Yolcu360 Blog
paxos-adasi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Paxos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Paxos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Bütün sene çalışıp yaza tatile nereye gideceğini düşünenler eminiz ki yazın sıcağını, denizin serinini tercih edeceklerdir. Bu yüzden denize kıyısı olan yerler hepimiz için gayet cazip!  Eğer hem gürültüden uzak olsun hem de adam akıllı tatilimi yapayım diyorsanız bu yazı tam size göre. Çünkü tam bu istekler için oluşturulmuş bir tatil rotasından bahsedeceğiz: Paxos Adası. 

paxos-adasi-1.jpg

Yunan Adaları’nın en güzel en bakir kalmış adalarından. Tüm doğallığıyla Ege’nin karşı kıyısında öylece ziyaret edilmeyi bekliyor. Denizin mavisi, mimarinin beyazı, doğanın yeşili… Her şeyiyle harika bir tatil planı için Paxos Adası sizi bekliyor. Haydi gelin birlikte inceleyelim.

Santorini Turu yazımız için tıklayın.

Paxos Adası

Yunan Adaları’nı hem yakınlığı, hem tarihsel geçmişi, hem de ege kıyısında olması itibariyle olduk olası severiz. Ama İyonya adaları Türkiye’ye uzak olmaları itibariyle biraz daha az duyulan yerlerden. Öyle feribotla gidecek kadar yakın değil, uçakla da ancak aktarmalı ulaşmak mümkün. İyonya’nın en güzel adalarından ise Paxos Adası. Hem çok kalabalık olmaması, hem de harika plajları ve mimarisiyle tam ziyaret edilecek bir yer. 

Eğer yunan mitolojileri ya da Antik Yunan’a dair bir şeyler okuduysanız Paxos Adası’nı çok seveceksiniz. Çünkü mitlere konu birçok mekan burada.

paxos-adasi-2.jpg 

Paxos Adası’na dair efsanelere bir göz atınca Antik yunan’ın büyük tanrısı Zeus’un Korfu Adası’nın bir kısmını öfkeyle avuçladığı ve güneye doğru fırlattığı şeklinde anlatılıyor. Zeus kimdir derseniz Zeus’tan kısaca bahsedelim: Kronos, Antik yunan’da zaman tanrısıdır. Ve kehanete göre oğlu kendisini tahttan indirecektir. Kronos tahtını sağlam tutmak için Zeus dışındaki tüm oğullarını yutar ve donmalarını engeller. Dediğimiz gibi birinci kuşak tanrılarından Uranos’un kehanetine göre, Kronos’un sonunu kendi çocuklarından biri getirecek. 

Ama Zeus’un doğumu yine Uranos’un yardımıyla Girit Adası’nda olur. Kronos’un bütün handikaplarına ragmen eşi Zeus’u doğurmayı başarır. Zeus zamanla büyür, yutulmuş tüm kardeşlerini babalarının gazabından kurtarır ve kehanet yerini bulup Kronos’un sonunu getirir. Poseidon da Kronos’un yuttuğu çocuklardan biridir. Yani hayat ağacı yaparsak; Poseidon için Zeus’un kardeşi diyebiliriz.

Paxos yunan mitolojisinde aşk adası olarak biliniyor.  Amphitrite ve Poseidon’un aşk hikayesi burada gerçekleşiyor. Poseidon’un Amphitrite ilk kez Paxos Adası’nda görür ve görür görmez aşık olur. Ama daha sonra Amphitrite kıskanç bir yunus tarafından kaçırılır ve yunus tarafından bir yerde saklı tutulur. Aradan zaman geçince Amphitrite ortaya çıkar. Hemen ardından da Poseidon’a götürülür.  Bu sayede aşıklar kavuşurlar. Poseidon ve Amphitrite bu kavuşma sonrasında, aşklarına barınak olarak Paxos Adası’na doğru giderler.

Paxos Adası’nın Güzellikleri

paxos-adasi-3.jpg

Paxos, Kefalonya ile birlikte tüm İyon Adaları’nın içinde, en sevebileceğiniz ada olabilir. Yani tabi başta da dediğimiz gibi tatilden en aradığınıza göre değişen bir durum bu. Ama eğer sakinlik, dinlenme, huzur, gürültüden uzak yaşantı istiyorsanız tam size göre. Çünkü burası minik, sevimli, sakin bir ada. Bizim için ada tatilinden beklenecek her şeyi karşılıyor açıkçası. Sizin için de öyle olur umarız. 

Paxos Adası’nın tüm İyon adalarının arasında en bakir ve gizli kalmış olanı olması oraya ulaşımı da etkiliyor bir yandan. Paxos Adası’na uçak ile ulaşım yok maalesef. Bu da aslında bir yandan iyi bir şey. Ulaşımın zor ve kısıtlı olması oraya erişimi de azaltıyor biraz. E az insan gidince haliyle daha sakin, daha huzurlu bir ortam yaratılıyor. Bu sayede Paxos Adası, Korfu Adası’ndaki gibi İngiliz ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen turistler tarafından istilaya uğramamış oluyor. Korfu Adası’nın ulaşım açısından Avrupa ülkelerinin kolayca erişebileceği konumda olması onu daha da kalabalık ve biraz kitlesel turizmin etkisinde kalan bir ada haline getiriyor. O kadar kalabalık bir adadan sonra belki daha tercih edilesi görürsünüz.

Paxos Adası’nın merkezinde Gaios var. Gaios, Paxos denince akla gelen ilk görsellerin bulunduğu kısım. Limanda yan yana dizilmiş yelkenliler, maksimum 2-3 katlı, renk renk İtalyan mimarisinde evler ve o evlerin arkasındaki yemyeşil doğa ile ilk gördüğünüz andan itibaren sizi kendine hayran bırakıyor.

Paxos Adası’nda Antipaxos Plajı var. Antipaxos plajı buraya gelenleri ilk andan itibaren etkiliyor. Çünkü deniz güneş tatili için harika bir seçenek. Antipaxos’un turkuaz renkli plajları kendinizi Maldivler’de gibi hissettirecek kadar etkileyici. Antipaxos’daki Voutoumi Beach, Yunan Adaları’nda tüm plajların arasında kesinlikle ilk üçe girer. Sadece bu kumsalda denize girmek için bile bu adalara gidilebilir.

Paxos Adası’na Nasıl Gidilir?

Paxos Adası’na Parga’nın küçük limanından veya Parga’ya yakın bir sahil kasabası olan Syvota’dan kalkan günlük teknelerle gitmeniz mümkün. Bu yolculuk 1,5 saat sürüyor. Aynı şekilde bu bölgede ana karanın bir bakıma ana liman noktalarından biri olan Igoumenitsa’dan ya da Korfu Adası’ndan da Paxos’a ulaşım da sağlanıyor. Zaten Paxos Korfu’ya oldukça yakın. Korfu ulaşım açısından çok daha gelişmiş ve avantajlı olduğu için oradan direk Paxos’a geçebiliyorsunuz. 

Yolculuk Igoumenitsa’dan 2, Korfu’dan ise 1 saat kadar sürüyor. Uçak bu ada için bir ulaşım alternatifi değil. Çünkü adada bir havalimanı bulunmuyor. Ama limanlar Paxos’a geçmek için gayet elverişli. Bunun dışında özel tekne kiralaması yaparak da adayı keşfedebiliyorsunuz ve eğer kalabalıksanız bu seçenek çok daha mantıklı oluyor.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle