Yolcu360 Blog
mazda-3-2023
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Mazda 3 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Mazda 3 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Mazda 3 2023 incelemesiyle karşınızdayız! Mazda 3 2023, Japon üreticisi sağlam ve çekici otomobil modelleri ile birçok kişinin ilgisini çekiyor. 2023 model Mazda 3 özellikleri ve fiyatı da merak ettiğimiz konular arasında. Bununla birlikte Mazda 3 teknik özelliklerine de bir göz atacağız. Bu yıl tasarım hatlarını ve teknolojik donanımını epey geliştirdi. Böylece bizleri çok daha alımlı bir Mazda 3 bekliyor. Özellikle parlak siyah renk seçeneği, kesinlikle büyüleyici.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Mazda 3 2023 

mazda-3-2023

Mazda3 2023, “Hareketin Ruhu” ismiyle tasarlandı. Nitekim gövde stili de bu sebeple, her ayrıntısıyla dinamikliği ifade ediyor. Güçlü ve geniş duruşu sayesinde seyahatlerinizin en güvenilir ortağı olmaya aday. Heyecan verici performansı ve  daha ilk bakışta sürücüleri etkileyen ritmik hareket duygusu ile enerji dolu bir deneyim sizleri bekliyor.

Bunun yanı sıra yeni skyactiv gövde yapısı ile otomobilin sürüş performansı da artıyor. Gövde yapısının sertliğini yaklaşık %30 oranında artırmak için ultra yüksek çekme dayanımlı çelik takviyeler kullanıldığını da söylemeden geçmeyelim. Böylece yeni nesil Mazda gövde materyalleri daha güçlü olmanın yanı sıra hafiftir. Aracın genel ağırlığını da azaltmaya yardımcı olur. Artırılmış sertlik ve hafifliğin kombinasyonu, yol tutuşunu çok daha duyarlı hale getirir. Nitekim otomobilin sürüşünde de sizlere atiklik sağlar. 

Mazda 3 2023 İç Tasarım Özellikleri

mazda-3-2023-4

Mazda 3 2023 dış görünüşü kadar iç tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. İnce işçilikle donatılmış araç iç kısmı, mobil bağlantı sistemini de içeriyor. Sportif görünümlü koltukları sayesinde rahatınızı sizden daha çok düşünüyor. Yumuşak kumaşların verdiği konfor hissi ve saten krom kaplamalara dokunma hissi ise paha biçilemez. MZD connect mobil bağlantı sistemini sunan ilk Mazda olmanın yanı sıra connect mobil özelliğine sahip olan sınıfındaki ilk araçlardan da biridir. Sürüş ortamını yeni bir düzeye taşımanın başka bir yolu da diyebiliriz.

İlk kez bir Mazda ile birlikte verilen gelişmiş araç içi mobil bağlantı sistemi, akıllı telefonunuzu kullanarak pek çok çevrimiçi hizmetin keyfini sürmenize imkan sağlıyor. Bu sayede pek çok internet radyo istasyonuna erişim sağlayabilir, hareket halindeyken bile metinler, Facebook ve Twitter ile güvenli bir şekilde bağlantı kurabilirsiniz. Saten krom kasa içerisine yerleştirilen geniş 7″ LCD renkli dokunmatik ekran seti sizleri bekliyor. İnsan-makine arayüzü (HMI) kumanda birimi, alışılagelmiş multimedya kontrollerinden daha kolay bir kullanım için tasarlanmıştır. 

Mazda 3 2023 Aktif Sürüş Ekranı Sistemi

mazda-3-2023

Mazda 3 modeli 2003 Mayıs ayından bugüne kadar üretilen kompakt bir model olarak karşıma çıkıyor. 2007 yılına geldiğimizde ise Mazda 3 makyajlanarak satışa sunuluyor. Nitekim 2009 yılında Design Award 2009 Yarışması’nda A kategorisinde Mazda 3 birinci kazanıyor. Günümüzde ise ilerlemeye devam eden bir model. Bu yeniliklerinden biri aktif sürüş ekranı sistemi. Çarpıcı bir estetiği değerli işlevsel amaçla birleştiren çığır açıcı özelliklerden biri. Peki bu yenilikle birlikte bizleri neler bekliyor? Sürücüler için görüş çizgisinde dikey konumlandırılmış olan bu açık ve net panel sayesinde yolculuklarınız artık daha güvenli.

