Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > En Popüler Motosiklet Marka ve Modelleri

En Popüler Motosiklet Marka ve Modelleri

Motosikletler elbette sadece ulaşım aracı asla değil. Çoğu insan için bir yaşam tarzı ve motivasyon kaynağı. En sade ve kullanışlı ulaşım araçlarından biri olması da onu çekici kılıyor. Motosikletler, yoğun trafikte ve park problemi olan yerlerde de yaşamı kolaylaştırıyor.  Peki, en popüler motosiklet modelleri hangileri?

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

En Çok Tercih Edilen Motosikletler

En çok tercih edilen motosiklet modelleri deyince kullanım alışkanlıklarını dikkate almak gerekiyor. Şehir içi kullanım, yarış, kuryelik ya da uzun mesafe sürüş gibi etkenler motosiklet tercih ederken mutlaka göz önünde bulundurulur. Buna bağlı olarak motosikletler özelliklerine göre çok farklı modelde sunulur. Dizayn ve renklerinin yanı sıra performansı, kullandığı yakıt türü motosiklet satın alırken önem verilen özellikleridir. Motosiklette aranan en önemli özelliklerden biri de güvenliktir. Güvenliği, ergonomik yapısı ve motor gücü motosiklet arayışında olanlar tarafından öncelikli değerlendirilir. Farklı ülke menşeli birçok markanın uzun yıllardır motosiklet ürettiğini görebilirsiniz. Gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar bu modellerinde gelişimini etkilemektedir. ODD satış rakamlarına bakarak kullanıcıların en çok tercih ettiği, en popüler  motosiklet modellerini birlikte inceleyelim.

  • Honda Motosiklet Modelleri

motosiklet-marka-ve-modelleri

Honda, dünyanın en büyük motosiklet üreticisi olarak kabul edilmektedir. Merkezi Tokyo’da bulunan Honda 1959’dan bu yana motosiklet üretmektedir. Honda motosiklet modelleri her sürüş için uygun ve keyiflidir. Güvenlidir ve yavaş hızda da keyifle sürebilirsiniz. Motor gücü ile dikkat çeker. Sürücü için oldukça konforludur. En yeni modeli Fireblade bugüne kadar üretilmiş en güçlü motora sahip Honda motosiklet modelidir. 201 kg ağırlığı ve 218 beygir gücü var.

  • Yamaha Motosiklet Modelleri

Japonya merkezli Yamaha dünyanın en iyi motosiklet üreten markalar arasındadır. İlk üretimini 1955 yılında gerçekleştirmiştir. YD2, YDS3C Big Bear, TR3, YZ250, OW48 ve RZ500 gibi modeller birçok yarışta adını duyurmuştur. Manevra kabiliyeti güçlü, çevik ve hızlı bir motordur. En fazla satış rakamlarına ulaşan MT-07 modeli sürücü için oldukça konforlu bir deneyimi garanti etmektedir. Yaş ve deneyime bakılmaksızın her sürücünün şehir içinde rahatlıkla kullanabileceği bir motor olarak ön plana çıkmıştır.

  • Kawasaki Motosiklet Modelleri

Kawasaki Japonya merkezli çok uluslu bir şirkettir. Tarihsel gelişimine bakıldığında H1, Z1 ve GPz900R gibi popüler modeller üretmiştir. Deneyimli ya da deneyimsiz fark etmeksizin konforlu bir sürüş deneyimi yaşatır. Ayrıca Kawasaki çevre dostu üretim yapmaya çalışan markalar arasındadır. Kawasaki motorları arasında en güçlü modellerden biri H2R modelidir. 998cc motor gücüne sahiptir. Şehir içi kullanım için rahat bir sürüş için Kawasaki Ninja 125 modeli çok fazla tercih edilir. A1 ehliyeti ile kullanılır. 6 ileri vites ve sportif dizaynı ile dikkat çeker. 

  • Triumph Motosiklet Modelleri

Triumph, İngiltere’nin en büyük motosiklet üreticisidir. Tayland’da çok büyük bir üretim tesisleri vardır. Triumph 675 cc Street Triple geçmiş en çok satan modelleri arasındadır.  Yarış motorlarında oldukça iddialı modeller ürettiğini söyleyebiliriz. 

  • BMW Motosiklet Modelleri

motosiklet-marka-ve-modelleri-

BMW Motorrad Almanya’nın en iyi motosiklet üreten markası olarak tanınıyor. 1920’den beri motosiklet üretimi yapmaktadır. İlk motosikletleri olan BMW M2B15 modeli Birinci Dünya Savaşı sonrası üretilmiştir. Günümüzde de en güçlü ve en iyi sürüş deneyimi sağlayan motosiklet modellerini üretmeye devam etmektedir. 

