Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Monte Carlo gezi rehberi : Akdeniz’in ışıltısı / Fransa

Monte Carlo gezi rehberi : Akdeniz’in ışıltısı / Fransa

Monte Carlo sadece Fransa‘nın değil, Avrupa ve dünyanın en önemli isim yapmış semtlerinden biri.

Zenginliği, lüksü ve ihtişamı gözler önüne seren, kumarhaneleriyle ünlü Monte Carlo Akdeniz’in en çok tercih edilen tatil beldelerinin başında geliyor. Eğer siz de Fransız Rivierası gezisi planlıyorsanız Monte Carlo’yu listenize dahil ederek kendinizi farklı bir dünyadaymış gibi hissedebilirsiniz. Sokaklarda yürürken yanınızdan hızla geçen Bentley ve Aston Martin’lerin sıradan kabul edildiği bir yer burası☺ Yaklaşık 38 bin kişiye ev sahipliği yapan Monako, Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ikinci ülkesi kabul ediliyor. Yüz ölçümü sadece iki kilometrekare olan Monako bir şehir devleti olduğu için başkenti bulunmuyor. Dört ayrı yerleşim yerinin bulunduğu Monako’nun en ünlü semti ise Monte Carlo.

Monte Carlo nerede ve nasıl gidilir?

Monako’da havalimanı bulunmadığı için buraya ulaşmanın en kolay yolu Nice Havalimanı’nı kullanmak. İstanbul-Nice arası yaklaşık üç saat sürüyor ve düzenli olarak uçuş mevcut. Nice Havalimanı Monte Carlo’ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dilerseniz Yolcu360 ile Nice Havalimanı’ndan araç kiralayarak Monte Carlo’ya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Nice Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkmayın!

Monte Carlo gezi rehberi

Monako’da konaklama fiyatları aşırı yüksek olduğu için burayı görmek isteyenlere önerim günübirlik olacak şekilde plan yapmaları. Zaten Monako’nun neredeyse tamamını yürüyerek gezmek mümkün, tepede de yerleşim yerleri bulunduğu için asansör sistemi kurulmuş.

 

  • Monte Carlo Kumarhanesi

Bu şık semte gelir gelmez herkesin görmek istediği ilk yer meşhur Monte Carlo Kumarhanesi. Dünyaca ünlü kumarhane 1863 yılından bu yana hizmet veriyor. Dış görünüşüyle de bir hayli ilgi çeken kumarhanenin önü adeta lüks araba galerisi gibi. Ferrari ve Porsche’nin hemen her rengini görebileceğiniz kumarhane her gün açık. Ziyaret etmek isterseniz yaz dönemi için giriş ücreti kişi başı 17 euro. İçeriye girişte giyim kurallarına dikkat ettiklerini de unutmayın.

  • Monako Prensi Sarayı

Gezinize Monako Prensi’nin Sarayı’nı eklemeyi sakın unutmayın. Göz alıcı bir mimariye sahip olan saraya belirli bir giriş ücreti ödeyerek giriş yapabiliyorsunuz ve belirli kısımları gezebiliyorsunuz.

Monte Carlo gezinizde uğrayabileceğiniz diğer adresleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Altı binden fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan Oşinografi Müzesi
  • Monako Katedrali
  • Japon Bahçesi

Liman bölgesinde keyifli bir yürüyüş yaparak milyon dolarlık yatları görebilir, La Condamine civarındaki lüks butik ve mağazaları dolaşabilirsiniz.

 

Dünyaca ünlü Monako Grand Prix yarışını izlemek ve bu heyecana ortak olmak isterseniz seyahatinizi 23-26 Mayıs tarihlerine denk getirebilirsiniz. Şimdiden keyifli seyahatler diliyorum!

Fransa için birbirinden güzel rotalar

Yorum ekle