Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Malatya Fotoğraf Makinesi Müzesi | Malatya Gezilecek Yerler

Malatya Fotoğraf Makinesi Müzesi | Malatya Gezilecek Yerler

Türkiye‘nin Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde bulunan Malatya, her ne kadar Malatya Kayısısı ile tanınsa da  birçok tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmakta. Aslında Malatya içerisinde o kadar çok gezilecek yer var ki detaylı Malatya gezi yazımıza baktığınız da siz de çok şaşırırsınız. Malatya şehri gerçekten de kültür turizmi açısından gezilmesi gereken yerler arasında bulunmakta.

Malatya’ya ne zaman gidilir?

Malatya gezilecek yerler için en doğru zaman yaz ayı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir il olduğu halde, karasal iklim ve akdeniz iklimi özelliklerini bir arada yaşamakta. İlkbahar ve sonbahar ayları hava sıcaklıkları gezmeye uygun olsa da yağışlı havalar da çok fazla. Kış aylarında ise karasal iklimden dolayı çok soğuk olmakta. Şehri keyifle gezmek üzere Malatya oto kiralama kapsamında Malatya araç kiralama olanaklarını inceleyebilirsiniz.

Arslantepe Höyüğü için Tıklayınız.

Malatya Fotoğraf Makinesi Müzesi

Her fotoğraf geçmişi geleceğe taşır…

İşte Türkiye’nin en büyük fotoğraf makinesi müzesinin girişinde bu söz sizi karşılıyor. Seyahat planınızda Malatya varsa Sanat Sokağında bulunan bu fotoğraf makinesi müzesini listenin en başına koyabilirsiniz. Sizi zaman da bir yolculuğa çıkarıyor. 

Bu mükemmel fotoğraf makinesi müzesi nasıl ortaya çıkmış diye merak ederseniz hemen anlatalım. Malatya’nın eski ailelerinden olan Selçuk ailesinin bir nevi yurduna mirası olarak düşünün. Malatya fotoğraf makinesi müzesi içerisinde kırk segmentte makine sergileniyor.

Hikâye müzenin kurucusu Baki Tamer Selçuk’un babası İbrahim beyle birlikte başlıyor. İbrahim Bey bir makine tamircisi sonra sıra koleksiyoner olan Baki beye geliyor 35 yılda 2000 yakın makine topluyor. Hayatta bir şeyi isteyince hemen olmasa da mutlaka oluyor. Bundan yıllar önce sigara içmeyi bırakarak hayaline daha hızlı kavuşmayı başarmış Baki Bey. Sanat Sokağı’nda 30 Eylül 2017’de açılan ve şu ana kadar 35 bin ziyaretçiyi kabul etmiş. Bu müzenin girişi ücretsiz düşünebiliyor musunuz? Bölüm bölüm ayrılan müze de Körüklü, filmli ve dijital fotoğraf makineleri sergileniyor en fazla ilgiyi ise “casus ve dedektif makineler”in bulunduğu bölüm çekiyor. 

Güvercinin boynuna asılan mı? Ayak topuklarına saklanan mı? Su mataralarına işlenen mi? Casusların neler neler kullandığını zaman içinde ki serüvenlerine bizzat şahit oluyorsunuz. Müzede sergilenen makinaların %75 Türkler tarafından kullanılan makinalardır. Dünyanın en büyük 3. Fotoğraf makinası müzesi size heyecan hissini tekrar tekrar yaşattıracaktır. Hele ki sizde benim gibi siyah beyaz zamanların tutkunlarındansanız. Bu keşif tarifi mümkün olmayan bir gezi olacaktır.

Bu müzeye paralel olarak yine kurucusunun Baki Beyin olduğu Gramofon ve Radyo Müzesini de gezebilirsiniz. Buraya gelmişken de Malatya’nın yöresel lezzetlerini yürüme mesafesinde olan Çamlıca Restoran da tadabilirsiniz. Müzeye bizim hızlandırılmış hali ile 1,5 saatimizi aldı rahatlıkla tüm gününüzü alabilecek kadar dolu bir yer olduğunu söyleyebilirim.

Hele bir Sevgili Fotoğraf Üstadı İrfan Tufan ile karşılaşırsanız ve onun anlatımı ile gezerseniz tadından yenmeyeceğinin garantisini verebilirim. Bizi uğurlarken hatıra tadında Malatya Hatırası köşesinde birer siyah-beyaz fotoğrafımızı hediye etmeleri ayrıca zarif bir hareket oldu. Malatya sen ve içindekiler kelimelerin yetmeyeceği kadar güzelsiniz. 

Malatya araç kiralama için Malatya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Malatya otelleri

Malatya fotoğraf makinesi müzesi gezisi için şehre geldiyseniz konaklama konusunda kafanız rahat edebilir. 🙂 Çünkü her bütçeye uygun konaklama opsiyonu Malatya’da mevcut. İşte sizin için birkaç konaklama tavsiyesi:

  • Anemon Malatya
  • Ramada Malatya
  • Malatya Park Otel
  • Divalin Hotel Malatya
  • Malatya Hilton Otel
  • Avşar Otel Malatya
  • Aksaç Otel Malatya

Malatya gezi rehberi için tıklayınız.

Malatya mutfağı
En meşhur Malatya yemeklerini biliyor musunuzMalatya’da ne yenir ne içilir sorusunun cevabını merak ediyorsanız, Malatya mutfağının yemeklerinde et ve bulgur iki önemli malzemedir. Bulgur ve et ağırlıklı köfteleri vardır; Analıkızlı, İçli köfte, Kiraz Yaprağı KöftesiKurşun Geçmez Köfte ve Keloğlan Köftesi.

Malatya mutfağının en gözde yemeklerinden birisi de kağıt kebabı diyebiliriz. Fotoğraf makinesi müzesi gezisi sonrasında mutlaka tatmanızı da öneririz. 🙂 Bunlar dışında Malatya’nın meşhur lezzetleri:

  • Kuzu Dolma
  • Kaburga Dolması
  • Külah Dolması
  • Dut Helvası 
  • Geleli Kebap 
  • İncik Kebabı
  • Kuzu Tandır
  • Patlıcan Tava
  • Domates Kebap 
Malatya’ya nasıl gidilir? / Malatya ulaşım 

Malatya gezilecek yerler ve fotoğraf makinesi müzesi için yola çıkmaya hazırsanız, size birkaç yol tavsiyesi vermek istiyoruz. 🙂

Malatya İzmir arası kaç km? Malatya İzmir arası yaklaşık 1.136 kilometre. İzmir Alsancak araç kiralama ve İzmir araç kiralama fırsatlarını kullanarak, D300 üzerinden 14 saat 18 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz ve Malatya fotoğraf makinesi müzesi için keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Malatya Ankara arası kaç km? İki şehir arası D300 üzerinden yaklaşık olarak 631 kilometre ve 7 saat 52 dakika içerisinde Malatya’ya varabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ya da Ankara Kızılay araç kiralama olanaklarına bakarak, seyahatinizi eğlenceli bir keşif gezisine çevirebilirsiniz.

Malatya İstanbul kaç km / Malatya İstanbul kaç saat diye düşünüyorsanız, D300 ve O-4 üzerinden Malatya – İstanbul arası 1.038 kilometre ve yaklaşık 12 saat 20 dakikalık bir yolculuk sürecine sahip. İstanbul Malatya gidiş güzergahı‘nı merak ediyorsanız, İstanbul araç kiralama veya İstanbul Beşiktaş araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, araba ile gezerek ve keşfederek Malatya’ya 12 saat 5 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle