Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Barcelona Sokakları / Barcelona Müzeleri ve Plajları / Barcelona Yapılacaklar/ İspanya

Barcelona Sokakları / Barcelona Müzeleri ve Plajları / Barcelona Yapılacaklar/ İspanya

Barcelona sokakları ve plajlar açısından oldukça zengin bir şehir. Bu yüzden Barcelona yapılacaklar listesi de hayli uzun. Birbirinden güzel Barcelona meydanları ve müzeleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir.

Peki Barcelona müzeleri ve mutlaka görülmesi gereken plajlar neler?

Dilerseniz Yolcu360 ile El Prat de Llobregat – Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile gezinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz. Barselona’da mutlaka görmeniz gereken müzelere ve plajlara kiralayacağınız araçla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz…

Barcelona Sokakları

Barcelona mimarisi tüm şehri etkisi altına almış durumda. Hal böyle olunca Barcelona sokakları da görüntüsü ile insanı büyülüyor. Her sokakta eşsiz bir manzara ile karşılaşabiliyorsunuz.

  • Barcelona Gotik Sokaklar

Orta Çağdan günümüze uzanan gotik sokaklar Barselona’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Eşsiz bir mimari ile yapılmış binalar ve sokak aralarında karşılaşabileceğiniz duvar resimleri ile kendinizi başka bir zamanda hissetmeniz mümkün.

  • Barcelona La Rambla

Barselona deyince akıllara gelen ilk yerlerden biri de La Rambla. Uzun mu uzun bir cadde olan La Rambla özellikle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir nokta. Barcelona sokakları arasında bir çok sokak sanatçısını görebileceğiniz, fotoğraf makineleri ile Asyalı turistler ve bilet satıcıları burada toplanmış.

  • Barcelona El Born

Barcelona El Born pub ve cafe anlamında oldukça zengin bir nokta. Burada bulunan kapıla duvarlarda birçok resim ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca çok sayıda şirin butik ve mağazada alışveriş yapabilir tatlı kafelerinde bir şeyler içebilirsiniz.

  • Barcelona Passeig de Gracia

Barcelona Passeig de Gracia özellikle Barselonada alışveriş yapmak isteyenler için oldukça ideal zira burada bilinen birçok markanın mağazası bulunuyor. Aynı zamanda yol boyunca birçok sevimli cafe bulunuyor. Özellikle sangria ve biralarının tadına mutlaka bakın.

Barcelona Yapılacaklar

Barcelona sokakları, müzeleri ve plajları ile yapılacak çok şey olan eşsiz bir şehir. Peki Barselona’da neler yapılır? 

  1. Gothic Quarter Yürüyüş Turu Yapılır
  2.  La Sagrada Familia Kilisesi görülür
  3. Las Ramblas’da yürüyüş yapılır
  4. Camp Nou Stadyumu gezilir
  5. Picasso Müzesi gezilir
  6. Montjuic Tepesi’ne tırmanın ve Montjuic Kalesi görülür,
  7. Tapas tadılır,
  8. Barseloneta Plajında keyif yapılır,
  9. Cava ve Vermut denenir.

Barselona ‘da görmeniz gereken müzeler

Barselona sadece tarihi yapıları, mimarisi, mideleri şenlendiren lezzetleri ile değil birbirinden değerli müzeleriyle de fazlasıyla cezbedici. Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso gibi sanat tarihine adını altın harflerle yazdıran ressamlara ilham olan Barselona’da ziyaret edebileceğiniz pek çok müze sizleri bekliyor. İşte Barselona gezinizi taçlandıracak en iyi müzeler…

Barselona müze rehberi
  • Barselona Çağdaş Sanatlar Müzesi

Barselona’nın en fazla ziyaretçi ağırlayan müzelerinden ilki Barselona Çağdaş Sanatlar Müzesi olarak da bilinen Barcelona Museum of Contemporary Art 1995 yılından bu yana hizmet veriyor. Etkileyici dış tasarımıyla dikkat çeken müzede 20. yüzyılın önde gelen isimlerine ait eserleri inceleme şansı bulabilirsiniz.

Barselona Çağdaş Sanatlar Müzesi salı günleri hariç 11.00-19.30 saatleri arasında ziyarete açık. Müzeye giriş ücreti 11 euro olup bileti bir ay boyunca kullanma hakkına sahipsiniz. Her Cumartesi 16.00-20.00 saatleri arasında ise müzeyi ücretsiz ziyaret edebileceğinizi hatırlatmak isterim.

  • Katalonya Ulusal Sanat Müzesi

Barselona’ya gelmişken uğramadan dönmemeniz gereken müzelerden bir diğeri ise Katalonya Ulusal Sanat Müzesi. (Museu Nacional d’Art de Catalunya) Montjuic tepesinde yer alan müzede dünyanın en iyi Romanesk koleksiyonunu görme şansı bulabilirsiniz.

Gauidi ve Casas gibi Katalan modernizminin önde gelen isimleri ile birlikte Gotik ve Rönesans dönemine ait eserleri de bulabileceğiniz müzeye giriş ücreti kişi başı 12 euro. Pazartesi günleri kapalı olan Katalonya Ulusal Sanat Müzesi’ni Cumartesi günleri 15.00’ten sonra ve her ayın ilk Pazar günü ücretsiz gezebilirsiniz.