  • KTM Motosiklet Modelleri

KTM, 250cc kategorisinde ilk Motokros Dünya Şampiyonasını kazanarak adını duyurmuştur. Güç ve performans konusunda kendini kanıtlamış markalardan biridir. KTM markasının şimdiye kadar ürettiği ünlü motosiklet modelleri RC390, 200 Duke ve 1290 Super Duke R olarak gösterilebilir. 

  • Harley Davidson Motosiklet Modelleri

motosiklet-marka-ve-modelleri-1

Harley Davidson dünyanın en popüler motosiklet markasıdır. Dayanıklılık, uzun yol performansı ve tasarımı en çok tercih edilme sebebidir. Street Bob 114, Fat Boy 114, VRSCDX Night Rod Special, FXDWG Dyna Wide Glide ve 2006 VRSCSE2 modelleri en çok beğenilen modelleri arasında sıralanmaktadır. Harley Davidson, motosiklet sürücüleri için bir yaşam tarzı ifadesi olarak kabul edilir.

  • Aprilia Motosiklet Modelleri

Bir İtalyan markası olan Aprilia, dünya genelinde üst segment motosikletler üretmektedir. 1.000 cc V-twin RSV Mille ve V4 RSV4 dahil olmak üzere bir dizi süper motosiklete ve 125 cc, 250 cc ve 500 cc motor kapasiteli sokak bisikletleri ile beğenilmektedir. Aprilia ile sürücü güvenliğini ön planda tutan, son teknoloji ve verimli motosiklet modellerini görebilirsiniz.

  • Ducati Motosiklet Modelleri

Son teknoloji ve yüksek performanslı motosiklet üretici markalardan biri de Ducati’dir. Yarışmalardaki başarısı ile Avrupa’da en çok tercih edilen motosiklet markası ünvanını taşır. Multistrada 1260 S, Superleggera ve Panigale V4 R, tüm dünyada en gelişmiş tüketici motosikletleri olarak tanınmaktadır.

  • Norton Motosiklet Modelleri

İngiliz markası olan Norton Dünyaca ünlü motosiklet markalarından biridir. İlk motosikletini 1902 yılında üretmiştir. 2018’de Norton, Isle of Man TT’de 131.745 mph’lik rekor bir hızla “En Hızlı İngiliz Bisikleti” ödülünü alarak daha fazla ün kazanmıştır.

  • Suzuki Motosiklet Modelleri

motosiklet-marka-ve-modelleri-2

Japonya merkezli Suzuki, 1970 yılında Motocross Dünya Şampiyonasındaki birinciliği ile kendini duyurmuştur. Suzuki motosikletlerin ön plana çıkan özellikleri güvenilirliği, kolay bakımı ve alım gücüne hitap etmesidir. Asya’da en çok satan Suzuki motosikletlerinden bazıları Suzuki Gixxer, Gixxer SF, Burgman Street, Gixxer SF 250, Intruder ve V-Strom’dur.

  • Royal Enfield Motosikletler

En eski motosiklet markalarından biri olmakla beraber Royal Enfield günümüzde üretime devam etmektedir. Köklü bir Hindistan firması ile birleşerek 350cc ve 500cc motosiklet üretimleriyle beğeni toplamıştır. En popüler motosikletlerden bazıları Royal Enfield Classic 350, Bullet 350, Himalayan, Thunderbird 350X, Interceptor 650, Classic 500, Continental GT 650 ve Royal Enfield Bullet 500 diyebiliriz.

  • Vespa Motosikletler

motosiklet-marka-ve-modelleri-3 (1)

İtalyan markası olan Vespa şehir içi kullanım için oldukça popüler olan motosikletleri ile ünlüdür. Çeviktir ve sorunsuz bir sürüş deneyimi sunar. Asya ülkelerinde işe gidip gelmek için oldukça yaygındır. Elektrikli motosiklet piyasasını hedefleyen Vespa SXL, LX, VXL, Notte, Elegante, ZX ve Urban Club, Asya’daki popüler premium modellerden bazılarıdır.

  • İndian Motosiklet

2011 yılında Amerika tarafından satın alınan Indian, Hint tasarımlı motosiklet üretimi yapmayı sürdürmüştür. Yüksek motor performansı, gücü ve güvenilirliği ile talebin arttığını söyleyebiliriz. Challenger Dark Horse, FTR1200, Challenger ve Scout Bobber popüler İndian motosiklet modelleridir. 

Yeni bir tebliğ ile 125 CC motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabilir olması, otomobil fiyatlarının yükselmesi ve bu rakamlara ulaşamayanların motosikleti tercih etmesi ile yüksek yakıt fiyatları motosiklete olan talebi artırdı. Diğer yandan motor kurye iş alanının da genişlemesi, önemli bir motosiklet talebine neden oldu. Yukarıda listelediğimiz popüler markaların modellerini inceleyerek fiyat ve özellik bakımından size uygun olanlar için araştırma yapabilirsiniz. 

 

Yorum ekle