Yolcu360 Blog
renault-clio-inceleme

Renault Clio 2023 İncelemesi

Renault Clio 2023 yeni yıla dinamik bir giriş yapıyor. Hem iç hacmi hem de sportif duruşu ile gözlerimizi kamaştırıyor. Renault Clio 2023 incelemesi ile karşınızdayız.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, en çok tercih edilen kiralık Renault Clio gibi binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Renault Clio 2023 İncelemesi

Dinamik duruşu ile Renault Clio’nun otomobil dünyasına girişi ilk kez 1990 yılında gerçekleşti. Yaklaşık 30 yıllık deneyimi ile sizlerin yol arkadaşı. Renault Clio 2023 incelemesinde baktığımız zaman yeni modeli ile yaşam alanı, güvenlik, teknoloji ve ağırlık kazanımı gibi başlıklarda kendini epey geliştirmiş gözüküyor. Buna göre yeni Renault Clio ölçüleri ile bir önceki nesil aracından 12 mm daha kısa olsa da daha geniş ve alçak bir görünüme sahip. Araç buna rağmen sadece büyük alan payı değil aynı zamanda bagaj hacmi ve iç hacim olarak daha geniş. Bunun yanı sıra aracın ön tarafı da eski modeline göre oldukça geniş duruyor desek yanılmış olmayız. Nitekim ülkemizde de en popüler araç modelleri arasında yer alan Renault Clio’ya dışarıdan baktığınız zaman her ayrıntının kusursuz olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. En önemlisi ise Renault Clio, araç kiralama firmaları tarafından da sıklıkla tercih edilen bir araç modeli. 

Renault Clio 2023 Teknik Özellikleri

renault-clio-inceleme

Yeni nesil Renault Clio 2023 teknik özellikleri ile de göz dolduruyor. En önemli yeniliklerin büyük bir kısmı ise aracın yaşam alanında yer alıyor. Renault Clio’nun “Smart Cockpit” ismini verdiği sürüş alanı ilk dikkati çeken unsur oluyor. Bu kısımda bulunan yol bilgisayarı göze çarpan bir yenilik. Klima kontrolü düğmeleri ve diğer özellikler için kullanılan düğmeler ile de Renault Clio’nun her fonksiyonu dokunmatik ekrana yerleştirmediğini fark ediyoruz. İç alanda kullanılan materyal ise sürücülerde kalite ve güven hissi uyandırıyor desek abartmış olmayız. Özellikle geniş tavan hacmi sayesinde uzun boya sahip sürücüler için de işleri kolaylaştırıyor. Bu bakımdan koltuklar oldukça rahat görünüme sahip.

Bunun yanı sıra direksiyonu ise eski model Clio’dan daha küçük bir yapıya sahip. Ayrıca bacak kısmında da yer açmak için direksiyon sütunu epey inceltilmiş gözüküyor. Aracın arka kısmında yer alan koltuklarda ise yine aynı şekilde diz ve bacak mesafesi oldukça yeterli diyebiliriz. Renault Clio, B sınıfı bir hatchback olmasına rağmen iç hacme oldukça önem vermiştir. Tıpkı iç hacim gibi Renault Clio 2023 bagaj hacmi konusunda da epey bonkör davranmıştır. 391 litrelik bagaj hacmi ile özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Bu haliyle ideal hatchback modelleri arasında yerini de alıyor. 2023 Renault Clio’nun önemli özelliklerinden bir tanesi de ses yalıtımına sahip olması. Seyahatiniz boyunca aracın motoru ve trafik sesi yalıtılarak, başarılı bir şekilde dışarıda tutuluyor. Bu sayede sürüş anında iç alanda herhangi bir probleme sebebiyet vermiyor. 

Renault Clio 2023 Motor İncelemesi

renault-clio-inceleme-3

Renault Clio 2023 motor incelemesi ile aracı yakından tanıyalım. Farklı motor seçeneklerine sahip olması ile birlikte sizinle Clio’nun güçlü motorunu inceleyelim. Buna göre 1,5 litre turbo dizel modeli Renault Clio 2023 ile karşınızda. Hem güçlü hem de bir o kadar da verimli bir motor. Aynı zamanda bu modelin ortalama yakıt tüketimi ise yalnızca 4 litre. 2023 Clio 4.000 devirde 90 beygir güç üretiyor. Ayrıca 1.750 devirde 220 Nm torka sahip. 6 ileri çift kavramalı otomatik vites hem şehir içi hem şehirler arası sürüşü daha kolay hale getiriyor. Bu sayede Renault Clio 2023 bu özellikleriyle birlikte sizlere oldukça sağlam bir sürüş hissi sunuyor. Viraj performansı da sürücülere aracı yolda tutmanın ne kadar kolay olduğunu bir kez daha gösteriyor. Yumuşak süspansiyonları sayesinde zorlu zeminlerde bile güçlü bir hatchback performansı sunuyor. Renault Clio motor incelemesi sonucunda hemen hemen her şeyi ile eksiksiz donanıma sahip bir araç olduğunu gösteriyor.

Renault Clio 2023 Dış Görünüm

renault-clio-inceleme-1

Yeni Renault Clio 2023 dış görünümü ile de sportif bir his uyandırıyor. Aracın ön tarafında yer alan C şeklinde LED farlar ile de sportif enerjisi göz kamaştırıyor.  Tampondaki keskin hatları ve ön kaput üzerindeki çizgiler alışılagelmiş Renault Clio havasını koruyor. Ön ızgarada bulunan enine hatları ve büyük Renault logosu önden bakıldığında ise aracın oldukça geniş olduğu hissini sürücülerde uyandırıyor. Nitekim arka kapı kolları C sütununa gizlenmiş şekilde olması da araca farklı bir hava katıyor. 2023 Renault Clio dış görünüme baktığımız zaman yeni oldukça temiz ve keskin bir duruşa sahip. Beşinci nesil Renault Clio için bir önceki neslin daha da netleştirilip, iyileştirilmiş hali demekte yarar var. Nitekim Renault Clio, 2013 yılından günümüze kadar Avrupa’nın en çok satışı yapılan B-segment süper mini aracı. Türkiye’de de oldukça alışkın olduğumuz sportif ve dinamik his yeni nesil Clio’da da mevcut.

 

Yorum ekle