  • Picasso Müzesi

Barselona’da sadece birkaç yıl geçirmiş olmasına rağmen burayı evi olarak kabul eden Picasso Kübizm akımının öncüsü olarak biliniyor. 20. yüzyıl sanatına damga vuran Picasso’nun 4200’ü aşkın eseri 1963’ten bu yana Picasso Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Ünlü ressamın sanat geçmişine yakından tanık olabileceğiniz müzeyi Salı-Pazar günleri 9.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Picasso Müzesi’ne giriş ücreti 12 euro olup Perşembe günleri 18.00-21.30 saatleri arasında ve her ayın ilk Pazar günü ziyaret ücretsiz.

  • Barselona Stadyumu Müzesi

Eğer siz de futbol tutkunuysanız Barselona Stadyumu Müzesi’ni gezi listenize mutlaka eklemelisiniz. Dünyaca ünlü Camp Nou Stadyumu’nun zemininde yer alan müzede Barselona futbol kulübünün yıllar içerisinde kazandığı devasa kupa koleksiyonu görülmeye değer.

Yüzlerce fotoğraf ve video izleyebileceğiniz multimedya alanı ile birlikte oyuncuların soyunma odasını ziyaret edebilir, meşhur statta hatıra fotoğrafı çekebilirsiniz. Barselona Stadyumu Müzesi’ne giriş ücreti tur konseptine bağlı olarak değişmekle birlikte 26 eurodan başlıyor.

Barselona ‘da mutlaka görmeniz gereken plajlar

Müzeleri gezdik gördük peki Barselona’da nerede denize girilir? Dünyanın en fazla turist ağırlayan şehirlerinden biri. Şehrin en güzel yanı ise hem kültür hem deniz tatilini bir arada yapabilmeniz. Seyahatiniz bahar ya da yaz aylarına denk geliyorsa birbirinden güzel Barselona plajlarında yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Akdeniz ikliminin hakim olduğu şehirde Nisan ayının sonlarından Kasım ayının başına kadar denize girilebiliyor. Barselona plajlarının tadını doyasıya çıkarabilmek için El Prat Havalimanı’ndan araç kiralayabilir, bir günde birkaç farklı plaja gitme şansı bulabilirsiniz. İşte Barselona’da nerede denize girilir? sorusunun yanıtı!

Barselona’da nerede denize girilir? Plajlar rehberi
  • Bogatell

Barselona’nın öne çıkan plajlarından ilki 600 metre uzunluğundaki Bogatell Plajı. Hafta içi nispeten daha sakin olan plajda havlunuzu kuma serip hiçbir ücret ödemeden denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Masa tenisi ve voleybol gibi farklı aktivite imkanlarının da bulunduğu Bogatell Plajı’nın en büyük avantajı ise metroya yürüyüş mesafesinde olması.

  • Sant Sebastia

Kentin doğu ucunda yer alan Sant Sebastia Plajı bir kilometreden fazla uzunluğu ile şehirdeki en uzun plajların başında geliyor. Sadece turistlerin değil yerlilerin de sıkça tercih ettiği plaj yaz aylarında şehrin en canlı noktalarından biri haline geliyor.

Karnınız acıktığında plaj çevresindeki restoranlarda birbirinden lezzetli Akdeniz yemeklerini deneyebilir, buz gibi Sangria ile içinizi ferahlatabilirsiniz.

  • Sitges

Barselona’nın yaklaşık 40 kilometre güneyinde yer alan Sitges görülmeye değer plajlardan bir diğeri. Ücretsiz kısımların yanı sıra dilerseniz şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bölümler de yer alıyor. Dalgalı deniz seviyorsanız Sitges’e mutlaka uğrayın.

  • Castelldefels

Barselona plajları listenize ekleyebileceğiniz bir diğer nokta ise Castelldefels. Gerek şehir merkezine yakınlığı gerekse geniş kumsalı ile hayli talep gören plaj sörf tutkunlarını da ağırlıyor.

Yüzmenin tadını çıkarabileceğiniz plajda, gün boyu güneşlenebilir, kıyı boyunca yürüyüş yapabilirsiniz. Plaj boyunca ücretsiz Wi-Fi imkanı bulunduğunu da hatırlatmak isterim.

  • Barceloneta

Barselona’daki plajlardan bahsedip Barceloneta’ya yer vermemek elbette olmaz. Şehrin en popüler plajı olan Barceloneta fazlasıyla turistik ve her daim kalabalık.

Oldukça geniş bir sahile sahip olan Barceloneta yüzmeye fazla elverişli olmasa da güneşlenmek, sosyalleşmek ve eğlenmek için kaçırılmaması gereken yerlerden biri. Yürüyerek 15-20 dakikada ulaşabileceğiniz plajda deniz mahsullerinin en lezzetlisini tadabilir, su sporları ile seyahatinize biraz olsun adrenalin katabilirsiniz.

Barcelona card nedir?

Barcelona card, 3 gün, 4 gün ve 6 gün geçerli olmak üzere toplu taşımayı ücretsiz kullanmanızı sağlıyor. 70’in üzerinde tarihi yapı ve eğlence merkezine de indirimli ulaşma imkanı tanıyor. Yurt dışında popüler noktalardaki sıralar insanı yorabiliyor. Ancak Barcelona Card sayesinde bu sıraya girmeden anında geçebiliyorsunuz. Bunlardan başka Barcelona Card ne işe yarar?

  • Ücretsiz toplu taşıma
  • Ücretsiz müze girişi
  • Sagrada Familia, Casa Battlò, Casa Mila, Camp Nou Stadyumu, Gaudi’nin Evi %10-20 indirim,
  • Barcelona turlarda %20-50 indirim,
  • Restoran, bar ve eğlence mekanlarında indirim

Yorum ekle