Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Mersin Tisan’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Mersin Tisan’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Tisan; Mersin Silifke’ye yakın birbirinden eşsiz doğa manzaralarını ziyaretçilere sunan bir yerleşim yeri. Mersin ziyaretlerinin büyük bir kısmının asıl sebebi demek de yanlış olmaz. Tisan Adası, Tisan Koyu ve civar yerleşimlerin ilerlemesiyle bölge oldukça önemli bir rol kazandı. Mersin Tisan Adası’nın çokça ziyaretçi almasının en büyük sebeplerinden biri bu eşsiz güzellikleri. İşte Mersin Tisan’da görmeniz gereken 7 yer:

Mersin Tisan’ın en güzel noktalarını rahatlıkla dolaşmak ve konforla keşfetmek için Yolcu360’ın Mersin araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve ideal aracınızı dakikalar içerisinde kolaylıkla kiralayabilirsiniz!

Mersin Tisan 

Tisan; Silifke’nin yaklaşık 30-35 kilometre uzağında kalan bir lokasyon. Tisan Adası, Tisan Yarımdası’nın oldukça yakınında. Yarımadaya karadan direkt olarak ulaşmak çok daha kolay oluyor. Mersin Tisan koyu ziyaretçilerin mutlaka uğradığı ve keyifle zaman geçirdiği başka bir nokta. Sizin için Mersin ziyaretlerinizde Tisan’a uğramanız için birbirinden güzel 7 farklı sebep sıraladık. İşte Mersin Tisan’da görmeniz gereken 7 yer;

  • Tisan Plajları ve Koyları

mersin-tisan-1

Tisan Adası ziyaretçilerinin büyük bir kısmı, koy ve plajlar için bu lokasyonu tercih ediyor. Tertemiz ve berrak sularının incecik kumlarla buluştuğu bu plajları siz de mutlaka Tisan turunuzda deneyimlemelisiniz. Tisan ziyaretinizde deneyimleyebileceğiniz plajlar şu şekilde;

  • Tisan Plajı 
  • Tisan Kadınlar Koyu
  • Tisan Akvaryum Koyu
  • Tisan Flamingo Koyu

Bu lokasyonlar Tisan ziyaretinizi daha keyifli hale getirmek için alternatifler olarak düşünülebilir. Böylece hem Tisan’ın doğal güzelliklerinden faydalanma şansı yakalar hem de zamanınızı verimli bir şekilde geçirme şansı bulmuş olursunuz.

  • Jüpiter Tapınağı

mersin-tisan-2

Mersin Tisan ziyaretlerinin popüler duraklarından birisi de Jüpiter Tapınağı. Direkt olarak Tisan’da bulunmasada, ziyaret etmek için uygun bir mesafede. Bu sebeple Tisan seyahatleri civarda bulunan bu eşsiz güzelliklerle de pekiştirmek mümkün oluyor. Jüpiter Tapınağı’da yapılan çalışmalar sonucunda yapımı 2. yüzyıla dayandığı düşünülen eşsiz bir mimari olarak karşımıza çıkıyor.

Tapınağın kullanım amaçlarıyla ilgili çeşitli görüşler mevcut. İlk yapımından sonra kiliseye dönüştürüldüğüne dair güçlü kanıtlar bulunsa da kesin bilgilere ulaşmak pek mümkün değil. Tarihe tanıklık etmek ve geçmişte yolculuğa çıkmak için Jüpiter Tapınağı’na mutlaka uğramanızı tavsiy ediyoruz.

  • Taşucu Liman Kalesi

mersin-tisan-3-1.jpg

Tisan ziyareti sonrasında Silifke sınırlarında bulunan güzellikleri keşfederken Taşucu Liman Kalesi’ni de ziyaret edilecek lokasyonlara ekleyebilirsiniz. Kale birçok medeniyet tarafından kullanıldığı için tarihin önemli yapılarından biri. Osmanlı, Bizans ve Roma zamanında kullanılmış olan bu kale oldukça büyük bir alan kaplıyor. Yıpranmalar ve eksilmeler olsa da kalenin büyük bir bölümünü günümüzde hale gözlemlemek de mümkün oluyor.

Kalenin sadece kendisi değil içerisindeki yapılardan izleri gözlemlemek de mümkün. Binalar, iş yerleri ve hamam kalıntıları kale mimarisine eşlik ederek daha açık bir fikir edinmenize de olanak sağlıyor. İncekum konumunda bulunan Taşucu Liman Kalesi’ni Tisan ziyaretinizin bir kısmına planlayabilirsiniz.

