Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kocadağ Köyü At Çiftliği / Balıkesir gezi rehberi / Havran

Kocadağ Köyü At Çiftliği / Balıkesir gezi rehberi / Havran

At çiftliği denince akla ilk önce Karacabey gelir. Bugün ise size Balıkesir sınırlarında bulanan Kocadağ Köyü‘ndeki at çiftliğini tanıtacağız. İnsanoğlunun ilk evcilleştirdiği ve dostluk kurduğu hayvanlar arasında yer alan atlar, gerçekten de muhteşem canlılar. Yazarımız Elif Omput bu güzel hayvanlarla çok güzel bağlar kurabileceğiniz bir gezi rotasını sizler için kaleme aldı…

Her insanın elbette bir dosta, bir arkadaşa ihtiyacı olur oysa bazı zamanlar eminim hayatınızda bunu en az bir kez de olsa hissetmişsinizdir; bir türlü aynı dilli konuşacak bir insanla karşılaşmamanın verdiği o huzursuzluk ve boşlukta olma hissini. Bana yıllar önce çok hangi hayvanı seviyorsun diye sorduklarında hepsini eşit sevdiğimi düşünürdüm; bir gün geldi ki aralarından birini daha çok sevdiğimi anladım o da tabi ki asillik denince akla ilk gelen atlardı.

Bilmediğiniz bir şeyi kolay kolay sevemezsiniz ya da ondan nefret etmeniz anlamsız olur. Belki de bendeki temsilleri özgürlük olduğu için ve onları dağlara doğaya çok yakıştırdığım, bütünleştirdiğim için bir tık daha çok seviyordum. Üniversitenin ilk yıllarında bir dönem binicilik eğitimi aldım, eğitmenim bir Rus’tu atları ve doğayı fazlası ile seviyor ve değer veriyordu. Binicilik kulübüm Trabzon’da Çaykara ilçesindeydi, kalkıp Balıkesir’e taşınınca onlara da uzak kaldım elbet.

Balıkesir’de olduğum sıralar anılarımı yeni tanıştığım arkadaşlarımla paylaşırken yaklaşık 15 kilometre mesafemde bir at çiftliği olduğunu öğrendim bunu öğrenmek bile bana yeterince heyecan verdi. En kısa zamanda bu çiftliğe bir keşfe gitmeye karar verdim, konumuna bakıp tesisi arayarak bilgi aldım ve yola koyuldum.

Kocadağ Köyü At Çiftliği Nerede?

Kocadağ köyü Balıkesir Havran’a bağlı anayoldan 2 kilometre içeri de kalan kendine münhasır bir köy. Konumu oldukça kolay bir noktada hatta Edremit Koca Seyit Havaalanı köye sadece 10 kilometre mesafede yani dibinde desek yeridir. Balıkesir merkezine 80 kilometre mesafesi var.  Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı araç kiralama tekliflerine Yolcu360‘tan göz atıp öyle yola çıkın derim. Çevrede gezilecek çok güzel yerler var. Araçla kendinize keyifli bir rota çizebilirsiniz.

Kocadağ Köyü At Çiftliği

Kocadağ at çiftliği aynı zamanda ailenizle mükemmel bir kahvaltı yapabileceğiniz bir mekan. Çalışanları güler yüzlü ve sevecen kahvaltısına gelince o kadar yer gezdim gördüm kesinlikle ilk 3’ün içine girer. O kadar çok çeşit var ki anlatamam soğuklar sıcaklar reçeller taze taze yapılmış köy ekmeği aklınız gidiyor yani onu belirteyim. Velhasıl fiyatı da bence çok çok uygun kişi başı serpme kahvaltı fiyatı 25 liraydı, bence ederi çok daha fazla idi.

Güzel güzel kahvaltı yaptıktan ve çayları yudumladıktan sonra ister 10 dakika tur atar isterseniz grup halin de at safariye çıkarsınız. Ben safariyi daha çok seviyorum o zaman daha keyifli geliyor tabi bunun için az çok at biniyor olmanız gerekiyor.

Kocadağ köyü oldukça şirin sempatik, zaten o çatısın da kırmızı kiremitleri olup da kendini sevdirmeyen ev yoktur sanırsam. Unutmayın ağaç yaş iken eğiliyor haydi şimdi güzel ve keyifli bir hafta sonu için kendinize zaman ayırın ve Havran’a Kocadağ Köyü’ne yola çıkın. Yüreğinize sevgi ekin sevgi yeşersin. Gezginkz der ki; doğa ile kalın, doğa da kalın.

Yorum ekle