Yolcu360 Blog
orijinal-uyumlu-yedek-parca-11
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Orijinal Uyumlu Yedek Parça Ne Demek?

Orijinal Uyumlu Yedek Parça Ne Demek?

Arabaları, pek çok parçanın bir araya gelmesiyle oluşan ulaşım araçları olarak tanımlamak mümkün. Günlük yaşantının olmazsa olmazları arasında yer alan araçlar, kullanıldıkça yıpranırlar. Yıpranmalarına bağlı olarak bazı parçaları bozulur. Bozulan bu parçaların yerine yenisini takmak gerekir. İşte, bu tür parçalara yedek parça denir. Yedek parçalar araçlar için çok önemli. Parçanın kolay bulunabilmesi, araç alımlarında etkili kriterlerden. Yedek parça seçimlerinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Parçanın kaliteli ve orijinal olması bunların başında gelir. Neden orijinal yedek parça seçilmeli sorusu bu noktada merak uyandırır. Orijinal uyumlu yedek parça nedir sorusunu geniş bir perspektiften bakarak cevapladık. 

orijinal-uyumlu-yedek-parca

En çok satılan araba yedek parçaları yazımızı okumak için tıklayın.

Orijinal Yedek Parça Ne Demek

Orijinal yedek parça, aracın bizzat kendi markasının ürettiği parça olarak tanımlanır. Araçtaki parça ile aynı kalitede üretilir. Araçlar pek çok farklı parçadan oluşur. Bu parçaların her biri değiştirilebilir. Kaza, bozulma, eskime veya araç sahibinin zevki gibi nedenler değişimin nedenlerinden olabilir. Genellikle araçlarda sıkça değiştirilen parçalar; yağ ve hava filtresi, ön ve arka tampon, aydınlatma sistemi ürünleri, egzozun ucu ve motordaki bazı parçalar olarak sıralanabilir. Peki, neden orijinal yedek parça tercih edilmeli?

Neden Orijinal Yedek Parça?

Otomotiv sektöründe araçlar, donanım ve görsel tasarım konularında çeşitlilik gösterir. Ne kadar son teknolojiler kullanılarak tasarlanıp donatılsa da zaman içinde bozulmalara baş gösterir. Yedek parça seçimi bu noktada önem arz eder. Araçtan beklenilen performansı almak için, seçilen parçanın orijinal uyumlu olmasına dikkat etmek gerekir. Araçlarda orijinal uyumlu yedek parça tercih etmek bazı avantajları beraberinde getirir. Araçlarda bu parçaları kullanmanın faydalarına bakacak olursak 

  • Yolda daha güvenli bir sürüş sağlar.
  • Orijinal parça olduğu için çok sık arızalanma gorulmeyeceginden maddi kazanç sağlar.
  • Orijinal parçalar araç ömrünü uzatır.
  • Markanın bizzat kendi ürünü olmasından dolayı garantili parçalardır.
  • Parça seçimi, araç performansı açısından önem teşkil eden bir konu.
  • Parçalar kasko anlamında avantajlar sunar.
  • Orijinal yedek parça, ikinci el piyasasında da önemli. Bu parçalar aracın değerine etki eder.

Orijinal Yedek Parça Kullanılmazsa Ne Olur?

Araçlarda parça değişimi söz konusu olduğunda eğer orijinal yedek parça kullanılmazsa bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Tekrarlanan arızalar bu sıkıntıların başında gelir. Yakıt kullanımında da artışlar görebilirsiniz. Aracın motor kısmındaki yan sanayi parça kullanımı motorun ömrünü azaltır. Aracın performansında düşmelere sebep olur. Orijinal olmayan yan sanayi parçaların kaliteleri değişkenlik gösterir. Yan sanayi parçalar garanti sözü vermez. Arabaya takılan yan sanayi parçadan düzgün çalışmayı beklemekten başka yapacak bir şey olmaz. Orijinal parçalar her zaman daha kaliteli olur. Yan sanayi parçaların yeni olduğunun bile garantisi yok diyebiliriz. Bu parçaları temin etmek bazen zaman alsa da sundukları kalite ile beklemeye değer.

Orijinal Yedek Parça Nereden Alınıyor?

Orijinal yedek parçaları internet yoluyla ya da üreticilerin anlaşmalı olduğu tedarikçilerden alabilirsiniz. Peki, bir parçanın orijinal olup olmadığını nasıl anlarız?

Orijinal Yedek Parça Nasıl Anlaşılıyor?

Araç üreticileri, güven tescil etmeye büyük önem verirler. Garanti kapsamı bunu sağlamak için denedikleri yollardan biri. Bir diğeri ise her parçanın ambalajında bulunan firma logosunun hologramı. Bir başka önemli etken, parçaların hepsinin üstünde, firmaların veri tabanında kayıtlı olan bir seri numarası yer alıyor. Bu seri numarası, parçanın bizzat firma tarafından üretildiğini gösterir. Pek çok firmanın web sayfalarından bu numarayı kontrol edebilirsiniz. Son olarak, alınan parçaların birer faturaları vardır. Peki, bu parçalar kasko dahilinde mi?

Oto Yedek Parçalar Kasko Kapsamında mı?

Araçlarda tüm orijinal parçalar ve aksesuarlar, kasko kapsamında yer alır. Ancak orijinal olmayanlar için teminatın kapsamını genişletmeniz gerekebilir. Orijinal uyumlu yedek parça tercihi bu konuda da kendini gösterir. Yedek parçalar ve aksesuarlar, değişimlerinde ve ikinci el araba alımlarında orijinal olmaları bakımından önemli. 

Orijinal Yedek Parça Fiyatları Ne Kadar?

Orijinal yedek parçaların fiyatı, aracın marka ve modeline göre değişkenlik gösterir. Parçaların doğrudan firma tarafından üretilmesi, garantili olması ve uzun süre kullanılması gibi nedenlerle fiyatları yüksektir. Bu sebeple araç kullanıcıları orijinal değil de yan sanayi parçaları kullanmayı tercih edebilirler. Ancak şöyle düşünmek gerekirse, yan sanayi parçaların arızalanması, orijinal parçalara göre daha fazla. Bunlara giden tamir fiyatı gerekirse parça değişimi maliyeti orijinal parça fiyatını dahi aşar. Oysa orijinal yedek parçaların kullanım süresi neredeyse aracın ömrü kadar olur.

Yan Sanayi Parça ve Orijinal Çıkma Parça Nedir?

Orijinal yedek parçaların tanımını ve bilinmesi gerekenleri sıraladık. Bu konuyla alakalı iki kelimeyi tanımlamak gerekirse;

  • Yan Sanayi Yedek Parça

Araçların bizzat markalar tarafından üretilmeyen parçalarına denir. Bir nevi orijinal olmayan yedek parçalar demek. Bunlar da çok tercih ediliyor. Sebebi ise, fiyatının daha uygun olması. 

  • Orijinal Çıkma Parça

Orijinal çıkma parçalar, genellikle kazalı araçlardan alınıyor . Kaza sonrasında zarar görmeyen parçalara çıkma parça denir. Diğer parçalara göre daha kullanışlı olurlar.

Orijinal uyumlu yedek parça araç kullanımlarında önemli bir konu. Ayrıca bu parçaların garantili ve yüksek performanslı olması önemli olmalarının nedenlerinden. Bu doğrultuda neden orijinal yedek parça kullanmalıyız sorusuna kapsamlı bir araştırma yaptık. Aracın uzun ömürlü olması konusunda önemine vurgu yaptık. Performansı yüksek ve güvenli sürüş için Orijinal parça kullanmayı tavsiye ediyoruz.  

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle