Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Nasuh Mahruki ile Doğada Liderlik Okulu / Sömestir Çocuk Kampı

Nasuh Mahruki ile Doğada Liderlik Okulu / Sömestir Çocuk Kampı

Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk dağcı aynı zamanda AKUT(Arama Kurtarma Derneği) Kurucu Üyesi Nasuh Mahruki önderliğinde faaliyet gösteren Doğada Liderlik Okulu, 20-25 Ocak’ta yapılacak Sömestir çocuk kampına hazırlanıyor.

Antalya’da gerçekleşecek olan Sömestir Tatil Kampı’nda, çocuklara temel doğa sporlarına giriş eğitimleri ve doğada güvenli hareket edebilmek için gereken donanım öğretilecek. Nasuh Mahruki önderliğinde uzman eğitmen kadrosu ile birlikte yapılan sömestir kamplarında; çocuklar doğa bilincine sahip olmayı, doğayı tanımayı ve korumayı öğreniyor.


Nasuh Mahruki ile Doğada Liderlik Okulu

Yıllarca arama kurtarma çalışmalarında aktif rol oynamış ve birçok önemli tırmanış gerçekleştirmiş Nasuh Mahruki Doğada Liderlik Okulu ile bilgi ve tecrübelerini paylaşıyor. Hem çocuk programları hem de yetişkin programları yapılan liderlik okulunda; doğanın gereklilikleri ve doğa sporlarına dair uygulamalı dersler veriliyor. Çocuklar uzman eğitmenlerin gözetiminde, çeşitli oyun, yarışma ve deneyimlerle fiziksel güçlerinin ve becerilerinin farkına varıyor. Doğru malzeme ve iyi bir planlamayla öğrenmelerini, zorluklarla başa çıkabilmek için kendi güç, zeka ve yeteneklerine inanmalarını, kendilerine ve takım arkadaşlarına güvenmelerini sağlayacak, bu amaçlar için özel hazırlanmış aktivitelerin bulunduğu alanlar hazırlanıyor.


Doğada Liderlik Okulu Sömestir Kampı

20-25 Ocak Asla Lara Otel Antalya’da Nasuh Mahruki’nin önderliğinde yapılacak Sömestir Kampı’na; 7-15 yaş arası çocuklar katılabiliyor. Çocuklar bu kampta;
  • kaya tırmanışı,
  • oryantiring,
  • trekking
  • temel kampçılık,
  • yer yön eğitimi,
  • takım oyunları,
  • yüzme sporları yaparak

aynı zamanda tiyatrocu Özgür Özgülgün ile doğada drama eğitimi alıp, farklı bir doğa aktivitesi deneyimleyecekler. Çocuklar yeni ve alışkın olmadıkları bir çevrede; yeni ilişkiler kurarak uzlaşma, rekabet, takım çalışması, problem çözme konularında da sosyal beceri kazanmış oluyor. Çocuklar kendi seçimlerine güvenmeyi ve bunun sorumluluğunu üstlenerek sonuçlarına da katlanmayı öğrenerek daha sağlam ve daha doğru seçimlerle güçlü bireyler olma yolunda gelişim göstermiş oluyor.


Doğada Liderlik Okulu Sömestir Kampı Programı

Uzman eğitmen kadrosu ve Nasuh Mahruki’den alacakları liderlik odaklı programda; çocuklar üçer kişilik odalarda konaklayacak ve sürekli eğitmenlerin gözetiminde olacaklar. Çalışmalar, otel içerisinde bulunan özel aktivite alanında ve sadece katılımcılara ayrılmış katta yapılacak. Her 4 katılımcı için 1 eğitmen kamp alanında bulunacak. Akşamları Nasuh Mahruki’nin gün içerisinde yapılan eğitimleri tamamlayıcı, kendi hayatından örneklerle yapacağı sunumu ile günü bitirecekler. Kamp sonunda çocuklar değerli deneyimler ve hediyeler ile uğurlanacak.

Kayıt için: dogadaliderlik.com

 

Yorum ekle