Hız, navigasyon kılavuzu ve bir dizi aktif güvenlik uyarısı gibi pek çok önemli sürüş bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Mazda 3 2023’te motorunuzu çalıştırdığınız an aktif sürüş ekranı sistemi dikey konuma yükselerek, devreye girer. Aracı sürmeye başladığınızda sanal bir görüntü olarak yansıtılan önemli bilgileri gözlerinizi yoldan ayırmak zorunda kalmadan görmenin konforunu hissedeceksiniz. Keyif verici sürüş deneyimi, dinamik sürüş performansı ile Mazda 3 2023 sizleri bekliyor. Sportif dış görünüşünün aksine beklentilerin de ötesinde bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Mazda 3 Skyactiv Motor ve Şanzımanlar

mazda-3-2023-4

Yeni geliştirilmiş Mazda 3 Skyactiv sayesinde çok daha iyi yakıt tasarrufu sunan, hafif ve kompakt  benzinli bir motor deneyimi mevcut. 1.5 litre hacme sahip motoru altı ileri Skyactiv Drive otomatik ya da altı ileri Skyactiv MT manuel şanzıman ile birlikte tercih edebilirsiniz. Skyactiv-D 1.5 litrelik dizel motor, birinci sınıf yakıt tasarrufu ve performansı sunuyor.  Aracın motoru, daha küçük bir motorla ilişkilendirilen daha yüksek soğutma kaybına karşı koyacak şekilde genişletilmiş bir homojen zayıf yanma aralığı düzeneğiyle çalışıyor. Böylece daha az mekanik direnç ve yeni bir yalıtım teknolojisi sunuyor.

Bunun yanı sıra otomobilinizin arkasındaki ve yanındaki araçlarla ilgili olarak size farkındalık sağlayan arka araç izleme sistemi (RVM) de yolculuklarınızı daha güvenli hale getiriyor. Şerit değiştirme uyarı sistemi (LDW) özelliği sayesinde istemsiz olarak şeridinizi terk etmek üzere olduğunuz an Mazda 3 sizi uyarıyor. Acil durum sinyal sistemi (ESS), aniden frene sert bir şekilde bastığınızda dörtlü flaşörleri devreye sokuyor.  Nitekim aktif sürüş ekranı üzerinde tüm güvenlik uyarılarını net bir şekilde görebilirsiniz. Kısacası sizi sizden daha çok düşünen, konforlu güvenlikli bir araç Mazda 3.  

Mazda 3 2023 Ek Özellikleri

mazda-3-2023

  • Mazda 3 2023 incelemesinde sizlerin de fark ettiği üzere yeniliklere açık ve güvenilir bir araçla tanıştık. Ön plana çıkan özelliklerinden biri de geri görüş kamerası. Park ederken ve geriye sürüş esnasında sizlerin emniyetli bir şekilde park etmenizi sağlayan bir güvenlik sistemi diyebiliriz. Peki geri görüş kamerası nasıl çalışıyor? Geri görüş kamerası doğrudan aracın arkasındaki kör noktanın aktifleşmesine yardımcı olur. Dikiz aynasıyla görülemeyen alçak alanların daha net görülmesine olanak sunar. Geri giderken ya da park ederken arkada ne olduğunu ayrıntılı olarak göstererek sizlere rahatlık ve güven sağlar. 
  • Mazda 3 2023 ek özelliklerinden biri de radar hız kontrol sistemi (MRCC). Öndeki araç ile aranızda güvenli bir mesafe belirleyerek, bu mesafeyi korumanıza yardımcı olur. Nitekim bu mesafenin daha iyi farkına varmanızı sağlar. Bu gelişmiş araç güvenlik özelliği ise 30-200 km/s arasında önünüzdeki boşluğu izlemek için radar teknolojisini kullanır. Bu mesafe, aktif sürüş ekranında aracınızın öndeki aracı ne kadar sürede yakalayacağı da belirtiliyor. Böylece kontrollü bir sürüş keyfi sizleri bekliyor.
  • Üstün yakıt ekonomisi ile Mazda 3 kusursuz bir çevre performansı sunuyor. 99 g/km gibi düşük bir miktarda CO2 emisyonları sağlar. Bu etkileyici çevre performansı, i-stop ve gelişmiş Skyactiv teknolojisi sayesinde ortaya çıkıyor. Üstün yakıt ekonomisine katkı sağlayan diğer bir unsur ise aracın lider aerodinamik performansıdır. Radyatörün önünde yer alan ve sürüş koşullarına göre otomatik olarak açılıp, kapanan böylece aracın sürtünmesini azaltıp çevre performansını iyileştiren aktif hava kelebeği de bu duruma yardım etmektedir. 

Mazda 3 Türkiye Satış Durumu

mazda-3-2023

Aracın Türkiye’nin satış durumuna da göz atmakta fayda var. Yeni nesil otomobillerindeki eCall isimli SIM kart teknolojisi sebebiyle
Mazda 3 Türkiye’ye otomobil getirmemektedir. Bu durum doğru ve güncel fiyat bilgisine ulaşmamızı engellemektedir.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum

  • 1988 den beri mazda 3 kullanıyorum. Devamlı yeniledim. Çok güzel ve sorunsuz bir araba..2018 kullaniyorum
    Harika