Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Casa Mila Gezi Rehberi: Görmeniz Gereken 4 Yer ve Giriş Ücretleri

Casa Mila Gezi Rehberi: Görmeniz Gereken 4 Yer ve Giriş Ücretleri

Casa Mila turuna hazır mısınız?  Avrupa’nın en gözde şehirleri arasında yer alan Barselona hareketli caddeleri, göz alıcı plajları ve eşsiz mimari yapılarıyla görülmeye değer. Akdeniz’in sıcak şehri Barselona aynı zamanda ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi’nin birbirinden özel eserlerine ev sahipliği yapıyor. Onlardan biri de şehrin en ikonik yapısı olarak öne çıkan Casa Mila. Barselona gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken Casa Mila 1912’den bu yana şehri süslüyor. Şimdi Casa Mila’yı yakından tanıyalım, tarihi ve görülmesi gereken yerleri ve giriş fiyatları hakkında bilgiler yazımızda!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Casa Mila Nerede?

Barselona’nın en meşhur binalarından biri olan yapı, Sagrada Familia’ya 20 dakikalık yürüyüş mesafesinde, Passeig de Gracia ile Carrer de Provença’nın kesişiminde yer alıyor. En yakın metro istasyonları ise Diagonal ve Passeig de Gracia.

Casa Mila Nasıl Gidilir?

Barcelona’da hemen hemen her bölgeye yürüyerek gidebilirsiniz. Aynı şekilde Katalonya Meydanı’na sadece 15 dakikalık mesafede yer alan  Casa Mila’ya da yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yapı Carrer de Provença Caddesi üzerinde. Bunun yanı sıra metro ya da otobüs ile de gitmeyi tercih edebilirsiniz. Araç kiralayarak gezinizin konfor ve kolaylık seviyesini de artırabilirsiniz.

El Prat de Llobregat – Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Casa Mila Hakkında Bilgiler

Sagrada Familia’dan Park Güell’in renkli mozaik karolarına kadar Barselona sokaklarına fazlasıyla izini bırakan Antoni Gaudi’nin en ilginç eserlerinden biri de Casa Mila. Katalanca’da Mila ailesinin evi anlamına gelen Casa Mila halk arasında La Pedrera “taş ocağı” olarak da biliniyor. O günlerin estetik anlayışına uymadığı için halk binayı aykırı buluyor ve taş ocağına benzetiyor. Şimdilerde fotoğraf çekebilmek için önünde uzun kuyruklar oluşan Casa Mila’nın inşasına 1905 yılında başlanmıştır. Şehrin ileri gelen zenginlerinden Pere Mila ve ailesi Antoni Gaudi ile anlaşarak kendilerine bir apartman tasarlamasını istemiş, Gaudi 20. yüzyılın en farklı mimarisine imza atarak çalışmasını 1912’de tamamlamıştır.

Doğal taşları ustaca şekillendirerek dalgalı bir formda inşa ettiği yapı Barselona’nın en dikkat çekici ve farklı yapısı olarak öne çıkıyor. Dökme demir balkonları yapının ihtişamını gözler önüne sererken adeta heykeli andıran ilginç bacalarla süslü çatısı da görülmeye değer. Art Nouveau’nun İspanyol yorumu olan modernista akımının öncüsü olan yapı beş katlı bir bina. 1984 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne eklenen bina, tasarımı ile sonsuzluk işaretini andırıyor.

Picasso Müzesi Gezi Rehberi | Barselona yazısı için tıklayınız.

Günümüzde Casa Mila

Yapı, günümüzde bir apartman dairesinden çok daha fazlası! İnsanlar hala burada yaşamaya devam etse de hem gündüz hem gece ziyaret edilebilen bir turizm cazibe merkezi burası. Sergiler ve konferansların da düzenlendiği Casa Mila’nın çatısında ünlü mimarın çizim ve projelerinin sergilendiği Gaudi Müzesi bulunuyor. Binanın çatısı aynı zamanda panaromik Barselona manzarasına sahip, özellikle gün batımına yakın saatlerde gelirseniz nefis fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Binada Passeig de Gracia ve Carrer de Provença isimli iki avlu yer alıyor. Muhteşem bir tasarıma sahip olan avlularda binanın mimarisini daha yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Casa Mila Ziyaret Saatleri

Haftanın her günü 09-00-23.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Casa Mila Giriş Ücreti

Burası için biletinizi girişteki ofisten aldığınızda 24 euro, internetten aldığınızda ise 27 euro. Gişe kuyruğunda uzun süre beklemek istemiyorsanız biletinizi internetten ayırtmanızı öneririm. Gece turu yapmak isterseniz giriş ücreti 34 euro. Rehber eşliğinde yapılan gece turunda bir kadeh İspanyol şarabı ikram ediliyor.

Barselona’ya Yakın Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Casa Mila’da Görmeniz Gereken 4 Yer 

Barcelona ile özdeşleşen mimar Antoni Gaudi sihirli dokunuşları ile şehri adeta masal diyarına dönüştürmüştür. Barselona’yı kusursuz kılan Katalan mimar, 1800’li yılların sonlarında bu şehre, sanata ve mimariye büyük katkılarda bulunmuştur. Hala onun zevklerinin imzasını taşıyan eserleri bugün bizleri kendine hayran bırakıyor. İşte içlerinde Antoni Gaudi’nin ince fikirlerinin eserlerinin de olduğu Casa Mila turunda görmeniz gereken 4 yeri listeliyoruz.

  • La Sagrada Familia

casa-mila.jpg

Dünyaca ünlü La Sagrada Familia, Casa Mila turu görmeniz gereken 4 yer listemizde ilk sırada bulunuyor. Bu kilise, Avrupa’nın en bilinen eserlerinden biri. Bitmeyen kilise olarak adından söz ettiren La Sagrada Familia, günümüzde ziyarete açık olmasına rağmen bir yandan inşaat hâlâ devam ediliyor. Her ne kadar Antoni Gaudi’nin Barcelona şehrinde pek çok eseri olsa da en güzeli La Sagrada Familia desek abartmış olmayız. Sıradan bir kilise görünümüne sahip olmayan bu değerli eser göz kamaştırıcı duruşu ile bizleri büyülüyor. Sabah 09.00 ile 18.00 arası ziyaret edebilirsiniz. 

La Sagrada Familia Giriş Ücretleri:

  • Yetişkin: 20 Euro
  • Öğrenciler, emekliler, çocuklar ve gençlik kartına sahip olanlar: 18 Euro
  • Yaşlılar: 16 Euro
  • 10 yaş altı çocuklar ise ücretsiz. 

 

  • Park Güell

casa-mila-.jpg

Her ne kadar Park Güell olarak adlandırsak da sıradan bir park gibi düşünmeyelim. Nitekim bu park Avrupa’nın en güzel manzaralarından birine sahip. Antoni Gaudi’nin kusursuz eserleri arasında yerini alıyor. Kartpostal manzaralarını andıran kareler yakalayabileceğiniz Park Güell, turistlerin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra parkı ziyaret etmenizin en önemli amacı, parkın terasında Barselona’nın eşsiz manzarasını seyretmek diyebiliriz. Fakat bu bana yetmedi daha fazla manzara fotoğrafı çekmek istiyorum derseniz parkta bulunan Gaudi Evi Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Burası  Antoni Gaudi’nin 1906’dan 1926 yılına kadar yaşadığı ev. Hal böyle olunca Gaudi’yi merak edenler için de oldukça bilgilendirici bir müze. Kış ayların da sabah 08.30 ile 18.30, yaz aylarında ise 08.30 ile 20.30 arasında ziyaretlerinize açıktır. 

  • Casa Batllo

casa-mila-1.jpg

Casa Mila turu görmeniz gereken 4 yer listemizde Casa Batllo bulunuyor. Antoni Gaudi’nin sanat anlayışını hissetmek istiyorsanız mutlaka bu tarihi binayı ziyaret etmelisiniz. Barselona’nın bol turist ağırlayan mekanları arasında yer alıyor. Casa Batllo ve Casa Mila tamamen farklı konseptlere sahip. Eşsiz mimarisi ile hem dış yapısı hem iç mekan kusursuz güzellikte dekore edilmiştir. Özellikle gün batımı saatlerinde hınca hınç bir yoğunlukla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple sabah saatlerinde daha sakin olduğunu söyleyebiliriz. Kapılarını sabah 09.00 ile akşam 19.00 arası ziyaretçilerine aralamaktadır. 

Casa Batllo Giriş Ücretleri:

  • Yetişkin: 25 Euro
  • 7-18 yaş arası: 22 Euro
  • 7 yaş altı çocuklar ise ücretsiz.
  • Las Ramblas

casa-mila-2.jpg

Casa Mila turu görmeniz gereken 4 yer listemizin son sırasında Las Ramblas var. Aynı zamanda burası turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan da biri. Sokak sanatçıları ve canlı heykelleri renkli bir yer. Kendinizi çok çabuk ortama ısınmış hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra bu bölgede aradığınız hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Birbirinden keyifli restoranlar, kafeler ve otelleri ile Las Ramblas’ı çok seveceksiniz. Üstelik Las Ramblas, şehirdeki pek çok turistik noktaya da oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Ayrıca La Ramblas, Barselona’da en iyi yemekleri yapan, tadı damağınızda kalacak bir rota. Bu sebeple gezmek için olmasa bile yemek için mutlaka uğramalısınız.

Yorum ekle