Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Mayıs ayında denize girmek için en uygun yerler

Mayıs ayında denize girmek için en uygun yerler

Mayıs sıcak yüzünü göstermeye başladığında pek çok tatil tutkunu “sezonu açmak” için denize girecek en uygun yer arayışında kendisini buluyor. Eğer siz de çevrenizde Instagram’a ilk sahil fotoğrafını atan kişi olmak istiyorsanız bu içeriğe bir göz atmanızda fayda var…

1-Datça

Knidos Antik Kenti, Apollon Tapınağı, Can Yücel Evi gibi ilgi çeken noktalarıyla Datça Mayıs ayının en gözde tatil yerlerinin başında geliyor. Temiz havası ve deniz suyu sıcaklığının oldukça makul oluşuyla, Mayıs ayında denize girmek için Datça en doğru tercih.

2-Alanya

Alanya’da yaz tatili yapanlar bilir. Temmuz ve Ağustos aşırı sıcak geçer. Ancak Mayıs ayında kavrulmadan denize girme keyfi Alanya’da sizi bekliyor. Sadece yüzmek size yetmiyorsa da tekne turu yapabilir, Dimçay’da balık yiyebilir, Damlataş Mağarası’nı, Arkeoloji Müzesi’ni ve Akdeniz’in heybetli kalesi Alanya Kalesi’ni gezebilirsiniz.

3-Kaş

Bazıları için deniz sadece yüzmek değildir. Denizin altı da nice güzelliklerle dolu. Kaş’ta dalış keyfi özellikle Mayıs ayında bambaşka. Üstelik muhteşem doğası ve eşsiz kokusuyla huzurlu tatilin en gözde adresi Kaş, belki de Mayıs ayını sizin için yılın en güzel zamanına çevirebilir.

4-Arsuz

Şimdi sizi Akdeniz’in öteki ucuna davet ediyoruz. Arsuz, Hatay’ın yükselen değeri olarak deniz turizminde sürpriz noktalardan biri. Yüzmenin yanı sıra dillere destan Hatay mutfağının muhteşem lezzetlerini tatmak istiyorsanız Arsuz, Mayıs ayında kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir belde.

5- Fethiye

Son olarak yine Batı Akdeniz’e dönüyor ve size hayata bir de tepeden bakın diyoruz. Mayıs ayında Fethiye’de hem denize girebilir hem de muhteşem doğayı gökyüzünden izleyebilirsiniz. Aynı keyfi elbette yazın da yaşayabilirsiniz ancak, güneşin altında kavrulmadan püfür püfür şu manzaranın keyfini çıkarmak varken, neden hemen şimdi yola çıkmayasınız ki?

Arabasız Akdeniz gezilmez

Size verdiğimiz bu önerileri sadece bu noktalara saplanıp kalın diye anlatmadık. Akdeniz bölgesinde gezip görecek o kadar güzel noktlar var ki, Aspendos’tan Titus Tünelleri’ne batısıyla doğusuyla güney sahilleri keşfetmenizi bekliyor. Doğru yerde doğru zamanda olmanız için ise Mayıs ayında en uygun kiralık araç fiyatlarını www.yolcu360.com ve Yolcu360 mobil uygulamalarında bulabilirsiniz.

 

Yorum ekle