Yolcu360 Blog
2022 national geographic gezilecek yerler listesi (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > 2023 National Geographic Gezilecek Yerler Listesi

2023 National Geographic Gezilecek Yerler Listesi

Her yıl yeni seyahat rotaları oluşturan National Geographic, bu yıl da içinde doğa, kültür, macera ve sosyal hayatın bulunduğu muhteşem rotalar çizdi. National Geographic belirlediği yeni seyahat noktalarıyla bu yıl popüler olması beklenen yerleri bir araya getirdi. İşte 2023 yılının en iyi seyahat rotaları…

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Bir seyahat planı yapmak için hiçbir zaman geç değil. Doğa, kültür, macera ve sosyal hayat kategorilerinde birçok destinasyon belirleyen National Geographic’in 2023 yılı için belirlediği rotalarla sizleri başbaşa bırakıyoruz. National Geographic seyahat rotalarını 5 kategoriye ayırıyor. Kültür, macera, aile, doğa ve sosyal hayat. Kategorilere göre gezilecek yerleri sıralayan National Geographic, herkese hitap edecek rotalar çiziyor.

Aile Rotası

national-geographic-gezilecek-yerler-3.jpg

National Geographic ailelere uygun harika rotalar belirledi. Gelin şimdi bu rotalara hep birlikte bakalım:

İsviçre

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olarak kabul edilen İsviçre, Alp Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. İsviçre, muhteşem manzaraları, temiz havası ve huzurlu atmosferi ile ziyaretçilerini büyülüyor.

İsviçre’de ziyaret edilebilecek en popüler turistik yerler arasında Zürih, Bern, Luzern, Interlaken ve Grindelwald bulunuyor. Ülke, küçük bir yüz ölçümü olmasına rağmen yaşam standartları oldukça yüksek bir ülke. Doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve huzurlu atmosferi ile İsviçre ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.

İngiltere – Manchester

İngiltere’nin üçüncü büyük şehri olan Manchester, Birleşik Krallık’ın İngiltere’nin kuzeybatısında bulunur. Kültürel açıdan oldukça zengin bir şehir olan Manchester’da, Manchester Sanat Galerisi, Manchester Müzesi ve Manchester Opera Binası gibi birçok kültürel merkez bulunur. Manchester’da ziyaret edilebilecek bazı yerler: Manchester Sanat Galerisi, Manchester Müzesi, Manchester Opera Binası, Etihad Stadyumu ve Old Trafford gibi önemli merkezler bulunur.

Kolombiya

Kolombiya Cumhuriyeti, Güney Amerika’da yer alır. Kuzey Amerika’da da adaları bulunan ülkenin başkenti Bogotá’dır. Güney Amerika’nın dördüncü büyük ülkesi olan Kolombiya, And Dağları, Amazon Ormanları ve Karayip Denizi’nden oluşur. Kolombiya, dünyanın en büyük kahve üreticilerinden biridir. Bununla birlikte altın, uranyum ve petrol gibi doğal kaynaklara sahiptir. Kolombiya, ziyaret etmek için ideal bir ülkedir. Doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve canlı atmosferi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Kolombiya’da ziyaret edilebilecek yerler arasında Başkent Bogotá, UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan Cartagena de Indias, Medellin, San Andrés ve Tayrona Ulusal Parkı bulunur.  

ABD – Kaliforniya – San Francisco Crosstown Trail

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Francisco, önemli kültürel ve ticari merkezlerden biridir. San Francisco’nun meşhur gezi rotası Crosstown Trail ise kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. San Francisco’nun Crosstown Yolu, güneydoğudan kuzeybatı köşelerine kadar tüm şehri keşfeden 17 millik destansı bir yürüyüş yoludur. Harika manzaraları ile milyonlarca kişinin bu yürüyüş yolunu ziyaret eder.

Karayipler – Trinidad ve Tobago

Karayipler’de yer alan Trinidad ve Tobago adaları ılıman bir iklime sahiptir ve yılın her günü sıcak ve güneşlidir. Trinidad, ülkenin en büyük ve en kalabalık adasıdır, Tobago ise daha küçük ve daha sakindir.

Trinidad ve Tobago’da başkent Port of Spain’i ziyaret edebilir, Tobago Cays grup adasını gezebilir, Arima şehrini ziyaret edebilirsiniz.  

Sosyal Hayat Rotası

national-geographic-gezilecek-yerler-2.jpg

Sosyal Hayat rotası birbirinden farklı destinasyonları barındırıyor. 2023’te öne çıkan sosyal hayat rotaları aşağıda sıralandığı gibi:

Gana

Batı Afrika’nın en büyük ikinci ülkesi olan Gana görülmeye değer sokakları ve kültürel değerleriyle önemli yerlerden bir tanesidir. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Akra’dır.

Kanada – Alberta

Kanada’nın en büyük dördüncü eyaleti olan Alberta güneyde Montana ve Wyoming, batıda Britanya Kolumbiyası, kuzeyde Yukon ve kuzeydoğuda Saskatchewan ile komşudur. Alberta ılıman bir iklime sahiptir. Rocky Dağları, Alberta’nın güneybatısında yer alır ve eyalet için önemli bir turizm merkezidir. Eyalette ayrıca birçok milli park ve rezerv bulunmaktadır. Alberta eyaletinde Jasper Milli Parkı ve Minnewanka Gölü’nü ziyaret edebilir, buzullar arasında yürüyüş yapıp muhteşem doğa güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

ABD – Wisconsin – Milwaukee

ABD’nin Wisconsin eyaletinde bulunan Milwaukee, Amerika’nın 22. en büyük eyaletidir. Milwaukee sanat, kültür ve ekonomik olarak gelişmiş bir eyalettir. Bu eyalati ziyaret ettiğinizde Milwaukee Sanat Müzesi, Milwaukee County Hayvanat Bahçesi,
Miller Park, Harley-Davidson Müzesi, Milwaukee Riverwalk, Milwaukee County Savaş Anıtı Merkezi ve Lakefront Brewery bira fabrikasını ziyaret edebilirsiniz.

Macera Rotası

national-geographic-gezilecek-yerler-1.jpg

Macera severler için hazırlanmış aksiyon dolu bu rotalar seyahat severleri kendine hayran bırakıyor.

Avusturya – Alpler

Avusturya Alpleri, Avusturya’nın kuzeyinde, Bavyera Alpleri ve Salzburg Alpleri ile çevrili dağ silsilesidir. Alpler kış turizminde Avusturya’nın en önemli biridir ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlar. Avusturya Alplerinde kayak, snowboard, kış yürüyüşü ve kar ayakkabısı gibi birçok farklı aktivite yapılabilir. Alpler, yaz turizmi için de popülerdir. Burada dağcılık, trekking, bisiklet ve rafting gibi birçok farklı aktivite yapılmaktadır. Doğal güzellikleriyle ünlü olan Avusturya Alplerinde karla kaplı dağlar, göller, nehirler ve ormanlar bulunur. Alpler, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar.

Meksika – Revillagigedo National Park

4 Kasım 2017’de Meksika hükümeti Revillagigedo Milli Parkı’nı kurarak, daha önce nüfusu az olan takımadaların etrafındaki küçük deniz rezervini genişletmeyi amaçlamıştı. Yetkililerin adayı Kuzey Amerika’daki en büyük tam korumalı deniz koruma alanı haline getirdi. Meksika’nın Baja yarımadasının yaklaşık 400 km güneyinde yer alan Milli Park, her türlü maden çıkarma faaliyetini yasaklayan üç deniz kullanım bölgesini (Araştırma, Turizm ve Geleneksel Kullanım/Denizcilik) içermektedir. Park, ipeksi köpek balıkları, çekiç başlı köpekbalıkları, balina köpekbalıkları, dev manta vatozları, orkinoslar ve kambur balinaların yanı sıra zengin derin deniz habitatları da dahil olmak üzere Kuzey Amerika’daki en büyük tropikal deniz megafauna konsantrasyonlarından birini korumaktadır.

Doğa Rotası

national-geographic-gezilecek-yerler-.jpg

Dünyanın doğal güzelliklerine şahit olmayı severler için hazırlanmış doğa rotaları kendine hayran bırakıyor. 

Portekiz – Azores

Lizbon’un 1600 kilometre batısında Avrupa ve Amerika arasında yer alan Azor Adaları’nın Atlantis’in bir parçası olduğu iddia edilmektedir. Adanın içerisinde hala aktif olan volkanlar yer alır ve kendine özgü yeşil tabiatı ile güzellikleri içerisinde barındırır.

Botsvana

Resmi adıyla Botsvana Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneyinde yer alır.  Dünyanın en az nüfusuna sahip olan ülkelerden birisidir. Ve denize kıyısı bulunmaz.

Botsvana Arizona’nın iki katı büyüklüğüne sahip toplamda 232 bin kilometrekarelik alanı kaplar. Afrika fillerinin en fazla oluğu ülkedir. Kalahari Çölü ile tanınan ülkede bulunan yabani hayvanlar görülmeye değerdir. Değerli madenler açısından da zengin bir ülkedir ancak ülkenin ekonomik geliri hayvancılığa dayanır.

İskoçya – Highlands

Higland Kuzey İskoçya’nın en tarihi bölgelerinden biridir. Kuzey İskoçya terimi aynı zamanda Highland Fay Hattı’nın kuzey ve batısın tanımlamak için de kullanılır. Kuzey bölgelerine bu nedenle Highland denir. Meşhur ‘Cesur Yürek, Outlander ve Harry Potter gibi dizi ve fimler bu bölgelerde çekilmiştir.

Kültür Rotası

national-geographic-gezilecek-yerler.jpg

Tarih, sanat, estetik gibi değerleri barındıran kültür rotalarını tercih edenlerin pişman olmayacağı destinasyonlar aşağıdaki gibi:

ABD – Güney Carolina – Charleston

ABD’nin Charleston şehri Arnavut kaldırımlı sokakları, rengarenk evleri ve at arabalarıyla kendine özgü bir şehirdir. 1670 yılında Güney Karolina’da liman kenti olarak kurulmuştur.

Mısır – Piramitler

Mısır Piramitleri, Eski Mısır’ın en önemli anıtlarındandır. Firavunların mezarları olarak inşa edilmiştir. Piramitler Mısır’ın Giza kentinde yer almaktadır. Gşza Piramitleri dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilmiştir.  Giza Piramitleri, Büyük Piramit, Kefren Piramidi ve Mikerinos Piramidi olmak üzere üç piramitten meydana gelir. Büyük Piramit, Giza Piramitleri’nin en büyüğü ve dünyanın en büyük piramididir.

Yaklaşık 4500 yıl önce inşa edilmiş Mısır Piramitleri, Mısır’ın en önemli kültürel miraslarından biridir. Piramitler, Mısır’ın eski uygarlığının gücünü ve zenginliğini temsil etmektedir. Piramitler, her yıl milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Çin- Luoyang – Longmen Mağaraları

Çin’in Henan eyaletinde bulunan Longmen Mağaraları bir kaya oymacılığıdır. Buda ve öğrencilerinin on binlerce heykelini barındıran mağara Çin’in en önemli kültürel miraslarından biridir. Longmen Mağaraları 30 Kasım 2000’de ‘Dünya Mirasları Listesi’ne alınmıştır.

Güney Kore – Busan

Güney Kore’nin ikinci büyük şehri olan Busan ülkenin güneydoğusunda yer alan önemli bir liman kentidir. Şehir dağlık bir yapıya sahip olsa da görülmesi gereken liman, plaj ve turistik yerleri ile ünlüdür. Ayrıca Kore’nin en büyük balık pazarına sahiptir.

İtalya – Appian Yolu

İtalya yarımadasının neredeyse tamamına uzanan 660 kilometre uzunluğunda bir yol olan Via Appia, M.Ö 312 yıllarında Romalı yüksek memur Censor tarafından ve Appius Claudius’un da önderliğinde yapılmıştır. Yol çeşitli dönemlerde inşa edildiği için birkaç kısımdan oluşmaktadır. Yolun en eski ve en uzun bölümünün inşası M.Ö. 312’ye dayanırken, eklenen en yeni kısımlar M.S. 1. yüzyılda imparator Trajan zamanında tamamlanmıştır.

Yorum ekle