Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dresden ‘de mutlaka görmeniz gereken yerler / Almanya gezi rehberi

Dresden ‘de mutlaka görmeniz gereken yerler / Almanya gezi rehberi

Dresden Almanya‘nın turizmde en gözde şehirlerinden biri olarak özellikle son yıllarda kültür turlarının uğrak noktası.

Elbe Nehri’nin kıyısında, doğaya ve sanata doyacağınız büyüleyici bir şehir Dresden. Almanya’nın Saksonya eyaletinin merkezinde yer alan Dresden tarihi yapıları, kiliseleri, sarayları, parklarıyla hayranlık uyandırıyor. Öyle ki bu güzel şehir “Elbe’nin Floransası” olarak adlandırılıyor. Dresden aynı zamanda II. Dünya Savaşı sırasında Almanya’nın en fazla zarar gören şehirlerinden biri. Yapıların neredeyse tamamına yakını yıkılmasına rağmen küllerinden yeniden doğan Dresden şimdilerde milyonlarca turisti ağırlayan kültür ve turizm şehrine dönüşmüş durumda. Küçük bir şehir olduğu için iki günde rahatlıkla gezebileceğiniz Dresden hafta sonu yurt dışı kaçamağı için ideal.

Dresden’e Nasıl Gidilir?

Doğu Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Dresden Çekya sınırının yanı başında yer alıyor. Prag’a ise araçla sadece iki saat uzaklıkta. Biz Prag’a gitmişken Dresden’i de listemize ekledik. Eğer zaman kısıtlamanız yoksa bu iki rotayı birleştirerek keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz. Dresden Berlin, Leipzig gibi Almanya şehirlerine de birkaç saat uzaklıkta. Bu güzel şehre uçakla gidecekseniz Yolcu360‘tan Dresden Havaalanı araç kiralama fiyatlarını değerlendirebilirsiniz. Eğer şehre başka bir yolla ulaşım sağladıysanız yine Dresden araç kiralama seçeneklerini değerlendirip, bizim geldiğimiz yolun tersi istikamette Prag’a günübirlik  gezi de yapabilirsiniz 🙂

Dresden Gezilecek Yerler

Tarih ve sanatı birleştirerek misafirlerini mistik bir yolculuğa çıkaran Dresden’de unutulmaz bir gezi deneyimine hazır mısınız? Sizleri bu buram buram kültür kokan şehrin en önemli gezi noktaları ile buluşturmak istiyorum, hadi başlayalım…

  • Zwinger Sarayı

Bu şehre gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken eşsiz bir yapı ile listemize başlamak istiyorum. Eşsiz barok mimarisi ile hayranlık uyandıran Zwinger Sarayı 18. yüzyıla ait olsa da savaşın ağır darbelerine maruz kalmış ve aslına uygun olarak yenilenmiş. Sarayın içerisinde resim sergilerinin yanı sıra porselen koleksiyonlarını da yakından inceleyebilir, avlusunda dinlenme molası verebilirsiniz. Zwinger Sarayı’na giriş ücreti yetişkinler için 10 euro, öğrenciler için 7.5 euro.

  • Semper Opera Binası

Dresden gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ettiğim diğer bir yapı ise Semper Opera Binası. Merkezde yer aldığı için kolaylıkla ulaşabileceğiniz opera binasının yapımı 1841’de tamamlanmış ancak II. Dünya Savaşı sırasında yıkıldığı için 1989 yılında aslına uygun şekilde tekrar inşa edilmiş. Biletinizi önceden ayırtırsanız harika bir opera deneyimi yaşayabilirsiniz.

  • Frauenkirche

Savaş yıllarında yıkılıp 2005’te tekrar inşa edilen Frauenkirche Dresden’in en güzel kiliselerinden biri. Kadınlar Kilisesi olarak da bilinen kilisenin dışı kadar içerisi de oldukça etkileyici. Frauenkirche‘yi ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

  • Fürstenzug

Bu güzel şehirde gezerken uzun bir duvar resmi dikkatinizi çekebilir. 1121’den 1918 yılına kadar görev almış Saksonya Kralları’nı resmeden duvar porselen mozaikler kullanılarak inşa edilmiş.

  • Brühl Terası

Şehri gezmekten yorulan vücudunuzu dinlendirebileceğiniz en ideal noktalardan biri Avrupa’nın Balkonu olarak bilinen Brühl Terası. Nefis Elbe Nehri ve şehir manzarası ile fotoğraf tutkunları için de ideal manzaralar sunan Brühl Terası’na uğramadan gezinizi sonlandırmayın. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

 

1 yorum

  • Dresden diğer bölgelere göre bana daha serin geliyor ama mutlaka gezilip görülmesi gereken yerleri özenle paylaşmışsınız. Teşekkür ederim.