El Prat de Llobregat – Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Picasso Müzesi Adresi

  • Montcada, 15-23, Barselona.

Barselona’ya Yakın Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle