Yolcu360 Blog

İstanbul’daki En Romantik Mekanlar

Yaşadığımız, yaşadığımız sürece söylendiğimiz, sürekli “gideceğim buralardan artık” dediğimiz ama bir türlü de kopamadığımız canımız İstanbul. Senin en büyük sıkıntın ne biliyor musun? Fazlasıyla kalabalık bir şehir olman. Kalabalık derken sadece çok insan var anlamında söylemiyoruz bunu. Çok yol, çok sokak, çok mekan… Her şeyden bol bol var sende. İşte bu karmaşayı biraz olsun yok etmek, özel günlerinizde sevgilinizle gidebileceğiniz İstanbul’daki en romantik mekanlar hangileri derdinden sizleri kurtarmak için biz bu yola baş koyduk.

Tamam, o kadar da hakkını yemeyelim. Bazı konularda bizlere sunduğun alternatiflerin bolluğu bayağı bir işe yarıyor aslında. Özellikle de enfes manzaralı şık mekan konusunda bayağı bir kıyak geçiyorsun bize. Bir yandan da kafamızı karıştırıyor, karar vermemizi zorlaştırıyorsun.

Bilhassa özel günlerde şık bir restoran seçmekte zorlanan beylerin kurtarıcısı olmak için çıktık yola ve beylerin eşlerini dolayısı ile de kendilerini memnun edecekleri bir yazıyla geldik bugün. İstanbul’da Özel Günler İçin Romantik Mekanlar hakkında kısaca bilgi vermeye çalıştık.

Sevgilinizle gidebileceğiniz en romantik mekanlar

  • Lacivert Restaurant

İstanbul’un en güzel köşelerinden birinde, Beykoz Anadolu Hisarı’nda yer alıyor Lacivert Restaurant. Lacivert Restaurant boğaza sıfır bir konumda yer aldığından zaten efsane bir manzaraya sahip, burayı direk geçiyoruz. Böyle bir ortamda bir şeyler yemek elbette çok hoş bir deneyim. Hele de bu tarz bir romantik mekanlar listesinden bu yeri seçip sizin için özel bir insanla gidiyorsanız ve bir de üstüne akşam yemeği için tercih etmişseniz oldukça da

Ancak fiyatlar için pek aynı şeyi söyleyemeyeceğiz ne yazık ki. 2 kişi için, balık ve salata sipariş edip yanında da birkaç kadeh bir şeyler içmek 1000 lira ve üzeri civarı tutarı gözden çıkarmanız anlamına geliyor. Tabi yemekleri de hizmeti de bu fiyata doğru orantılı. O konuda haklarını yemeyelim.

Uzun lafın kısası, buraya gelen çoğu misafir hizmet ve mekan kalitesinden memnun ayrılsa da, hem fiyatlardan hem de porsiyonların küçük olmasından genel olarak şikayetçi. Tabi bu durum Lacivert Restaurant’ı İstanbul’un romantik mekanlar listesinde bulunmaktan geri almıyor. Özel günlerde gidebileceğiniz romantik mekanlar arasından Lacivert’i seçtiyseniz, araç kiralama İstanbul seçenekleri için İstanbul Bostancı araç kiralama imkanlarından yararlanabilirsiniz.

  • Kız Kulesi Restoran

İstanbul’un simgesi, Marmara Denizi’nin en narin manzarasıdır Kız Kulesi. Baktıkça bakası gelir insanın. Her ne kadar “İstanbul’da en kötü manzara Kız Kulesi’ndedir, çünkü oradan Kız Kulesi görünmez.” deseler de burada bulunan restoran da bizim listemize girmeyi başardı. Çünkü herkesin hayran olduğu o kulenin içinde olmak bambaşka bir duygu.

Tarihi doku, denizin ortasında olduğunu bilmek ve İstanbul’un eşsiz manzarası insana kendini fazlaca özel hissettiriyor. Zaten bence Kız Kulesi özel günlerin ve özel anların mekanı. Kendisi de özel bir yapı olduğundan mütevellit fiyatların oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. İnternet sitesinden güncel fiyatları görmeniz mümkün.

İstanbul romantik akşam yemeği

  • Mükellef Karaköy

Karaköy’ün en ünlü restoranlarından biri olan Mükellef, İstanbul’da en çok tercih edilen romantik mekanlar sıralamasında üstlerde yer almakta aynı zamanda. Manzaralı bir masada yemek yemek isteyenlerin özellikle Galata Kulesi tarafındaki masaları tercih etmesi gerektiğini de en baştan söyleyelim.

Mükellef Karaköy’ün romantik mekanlar listesinde olmasının yanı sıra en güzel özelliği, manzara eşliğinde yemeğinizi yerken arkadan naifçe çalan Zeki Müren, Müzeyyen Senar şarkılarının insana ayrı bir huzur vermesi. En büyük sıkıntısı ise masaların biraz sıkışık yerleştirişmiş olmasının hareketi kısıtlaması. Ancak bunun haricinde başka söylenecek olumsuz bir şeyimiz yok Mükellef Karaköy için.

Son olarak Mükellef’in sahibinin ülkemizin ünlü şeflerinden Arda Türkmen olduğunu da söylersek herhalde romantik mekanlar listemizin en nadide parçalarından biri olduğu konusunda hem fikir oluruz. Fiyat konusunda da sizi çok fazla zorlamayacaktır burası. 2 kişi için ödeyeceğiniz tutar içeceklere göre farklılık gösterse de ortalama 500-600 TL civarında. Romantik mekanlar listesinden özel gününüzü geçirmek için burayı seçtiyseniz ve Anadolu yakasında ikamet ediyorsanız araba kiralama İstanbul seçenekleri için İstanbul Kartal araç kiralama fırsatlarına göz atabilirsiniz.

  • Leb-i Derya Restoran

İstanbul’da güzel manzaralı, romantik mekanlar denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Beyoğlu’nda yer alıyor Leb-i Derya Restoran. Burayı şık bir akşam yemeği için tercih etseniz de kıyafet anlamında sizi çok fazla strese sokan bir mekan değil. Yani demek istediğimiz ortamının insanı rahatlatan bir havası var.

Manzaraya zaten diyecek sözümüz yok, tabi ki çok güzel. Porsiyonlar yeterli büyüklükte ve yemekler lezzetli. Fiyatlar Lacivert Restaurant ile kıyaslayınca hiç de aşırı değil. Yani güzel bir akşam geçirmeniz için gerekli olan her şey Leb-i Derya Restoran’da mevcut. Size sadece sevdiğinizi alıp gitmek kalıyor. Buraya gelmeye karar verdiyseniz ve arabanız yoksa özel gün için toplu taşıma tercih etmek istemeyebilirsiniz. Rent a car İstanbul opsiyonları için İstanbul Ataşehir araç kiralama veya İstanbul İstinye araç kiralama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

İstanbul’da bulunan romantik bir mekan

  • 360 İstanbul

Özel günlerinizde İstanbul’da bulunan romantik mekanlar yazımızda son önerimiz Beyoğlu’nda yer alan bir başka mekan olan 360 İstanbul. Burası misafirlerine adı gibi 360 derece panoramik manzara sunan oldukça özel bir yer.

360 İstanbul, özellikle hafta içi güzel bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz sakin ve keyifli bir mekan. Özellikle hafta içi diyoruz çünkü burası hafta sonları evrim geçirip club konseptine hızlı bir geçiş yapıyor. O yüzden tercihinizi bu durumu göz önünde bulundurarak yapmanızda fayda var.

360 İstanbul, tıpkı manzara konusunda olduğu gibi yemek konusunda da listede bulunan diğer mekanların gerisinde kalmıyor. Restoran oldukça geniş bir menüye sahip. Türk ve dünya mutfağından özgün lezzetleri burada tadabiliyorsunuz. Son olarak, rezervasyonunuzu akşamüstü denk getirmenizi ve hem gündüz hem de akşam manzarasını görmenizi tavsiye ederiz.

 

Yorum ekle