Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Park yeri Bulmakta Zorlananlar | Arabaya İhtiyacı Olanlar…

Park yeri Bulmakta Zorlananlar | Arabaya İhtiyacı Olanlar…

Park yeri bulmakta zorlananlar, arabaya ihtiyacı olup bütçesi kısıtlı olanlar, bu içeriğimiz tam size göre… Ancak herkesin yeni bir otomobil için yeterli bütçesi yok. Diğer yandan bu dönemde otomobil fiyatları ikinci el piyasasında kontrolsüzce arttı. Bütçe sorun olmasa da park yeri stresine tahammülü olmayanlar var. Sınırlı park alanlarında cebelleşmek istemeyenler… Bu yazı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Araba Lazım Ama!

Covid-19 salgını, yaşamı ve alışkanlıkları büyük ölçüde değiştirdi. Eskiden arabaya ihtiyacım yok, metroya biner giderim ya da dolmuş kapımın önünden geçiyor zaten niye araba masrafıyla – park yeri derdiyle uğraşayım ki diyenler de şimdi araba almak istiyor. Çünkü servis – otobüs – dolmuş – metro – metrobüs gibi insanlarla yakın temasta olacağımız araçlar, bizi korkutuyor. Pandemi öncesi 60 bin TL ikinci el değeri olan otomobil, şimdi 90 bin TL bandını gördü. 

Park Yeri Bulmakta Zorlananlar…

Bu arayışa çözüm arayanların sayısı çok. Sizin için biz de aklımıza gelen çözümleri sıralamak istedik:

  1. Sizinle aynı yöne giden bir komşunuz var mı araştırın. Araçta maskenizi çıkarmamak ve sosyal mesafeyi korumak şartı ile onun yol ücretini paylaşabilirsiniz. Böylece onun yol masrafı hafiflerken siz de yüzlerce kişiyle temas ettiğiniz toplu taşıma yerine bir kişi ile temas etmiş olursunuz. 
  2. Smart Fortwo / Renault Twizy / Bajaj Qute gibi aslında birer mıtsiklet kadar küçük olan ama motosiklet ehliyeti gerektirmeyen otomobiller var. Bunların sıfır veya ikinci el seçeneklerine bakabilirsiniz. Bu araçların avantajları neler mi?

  • Uygun fiyat avantajı sunanları var.  Örneğin Bajaj Qute sıfırı sadece 49 bin TL (Haziran 2020 fiyatı) Ama mesela Smart Fortwo, çok da uygun fiyatlı sayılmaz. 
  • Küçük olmalarının avantajı var. Çok küçükler ve onlarla manevra yapmak ya da park etmek çok kolay. Minicik alanlara bile kolayca park edebilir, “buraya sığamam ki” deyip park yeri aramaya devam etmek zorunda kalmayabilirsiniz. 
  • Az yakıyorlar. Çoğu elektrikli zaten. Ama mesela Bajaj Qute benzinli ama onun da motor hacmi o kadar az ki…
  1. Bisikletle işe gitmeyi deneyebilirsiniz. Hem bir çeşit günlük spor olur hem de bedava yolculuk etmiş olursunuz. Elbette hava koşulları ve mesafe burada önemli bir belirleyici. 
  2. Motosiklet alabilirsiniz. Motosiklet fiyatları nispeten otomobillerden daha uygun. Ama motosiklet kullanmayı bilmek, motosiklet ehliyetine sahip olmak da gerekiyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle