Yolcu360 Blog
Opel İnsignia
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Opel İnsignia Grand Sport 1,6 İncelemesi

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 İncelemesi

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 incelemesi ile aracın özelliklerine baktık…

Opel’in amiral gemisi İnsignia’yı inceledik. Yeni İnsignia nasıl baktık. Sıfır km İnsignia hayali kuranlar ve Opel İnsignia kiralamak isteyenler için detaylı bir inceleme yaptık. Opel İnsignia Grand Sport 1,6 incelemesi ile aracın detaylarına baktık.

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 İncelemesi

Yeni nesil İnsignia’nın daha zengin bir donanım ve daha sportif bir görünümle geldiğini pek çok Opel tutkunu zaten biliyor. Ama yeni İnsignia’nın teknik özellikleri nasıl? Mesela İnsignia ne kadar yakıyor ve bagaj hacmi ne kadar? Benzer şekilde Opel İnsignia Grand Sport modeli ne kadar hızlı…İşte bu gözle yeni nesil Opel İnsignia testi yaptık. İşte detaylar…

Diğer inceleme yazıları için buraya tıklayın!

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 Hakkında

Eskisine oranla daha fazla alan sunan araç, daha sportif hatlara sahip.Diğer yandan yakıt tüketimi konusunda daha cimri. İki farklı karoserle sunulan araçta bir stationwagon bir de sedan karoser seçeneği var. SW İnsignia modeli Sports Tourer adıyla sunuluyorken sedan modeli Grand Sport adıyla sunuluyor.

Uygun fiyata kiralık İnsignia arıyorsanız yolcu360.com ana sayfası üzerinden hemen fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Selefine göre 55m uzayan Opel İnsignia Grand Sport 1,6 modelinin bagajı da 490 litre. Hemen hatırlatalım bir önceki nesilde İnsignia’nın bagajı 500 litre idi. Bagaj konusu biraz yüzümüzü düşürse de arak koltuklardaki o geniş alan, müthiş bir konfor sunuyor. Özlelikle uzun yolculuklarda arka koltuklarda uzun boylu kişiler bile çok rahat hareket edebilir. Bu arada bagaj kapağının arka camla beraber açılması büyük kolaylık.

Opel İnsignia Bagaj

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi selefinin bagaj hacmi 500 litre iken yeni İnsignia’nın bagajı 490 litre. Ancak yeni modelde arka camla beraber bagaj kapağının açılması ve bagaj eşiği yükseltisi daha fazla konfor odaklı olmuş. İnsignia’nın bagajı konusunda bir diğer notta arka koltukları yatırınca yükleme alanının 1450 litreye yükselmesi.

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 İncelemesi

Yeni Opel İnsignia’nın İç Mekanı Nasıl?

İç mekanda hem önde hem de arkada baş- diz mesafesi çok çok yeterli. Boyunuz 1,90cm olsa da bu araçta rahat edebilirsiniz. İşçilik ve malzeme kalitesi de oldukça iyi. Düzenli ve ergonomik konsol yapısının çok sevileceğini öngörmek mümkün. Hız bilgisi önemli ve anlık takip edilmesi gereken detaylar ön cama yansıtılıyor. Orta konsoldaki multimedya ekranının hassasiyeti çok iyi ve konumu da çok ergonomik. Bu ekran 8 in. genişliğinde.

Yeni İnsignia’nın Güvenlik Donanımı Nasıl?

Araçta sürücü asistanları gerçekten güçlü. Mesela dönüş sinyali vermeden şerit değiştirirseniz hemen sesli uayrı veriyor. Kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı, trafik işareti tespit yardımcısı gibi özellikler de oldukça başarılı. Güvenlik konusunda da Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştı.

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 İncelemesi

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 Motor Seçenekleri

Benzinli 1,5 litre 165Hp 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik

Benzinli 2,0 litre 260Hp 8 ileri otomatik ve 4X4

Dizel 136HP 1,6 CDTi 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik

Opel İnsignia Dizel Grand Sport 1,6 Motor Özellikleri

Dizel İnsignia almak isteyenler için dizel otomatik İnsignia modelini inceledik.

Motor tipi ve konumu: sıralı, turbo, önde ve enlemesine

Silindir/ Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1598cc

Maksimum Güç: 100kW/136HP 3500 d/d

Maksimum Tork: 320Nm 2000-2500 d/d

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 İncelemesi

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 Hızlanma Verileri

0-50km/s hızlanma: 3,4 saniye

0-80km/s hızlanma: 7,2 saniye

0-100km/s hızlanma: 11,0 saniye

0-120km/s hızlama: 15,8 saniye

0-130km/s hızlanma: 19,0 saniye

0-400m hızlanma: 17,1 saniye

Opel İnsignia Grand Sport 1,6 İncelemesiFren Testi Sonuçları

Soğuk fren testinde 38m ve sıcak fren testinde de 39m ölçüm yaptık.

Dizel Otomatik İnsignia Yakıt Tüketimi Miktarı

Opel İnsignia’nın yakıt deposu 62 litre. İnsignia yakıt deposu tamamen doluyken 1033km yol yapıyor. Şehir içinde 6,1 litre, şehir dışında 4,5 litre yakıt tüketimi yapıyor.

Opel İnsignia Rakipler

Opel İnsignia yerine ne alsam diyenler için en yakın rakiplerden biri Renault Talisman ve diğeri de Skoda Superb modeli. Opel İnsignia sıfır fiyatı 149 bin Tl’dan başlıyorken Talisman sıfır km fiyatı 149,450 TL’den başlıyor ve Superb’nin fiyatı da 123 bin TL’den başlıyor.

Sıfır Opel İnsignia Fiyatı

Sıfır km İnsignia fiyatı 149 bin TL’den başlıyor. Mekanik, boya, korozyon garanti süreleri ise 2/2/12 yıl şeklinde. Opel İnsignia yıllık bakım maliyeti ise 2,500TL civarında. Bakım aralıkları ise 15 bin km’de bir.

Ne Kadar Gürültü Var?

Bazıları yol gürültüsünü hiç sevmez. Motordan gelen ses ve yolun sesini aracın içinde duymak istemez. Diğer yandan motorun her bir tıkırtısını, dişlerin birbirine geçişini duymak isteyenler de var… Opel İnsignia gürültü testi sonuçları da şöyle:

Rölantide 43dB (A)

100km hızda ise 60dB (A)

 

Yorum ekle