Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Viyana Sanat Tarihi Müzesi Hakkında Bilgiler

Viyana Sanat Tarihi Müzesi Hakkında Bilgiler

Müze gezmeye ve güzel sanatlara ilgi duyuyorsanız dünyanın önde gelen müzeleri arasında gösterilen Viyana Sanat Tarihi Müzesi gezi listenizde mutlaka bulunmalı. Avusturya’nın başkenti Viyana’da yer alan müze birbirinden değerli eserlere ev sahipliği yapmakla birlikte her yıl binlerce sanatseveri ağırlıyor. 1891 yılında imparatorluk ailesinin koleksiyonlarını sergilemek için saray yakınlarına inşa edilen Viyana Sanat Tarihi Müzesi ziyaret edilmeye değer bir kültür & sanat durağı.

Tarihi ve Hakkındaki Bilgiler

Avrupa’nın en ihtişamlı müzelerinden biri olarak kabul edilen Viyana Sanat Tarihi Müzesi yüzyıllar boyunca hükümdar ve krallıklara ait değerli sanat koleksiyonlarını tek bir yerde toplamayı ve halka sunabilmeyi amaçlıyordu. Habsburg Hanedanı’nın öncülük ettiği müzenin inşasına 1871 yılında başlandı. İmparator Franz Joseph’in onayı ile mimar Gottfried Semper ve Karl Freiherr von Hasenauer’in tasarladığı Viyana Sanat Tarihi Müzesi Ring Bulvarı’nın en görkemli yapılarından biri oldu. 1891 yılında İmparator Franz Joseph tarafından açılışı yapılan müze Viyana Doğa Tarihi Müzesi ile karşılıklı yer alıyor.

Müzenin kubbesinde Athena heykeli ile birlikte çevresinde pek çok sanatçı ve bilim insanını temsil eden heykeller dikkat çekiyor. Binanın dört cephesine kronolojik olarak inşa edilen heykeller Eski Çağ’dan modern sanata uzanan bir seçki sunuyor.  Örneğin

binanın arka cephesinde Büyük İskender’i, önde Titian, Michelangelo, Raphael gibi Rönesans kültürünü temsil eden sanatçıların heykellerini görmek mümkün. Ring Bulvarı’na bakan cephe ise Londra, Paris, Milano gibi büyük sanat müzelerine sahip olan modern şehirlerin görünümünü temsil ediyor.

Viyana Sanat Tarihi Müzesi Koleksiyonları

Kaynak: https://www.khm.at/

Burası dış mimarisi kadar içeride sergilenen eserler ile de dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alıyor. Habsburg Hanedanlığı’nın yüzyıllar boyunca biriktirdiği eserlerin yer aldığı müze bir günde gezilemeyecek kadar büyük. Bu nedenle müzeye gelmeden önce görmek istediğiniz eserlerin listesini çıkarmanız zaman kazanmanıza yardımcı olabilir. Altı farklı salonun yer aldığı Viyana Sanat Tarihi Müzesi Mısır, Yunan, Roma ve Avrupa’dan yüzbinlerce tablo, heykel, sikke ve büste ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: https://www.khm.at/

Müzedeki tabloların büyük çoğunluğu 17. yüzyıla ait olmakla birlikte İtalyan, İspanyol, Alman, Flaman ve Fransız resim sanatının öncülerini görmek mümkün. Raffael, Caravaggio, Titian, Rembrandt, Rubens, Tiziano resim galerisinin seçkin sanatçıları arasında yer alıyor. Viyana Sanat Tarihi Müzesi’nde Hollanda ve Flaman resim sanatının öncüsü olarak kabul edilen Pieter Bruegel’e ait geniş bir koleksiyon da yer alıyor.

Viyana Sanat Tarihi Müzesi’nin Başyapıtları

  • Madonna of the Rosary, Caravaggio
Kaynak: https://www.khm.at/
  • David with Goliath’s Head, Caravaggio
Kaynak: https://www.khm.at/
  • The Madonna of the Meadow, Raffael
Kaynak: https://www.khm.at/
  • Tower of Babel, Bruegel
Kaynak: https://www.khm.at/
Nerede?
Kaynak: https://www.khm.at/

Maria Theresien Platz, 1010 Viyana, Avusturya.

Viyana araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Ziyaret Saatleri

 

    Kaynak: https://www.khm.at/
  • Salı-Pazar: 10.00-18.00
  • Pazartesi: Kapalı
Giriş Ücreti
Kaynak: https://www.khm.at/
  • Yetişkinler için: 16 euro
  • İndirimli: 12 euro
  • 0-19 yaş arası: Ücretsiz

Schwechat Viyana Uluslararası Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle