Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Marmara Adası: Burcunuza göre seyahat rehberi

Marmara Adası: Burcunuza göre seyahat rehberi

Marmara Adası özellikle yaz aylarında tercih edilen bir seyahat rotası. Deniz tatili için pek çok kişinin seyahat rotasında olan bu güzel beldemizi ziyaret eden astrolog yazarlarımız Gizem Şeho ve Altınay Elçin, sizler için çok özel bir burcunuza göre seyahat rehberi hazırladı!

Özellikle Marmara Bölgesi’nde yaşayıp; ‘’Marmara’da denize mi girilir canım?’’ diye soranların önyargılarını kırmak için bu yazıya bir şans verin!

Balıkesir’in İncisi 61. Cannes Film Festivali’nde Üç Maymun filmiyle En İyi Yönetmen ödülünü alan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan konuşmasında “Ödülü, tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum” demişti. Biz de bu yazıyı belki de Türkiye sınırları içerisinde çok da fark edilmemiş ‘’Yalnız ve güzel Marmara Adası’na ithaf ediyoruz.

Marmara Adası : Yalnız ve bakir

İnsan sirkülasyonunun pek uğramadığı, kendi imkanları ile gelişebilmek adına çırpınan bir yer burası. Belki de böyle olması onu daha bakir ve eşsiz kılıyor. Marmara Adası ‘nda huzuru, size çay ikram ederken şiir okunan bir çay bahçesinde ya da Aba plajında güneşi batırırken, çarşaf gibi denizden hiç çıkmak istemeyerek, ufacık anlarda bile yakalayabiliyorsunuz.

Marmara Adası ’nın tarihçesi antik çağlara kadar dayanıyor. Deniz ticaret kolonisi olarak kurulan adanın ilk ismi Prokonnesos. Roma Dönem’inde Hristiyanların sürgün yeri olan ada, Bizans döneminde Osmanlı topraklarına katılmış ve buraya Türkler yerleştirilmiş. Yıllarca Rumlar ve Türkler bir arada yaşamışlar. Lozan Antlaşması döneminde ise Rumlar Yunanistan’a göç etmiş ve adada tamamen Türkler kalmış.

Marmara Adası’nda mermer yatakları nemi emdiği için çok sıcaklarda bile bunaltıcı bir havaya sahip değil. Ekonomik olarak zeytincilik ve balıkçılığın yanı sıra mermer madenciliği  ve bağcılık da bir o kadar önemli. Bir de yıllardır süregelen bir gelenek söz konusu. Barış Manço’nun ‘’Müsaadenizle Çocuklar’’ isimli şarkısı adadan usulca uzaklaşan Seyhan 4 arabalı gemisinde yüksek sesle çalıyor. Hatta bu gemi daha çok ‘’El Salla’’ gemisi olarak biliniyor. O sırada birbirlerini tanımayan gemideki insanlar ada halkına selam ediyor. Ada halkı da denizde, terasta, balkonda, çay bahçesinde her nerede ise bu vedaya el sallayarak karşılık veriyor: “El salla, el salla. Kol salla, kol salla. Sağ gösterip, sol salla. Bir omuz at sağdan sola…”

Marmara Adası ‘na nasıl gidilir?

Marmara Adası ‘na Tekirdağ’dan arabalı vapur veya Bandırma ve Erdek üzerinden ulaşmanız mümkün. Eğer İstanbul’dan yola çıkacaksanız Yolcu360‘ın İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Marmara Adası ‘nda Bunları yapmadan dönmeyin;

  • Aba Plajı’nda günü batırın ve çarşaf gibi denizin keyfini çıkarın.
  • Kole Plajı’nda İbo’nun yerinde (Cafe Damla) bir yandan denizin tadını çıkarırken bir yandan İbo’nun keyifli sohbeti eşliğinde ev yapımı patateslerini tadın.

  • Marmara Adası ‘nın merkezindeki çay bahçelerinde ada çayınızı, üzümden yapılan koruk suyunuzu yudumlayın. Özellikle Altınçocuk Çay Bahçesi’nde Rahmi Abi’nin size doğaçlama şiirlerle yaptığı servislere kayıtsın kalmayın. İddia ediyoruz Altınçocuk hizmeti ve güleryüzü ile sizde de bağımlılık yaratacak!
  • Yelkovan Ada Evi’nde gün batımında kitabınızı okurken bir yandan içeçeceğinizi yudumlayın.
  • Çınarlı köyünde çınarların altında kahvaltı keyfi yapın.

  • Şifalı Su Plajı’nda dağlardan inen suyun denize dökülmesi ile oluşan soğuk ve şifalı sudan için.
  • Marmara Adası’nın en güzel koylarından biri olan Manastır’da turkuaz suların tadını çıkarın.
  • Mermer Ocaklarını ziyaret edin. Marmara Adası’nda mermer bol olunca sık sık mermerli yapılarla karşılaşacağınız aşikar!
  • Topağacı Köyü’nün enfes meyve bahçelerinden incir toplayın. Asmalı ve mermer çıkarma işlemi yapılan Saraylar köylerini de es geçmeyin!
  • Karadutlu dondurma yiyin.
  • Marmara Adası’na özel adaçayı, kekik ve nane satın alın.
  • Marmara Adası’nda geleneksel hale gelmiş açmaya bir de gece vakti sıcak hali ile şans verin.
  • NATO Tepesi’ne çıkarak adayı kuşbakışı görebilir. Muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • 1926’dan beri her yıl 1 Temmuz’da büyük bir coşkuyla kutlanan Kabotaj Bayramı coşkusunu bir de adada şenlikler ve yarışmalar eşliği ile yaşayın.

  • Marmara Adası’nın tanıdık ve renkli simalarından Oktay’ın butiğinden alışveriş yapın.
  • Adanın efsane discosu Prokonisos ile eğlencenin tadına varın.
  • Eğer fazla gününüz varsa yarım saat mesafedeki Avşa’nın adaya göre hareketli olan gece hayatına geçiş yapın. 83’ten beri Avşa’da eğlencenin odak noktası olan‘’Disco Tanz’’a uğrayın.
  • Tabii ki gerek kalmamasını ümit ediyoruz ama acil durumlarda merkezdeki Akalın Eczanesi’ne uğrayıp Ecz. Necdet Akalın’ın kapısını tıklatın. Akalın Eczanesi adanın ilk eczanesi aynı zamanda uzun yıllar boyunca da tek eczanesiydi. Kendisi hem bilgisi ile hem de yardımseverliği ile emin olun sizi rahatlatacaktır.

Burcunuza Göre Gezi Rehberi : Marmara Adası

  • Koç: Zodyağın ilk ve cesur  burcu olan Koç; Burada en fazla 2-3 gün kalabilir O 2-3 gün de eğlenceli tüm mekanların hakkını verecektir. Nato tepesini kendine mesken edinebilir. Neden mesken edinebir. Çünkü oraya bisiklet ile çıkılıyor 😉 Buna da bir Koç burcu yapar Hadi belki bir de Yay!!! Hımmm.. Çevreyi tepeden görmek istiyorsa belki bir de Akrep! E malum adrenalinsiz yapamıyor bu arkadaşlar 😉
  • Boğa: Zodyağın ikinci ve gurme burcu olan  Boğa; İşte tam da Boğa burcuna hitap eden bir yer!!! Çınarlı köyünde çınarların altında kahvaltı keyfi mi olur, Karadutlu dondurma mı olur, sıcacık açma mı olur… Artık paşa gönlü bilecek. Zira; keyif, paşa gönül, armut piş ağzıma düş kavramları sevgili Boğa’lara aittir
  • İkizler: Zodyağın üçüncü ve meraklı burcu ikizler; Kole Plajı’nda İbo’nun yerinde (Cafe Damla) bir yandan denizin tadını çıkarırken bir yandan İbo’nun keyifli sohbeti eşliğinde ev yapımı patateslerini tabiki ikizlerden başkasına veremezdik !!! Ne kadar bilgi o kadar sevimli oluyor bu arkadaşlar.

 

Başaklara özel: Marmara Adası ‘nın şifa merkezi

  • Yengeç: Zodayağın dördüncü ve en duygu yüklü burcu olan yengeç; Şimdi gelelim sevgili yengeçlerimize Biz kendilerini ayrı bir seviyoruz. Kendileri bizim haritamızda 12. Evimize açı yaptıkları için biz bu duyguları pek olumlu kullanamazken   Bu arkadaşlar gözümüze, gözümüze sokuyorlar maşallah. Bunu da ayrı bir yazı dizisinde anlatalım isterseniz. Şimdi Yengeç denince akla, aile, şefkat e biraz da alınganlık, kuşkuculuk geliyor tabi. Duygular böyle olunca da en güvenilir yerde, en sevdikleri ile beraber olmak istiyorlar. Bu sebeple; Merkezdeki çay bahçelerinde  ada çayını ve üzümden yapılan koruk suyunu yudumlarken yanında ailesi ve en sevdikleri olacaktır.
  • Aslan:  Zodyağın beşinci burcu olan Aslan; tüm güzellikleri ölümsüzleştirmek  için fotoğraf makinesi elinde gezecektir. Bu arada her ikimizin de yükseleni Aslan Neyse ki haritalarımızdaki diğer dinamikler farklı da birbirimizle ego savaşı yapmıyoruz!!! Bizim genelde seyahatlerimizde, benim  elimden fotoğraf makinesi veya telefon düşmüyor. Hatta aramızda bunun esprisi de oluyor. Şimdi yükseleni veya kendi öz burcu Aslan olanlar buraya gelsin bakalım. En cömert, en gösterişli, en yardım sever, en kraliçe, en kral sizsiniz tabi ki… E hal böyle olunca da her şeyin en, en enini sizler yapacaksınız demektir. Nato tepesinden fotoğraflar çekmek, Aslanların işi tabii ki… Adanın tanıdık ve renkli simalarından Oktay’ın butiğinden tüm hayranlarına (tabi ki hayranlar Aslan’ a herkes hayrandır. O öyle biliyor, çaktırmayın ) hediyeler alacaktır. Gösterişli paketler yaptıracaktır. En ünlü, en göze çarpan ne varsa o yapacaktır.
  • Başak: Zodyağın altıncı ve en detaycı, şifacı, hayat toparlayan burcu olan Başak; Şimdi değerli okuyucular… Konu başak burcu olunca yapılan hiç bir şey öylesine olamaz. Amaca hizmet etmektir felsefesi. Birilerine bir faydası olmalıdır. Şifa vermelidir. Yükseleni, güneşi veya ay burcu başak olanlar ne demek bilir . Bu ne demek peki;  Şifalı Su Plajı’nda dağlardan inen suyu en çok  başaklar içeçek demek. Hatta sevdiklerine de kesin götürür. Adaçayı, kekik ve nanesini de almadan adadan dönmeyecektir.

Yaylara özel: Marmara Adası ‘nda eğlencenin odak noktası

  • Terazi: Zodyağın yedinci ve en uyumlu burcu olan Terazi; En zarif, en kibar, en dengeli burcumuz terazidir. Evet en dengeli o!!! Dengesiz mi sanıyordunuz? Teraziler denge tutturacağım diye öyle dengesiz gibi görünürler ama en adalet yanlısı burç terazidir. Yay da adildir, kova da ama bunu zerafetle yapabilen sadece terazidir. Şimdi Terazi Marmara adasında ne mi yapar? Neler yapılır dediğimiz her şeyi. Çünkü Terazi demek uyum demektir. Düzen bozmaz Terazilerimiz. O yüzden etrafındakilerin taleplerine asla hayır demez İyi ki varsınız sevgili Teraziler. Doğum gününüz de kutlu olsun.
  • Akrep: Zodyağın sekizinci ve en derin burcu olan Akrep; Şimdi akrep denince bir duruyoruz değil mi? Yok korkmuyoruz ama bir duruyoruz. O gözlerini size bir kez olsun doğrulttuğunda devamını getirebiliyorsanız, köprüyü biraz da olsa geçtiniz demektir. Bu sene solar haritalarımızda benim yükselenim akrep, Gizemin de ay burcu akrep!!! Akrepleri bu sene çok iyi anladık. Vallahi ben kendi adıma biraz da üzüldüm. Çokça da takdir ettim. Düşünsenize; bir sürü badire oluyor ve yıkılmıyorsun! Kimseye göz yaşını göstermiyorsun! Strateji olmadan adım atmıyorsun! Kuşku hele zaten ikizin oluyor. Akrep burcu Marmara Adası’nda ne yapar derseniz; biz de kesin bir şey diyemiyoruz ama eğlencenin, adrenalinin bol olduğu her yerde olacaktır. Gizemli, keşfe değer ne varsa da orada iz belli etmeden bulunacaktır.
  • Yay: Zodyağın dokuzuncu ve en gezgin burcu olan Yay; bu iyimser, eğlenceli arkadaşımızın en iyi tarafı enerji dolu olması. Herkes ile hemen kaynaşmasıdır. Pek kapris de yapmaz, anlayışlı, hoşgörülüdür! Sırt çantasını alıp gitmiştir diye tahmin ediyoruz. Zaten valizi hazırdır tüm yay temalı kişilerin. Bizim mesela Gizo ile 5. Evlerimizin girişi yay. Pek iyi biliyoruz o halleri. Gerçi biz bunu aşk hayatlarımızda yaşıyoruz ama enteresan bir şekilde yay burçlarının korunduğunu düşünüyoruz. Yani belki de hayatlarında hiçbir konuya olumsuz yaklaşmadıkları için, olumlu enerjiler ile daha fazla yakınlar. Yarım saat mesafedeki Avşa’nın adaya göre hareketli olan gece hayatına geçişi tabiki yay yapacaktır . 83’ten beri Avşa’da eğlencenin odak noktası olan ‘’Disco Tanz’’a gitmeden dönmez bizce.

Oğlak burcu dikkat!

  • Oğlak: Zodyağın onuncu ve en disiplinli, en dirayetli burcu olan Oğlak, kesinlikle yatırım fırsatlarını araştıracaktır. Sanırım biri mermer demişti ☺ Bilenler vardır belki. Köklerine, aileye, toprağa, gayrimenkule ve de kalıcılık adına ne varsa aklınıza oğlak burcu gelir! Gizemin venüsü oğlak, kızımız kalıcı sevgilerin prensesidir Dirayet denince, akla oğlaklar gelir. Eğer Güneş, ASC , mars veya venüsünüzde oğlak varsa sizler 12 burç içinden, bulunduğu gezegenin en dirayetlisisinizdir. Bizce oğlak burcunun Marmara Adası’nda zaten kesin evi vardır. Yoksa da olacaktır!!!
  • Kova: Zodyağın on birinci ve en yeniliklere açık burcu olan Kova; Uranüsyen olmak Gizo’nun işi!!! Kendisi tam bir güneş Kova. Her yürüdüğü adımda şurada şöyle bir şey olsaydı nasıl olurdu acaba diye düşünmekten kendisini alamıyor. Ada halkının her daim eşit şartlarda daha iyisini ve daha güzelini yaşamasını temenni ediyor. Gizo, minicik bir kız çocuğu iken bile çok sevdiği dedesinin elini tutarak ada sokaklarında gezinirmiş. Kim bilir belki o zamanlar da gelecekte neler yapabilirim diye düşünüyordu. Tıpkı bugün bu yazıyı birlikte yazmamızın tesadüf olmadığı gibi..

  • Balık: Zodyağın on ikinci ve en yaratıcı burcu olan Balık, adanın neresine giderse gitsin her bir zerresi ruhuna çok iyi gelecek biliyor. Bu yüzden mümkün olan her yerde müziğini dinleyecek, kitabını okuyacak, çayını yudumlayacak.

Bir sonraki seyahat rotasına kadar yolda kalın ve keşfetmeye devam edin. 🙂

4 yorum

  • Benim de güneşim Koç ve yükselenim Aslan. Ben de adalıyım, doğmasam da büyüdüğüm ve ait olduğum, ailemin geldiği yerdir. Hep ona geri dönerim. Hatta bana kalırsa orada bir geçmiş hayatım var. Keşke size rastlasaydım, keyifli bir astroloji sohbeti ederdik belki. Yengeç mi? 12. evime düşüyor sevmem derdim. Vallahi beni ordan yakaladınız :)) Hislerinizi paylaşıyorum. :)) Hayat bu belli olmaz, belki bilmeden denk geliriz bir çay bahçesinde. O adada astro muhabbet yapan tek insan olmadığıma sevindim şimdi. Teşekkürler, yine gelin!

  • Harika bir yer Marmara Adası hayat biter Marmara adası gez gez bitmez. Hele bide araban varsa deyme keyfine

  • Harika bir yer Marmara Adası hayat biter Marmara adası gez gez bitmez. Hele bide araban varsa deyme keyfine

  • Harika bir yer Marmara Adası hayat biter Marmara adası gez gez bitmez. Hele bide araban varsa deyme keyfine valla.