Yolcu360 Blog
lpgli-arac
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > LPG’li Araçlar ve LPG’li Araç Kiralama

LPG’li Araçlar ve LPG’li Araç Kiralama

LPG’li araç kiralama var mı? LPG’li kiralık araç fiyatları nasıl? Araç kiralama için LPG’li araba kiralama nereden yapılıyor? Tüplü araç kiralama konusunda merak edilenlerin cevapları burada!

LPG’li Araç Kiralama

LPG’li araba kiralamak için seçenekler çok. Aslında rent a car firmalarının çok azı LPG’li kiralık otomobil seçeneği sunuyor. Ancak özellikle yerel rent a car ofislerinden araç kiralarken ya da fabrika çıkışı LPG’li olan araçları satın alan filolardan kiralama yaparken bu seçeneğe ulaşmak mümkün.

lpgli-arac-3

LPG’li araç sahiplerinin ve sektörün talebiyle LPG’li araçların kapalı otoparklara girebilecek olması da LPG’li otomobil kiralama seçeneklerinin zenginleşebileceğine işaret ediyor. Bu konudaki haberimiz için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

LPG’li Araçlar Kapalı Otoparklara Girebilecek haberinin detayları için buraya tıklayınız!

LPG’nin Karışımı Nedir?

Önce, LPG tam nedir bu gaz karışımın içinde ne var, açıklayalım. Propan ve bütan ana bileşendir. Genellikle yaz aylarında 40:60 propan:bütan ve kış aylarında da 60:40 propan ve bütan kullanılır.

Hangi Firmalarda LPG’li Kiralık Araba Var?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi pek çok rent a car firmasının ofisinden LPGli kiralama yapmak mümkün. Ülkemizde global markaların, yerel markaların rent a car hizmet sağlayıcıları var. Bunların çok geniş bir araç filosu hizmet verenleri ve daha sınırlı sayıda araç alarak daha butik çalışanları da var. Ancak hemen hepsinde araç kiralama LPG’li arayışına yanıt bulmak mümkün.

Yolcu360 ile ana sayfa üzerinden lokasyon ve tarih aralığı belirterek aradığınız kiralık LPG’li otomobil seçeneğine hızlıca ulaşabilirsiniz. Lokasyon ve tarih aralığını girdikten hemen sonra sistem, size ilgili bölgede ve tarihlerde müsait olan araçları listeler. Bu listede bir birinden farklı rent a car firmalarının müsait araçları bulunur. Fiyata, modele, markaya, yakıt tüketim şekline, şanzıman tipine ve diğer detaylara göre filtreleme yapabilirsiniz. Aradığınızı kolay, hızlı bir biçimde bulabilirsiniz.

LPG’li Bazı Araç Modelleri

  • LPG’li Fiat 500 X
  • LPG’li Opel Corsa
  • LPG’li Honda Civic Sedan

LPG’li Araçların Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

  • LPG’li araçlar daha az yakıt masrafı sağlar.
  • Her araç içerisinde olmasa da genellikle bagajda bir tüp bulunmakta ve bu tüpün kapladığı alan yüzünden bagaj hacmi az olabilmekte.
  • LPG’li araçlar için periyodik bakım süreçleri farklılık göstermekte. Ayrıca bu tür araçlara ekstra LPG testi uygulanmakta.

lpgli-arac-3

LPG’li Araçta Gaz Kokusunun Sebepleri Neler Olabilir?

  • Koku katkılı bir gazı eğer aracınıza aldıktan hemen sonra gaz kokusunu duyumsadıysanız, onu bitirip başka bir LPG gazı almanız gerekebilir.
  • LPG’li araçlarda gaz kokusu algılamanız da ki en önemli sebeplerinden biri de kaçak olma olasılığı olabilir. Gaz sisteminin bağlantı boruları, bağlantı rekorları ve enjektör hortumları gibi parçalarda kaçak olması durumunda koku ortaya çıkar.
  • Ayrıca yaz mevsiminde yakıt katkılı ise gaz beyninde yağlanma olur ve bu durumda araçta gaz kokusu algılayabilirsiniz.

LPG Motoru Zorlar mı?

LPG yapısı yani gaz kullanımı motorun yapısına tam uymaz. fabrika çıkışı LPG’li olan araçlarda durum farklı tabi. Dünya genelinde yayın yapan bazı sistemler her yıl, LPG için uygun araçları listeler. Bu listeleri takip etmek, uzman bir yerde LPG taktırmak veya fabrika çıkışı LPG’li araç almak en doğrusudur.

LPG’nin Aracı Zorladığı Yerler

LPG’li araçlarda (sonradan tüp taktırılan araçlarda) yanma sırasında özellikle egzoz subapları ve bunların yuvaları çok daha fazla zorlanır. Bu nedenle silindir kafalarına sertleştirilmiş subap yuvası halkaları takılır.

Dizel Araba LPG’li Olur mu?

Dizel arabaya LPG takılır mı? Aslında evet, dizel dönüşüm kitleri var. Dizeli LPG’liye dönüştürmek mümkün. Ancak dizellerde buji olmadığı için yani LPG’nin tutuşturulamaması nedeniyle LPG yakıtı bir miktar dizelle karışmak zorunda.

lpgli-arac-3

Fabrikadan LPG’li Araba Almak

Eğer tüplü araba almak istiyorsanız en doğru yol bu. Çünkü hem garantili araç almış oluyorsunuz hem sigorta sorunu çıkmıyor hem de araç motor parçaları tamamen LPG ile uyumlu oluyor. Honda, Dacia, Lada, Kia, Fiat markalarının fabrikadan LPG’li modelleri var.

LPG’li Araç Kiralama

Günümüzde pek çok rent a car firması LPG’li araç kiralama ya da tüplü araç kiralama hizmeti sunmuyor. Belirli prosedürler nedeniyle rent a car firmaları kiralık tüplü araç konusuna mesafeli duruyor. Ancak sınırlı sayıda rent a car firmasında kiralık LPG’li araç seçeneği var. LPG’li Honda Civic kiralama ya da LPG’li Opel Corsa kiralama gibi seçenekler bulunabiliyor. Rent a car firmaları genellikle sonradan tüp taktırılan araçları değil fabrika çıkışı LPG’li olan araçları tercih ediyor.  Yolcu360 ile aradığınızı hızlı ve pratik bir biçimde bulabilir ve anında kiralayabilirsiniz.

 

Yorum ekle