Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Miniatürk : Nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar? İstanbul’da gezilecek yerler

Miniatürk : Nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar? İstanbul’da gezilecek yerler

Miniatürk kısa yoldan Türkiye turu atmak isteyenler için dev bir maket dünyası sunuyor. İstanbul’un bu en çok merak edilen ziyaret noktasını sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi gördü ve yazdı.

İstanbul Beyoğlu’nda, Marmara Denizi’nin Altın Boynuz’u Haliç’in kıyısında bulunan Miniatürk, Türkiye turunu kısa yoldan aradan çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanı diyebiliriz. 🙂 Toplamda 60.000 metrekarelik bir alana kurulan bir açık hava müzesi olan Miniatürk, bu özelliği ile Türkiye’nin vitrini olarak da nitelendiriliyor.

Miniatürk ne kadar sürede yapıldı?

Yapımı 22 ay gibi kısa bir zaman içinde tamamlanan Miniatürk, dünyanın en büyük maket alanına sahip olan ve en kısa sürede tamamlanan minyatür kenti olma özelliğini de taşıyor. Türkiye’nin hepimizin bildiği tarihi eserlerinin kurulduğu 15.000 metrekarelik alanın dışında, Panorama Zafer Müzesi ve Kristal İstanbul Müzeleri de gezilecek yerler arasında.

Bu alanların haricinde restoran, kafeterya, sergi salonu, hediyelik eşya satan dükkanlar, açık hava gösteri alanı, oyun parkı, masal ağacı, feribot, kumandalı tekne, gezi treni, mini stadyum ve 4 büyükler, satranç ve labirent alanları ve Türkiye-İstanbul simülasyon helikopter turu ile dev bir kompleks olan Miniatürk’te ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesi için her şey düşünülmüş. Yani İstanbul’a geldiğiniz zaman buraya gidip de sıkılmanız pek mümkün değil.

Minatürk ’te Gezilecek Yerler

Hem çocukların hem de büyüklerin ilgisini çekebilecek birçok alana sahip olan Miniatürk’te vaktin nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız hafta sonu bir gününüzü, şehir dışından geliyorsanız gezinizden birkaç saati mutlaka burası için ayırın deriz, pişman olmazsınız. Bir yandan güzel vakit geçirirken bir yandan da hem siz hem de var ise çocuklarınız ile birlikte Türkiye’yi daha yakından tanımış olursunuz.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Miniatürk’te gezilecek yerler Türkiye’nin bütün önemli tarihi eserlerini kapsıyor aslında. İstanbul’da yer alan ve görülmeye değer eserlerin hepsi mevcut bu projede. Tümünü bir çırpıda, 15.000 metrekarenin içinde görmüş ve incelemiş oluyorsunuz ama tabi oldukça küçültülmüş hallerini. Aya İrini’yi Topkapı Sarayı’nı, Sultan Ahmed Cami’ni Ayasofya’yı, Kız Kulesi’ni Anadolu Hisarı’nı, Boğaz Köprüleri’ni ve daha sayamadığım nicesinin minyatür hallerini görebilirsiniz Miniatürk’te.

Minyatür eserler İstanbul ile sınırlı değil elbette. Anadolu’da bulunan birçok eserin de küçük temsilleri mevcut burada. Edirne’den Selimiye Camii, Ankara’dan Anıtkabir, Trabzon’dan Sümela Manastırı, Safranbolu Evleri, Mardin’in Taş Evleri, Malabadi Köprüsü, Nemrut Dağı Kalıntıları, Amasya’nın Yalıboyu Evleri, İzmir’in Saat Kulesi, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Halikarnas Mozolesi ve Artemis Tapınağı’nın minyatürlerini de görerek kısa bir Türkiye turu yapmış olacaksınız.

Son olarak Miniatürk’te gezilecek yerler arasında ufak bir sürpriz de var. Türkiye dışında bulunan 4 eserin temsilleriyle sizi yurtdışına da çıkarıyor bu açık hava müzesi. Selanik’te bulunan Atatürk’ün doğduğu ev, Kubbetü’s Sahra, Mostar Köprüsü ve Ecyad Kalesi’nin de minik hallerini görebilirsiniz.

Minitürk Giriş Ücretleri

Miniatürk haftanın 7 günü sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında açık. Giriş ücretleri ise aşağıdaki gibi:

  • Tam bilet ücreti: 7,5 TL
  • İndirimli: Öğrenci, Öğretmen, Polis ve Askeri Personel giriş bilet ücreti: 3 TL
  • Yabancı (turist) ziyaretçi giriş bilet ücreti : 15 TL

Miniatürk ‘e nasıl gidilir?

Miniatürk’e İstanbul’un her yerinden kolayca ulaşabiliyorsunuz. Yolcu360’tan kolayca kiralayabileceğiniz bir araç ile Kağıthane Tüneli’nden geçtikten sonra tabelaları takip etmeniz yeterli. İstanbul’un can sıkıcı trafiğine yakalanmadan en kolay ulaşım alternatifi bu güzergah olacaktır. İstanbul araç kiralama fiyatlarına göz atmadan yola çıkmayın.

1 yorum

  • https://youtu.be/hkAtZ74ZY8g Doğal güzelliklerin ve tarihi mekanların, minyatürlerinin sergilendiği harika bir yer.