  • Dana Adası

mersin-tisan-4.jpg

Silifke’nin sunduğu tarihi güzelliklerden birkaçı da Dana Adası’nda. Tisan için geldiğiniz Silifke ziyaretinizi çok daha anlamlı ve dolu geçirmek için bu konumu da mutlaka seyir defterinize eklemelisiniz. Dana Ada’sı bilinen en eski tersanelerden birine sahip. Hala adanın kıyı şeridinde gözlemlenebilen kalıntılarıyla tarihin en eski yapılarından birini gözlemleme şansı yakalayabilirsiniz.

Dana Adası ziyaretlerini dalış ile de taçlandırabilirsiniz. Çeşitli turlarla yapılan ada ziyaretlerinin büyük bir kısmı dalış ekipleriyle de gerçekleştirilebiliyor. Böylece sadece karadan değil deniz altından da kalıntıları ve tarihi izleri incelemeniz mümkün oluyor.

  • Aynalıgöl

mersin-tisan-5.jpg

Mersin’in Aydıncık ilçesi tarihi kalıntılar açısından önemli bir konum. Bu konumda bulunan eşsiz güzelliklerden birisi de Aynalıgöl ve Aynalıgöl Mağarası olarak karşımıza çıkıyor. Tisan ziyaretlerinde Mersin için yakın lokasyonlardaki güzellikleri keşfederken mutlaka buraya da uğramanız gerektiğini unutmayın. Eşi benzeri olmayan bu tarz güzellikleri gözlemlemek birçok açıdan keyif verici.

Aynalıgöl’ün ismi su yüzeyinin yoğun bir yansıtma yaparak ayna görüntüsü vermesinden geliyor. Bu durum göl üzerinde hiçbir akıntı unsuru olmamasından kaynaklanıyor. Ayna gibi bir yüzeye sahip olan göl ve mağara da buradan ismini almış oluyor. Aynalıgöl içerisindeki  mağaranın ise tarihinin çok eskiye dayanıyor.

  • Silifke Atatürk Evi

mersin-tisan-6

Atatürk’ün hayatı boyunca 4 kez ziyaret ettiği ve birçok gelişimsel faaliyetine öncülük ettiği Silifke için ziyaret edilmesi gereken yapılardan birisi de Silifke Atatürk Evi oluyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında misafir edildiği bu yapının zaman içerisinde öneminden dolayı müzeleştirilmesine karar verilmiş.

Atatürk’ün konakladığı oda kullandığı eşyalar ve ev sahibine verdiği hediyelerin bir arada sergilendiği bu yapıyı ziyaret edebilirsiniz. Böylece Silifke için önemli olan lokasyonlardan birini de keşfedersiniz.

  • Tokmar Kalesi

mersin-tisan-7

Stratejik olarak konumlandırılmış bu yapının seyir konumu oldukça geniş bir açıya sahip. Deniz üzerindeki hareketlerin net bir şekilde görülmesine olanak sağlayan kalenin deniz ile bağlantısı da var. Günümüzde kalenin büyük bir kısmını gözlemlemek de mümkün oluyor. Tokmar Kalesi hakkında çeşitli rivayetler mevcut. Bizans dönemi içerisinde yapıldığı düşünülen bu kale için farklı görüşler de mevcut.

Yerli halk tarafından birçok efsanevi hikayeye de konu olan tokmar Kalesi’ni siz de mutlaka ziyaret edilecek yerler listenize eklemelisiniz. Tisan ziyaretiniz için yakın bir konumda blunması da görülme ihtimalini arttırmış oluyor. Böylece tarihe tanıklık edecek bir yapıyı daha deneyimle şansı yakalamış olursunuz.

Mersin Tisan ziyareti için dolu bir program yapmak isterseniz siz de yukarıdaki adresleri rotanıza ekleyebilirsiniz. Hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleri bir arada deneyimlemenizi sağlayacak bu yapılar sayesinde eşsiz bir Mersin gezisi yapmış olursunuz. Tisan Adası ve Tisan Koyu gezisi ile bu özel bölgenin keyfini çıkarmak size iyi gelebilir. 

 

3 yorum

  • Tisan bölgesinde konaklama yapqbileceğiniz kaliteli ve manzaralı kiralık apart ihtiyacınız için her zevke hitap edebilecek konseptte evler tisanda mevcut. yolcu360 dan kiraladığınız araçlarınız için de otopark mevcuttur

      • Selamlar, yazımızın ilginizi çekmesine sevindik, ancak konaklama konusunda herhangi bir hizmetimiz bulunmamakta yine de dilerseniz sizi Mersin Tisan’daki en iyi kiralık araç seçeneklerinden bahsetmek için arayabiliriz 🙂