Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kırklareli Gezilecek Yerler | Kırklareli

Kırklareli Gezilecek Yerler | Kırklareli

Bulunduğu konum sayesinde doğu-batı kültürüyle harmanlanmış tarihi yerler ile Kırklareli gezilecek yerler listesi epey uzun. Sadece Kırklareli tarihi yerler ile değil birbirinden güzel doğal alanlarıyla da Türkiye’de görülmesi gereken yerler arasında. Binlerce yıllık kiliseleri, antik tiyatroları, antik kentleri ile hem tarihi hem de mağaralar, göller, sahiller ve kamp alanları ile doğal güzellikleri bir arada tutar. Peki Kırklareli nerede? Kırklareli turistik yerler / Kırklareli’nde gezilecek yerler listesinde neler var? Kırklareli’de ne yenir? gibi soruların cevaplandığı ve araç kiralama gibi detayların yer aldığı bu yazıyı sizler için derledik.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Kırklareli mağara, göl, orman ve daha nice kültürel yapısıyla Marmara Bölgesinin Trakya bölümünde yer alıyor. Güneyinde Tekirdağ, batısında Edirne ve kuzeyinde Bulgaristan’ın Burgaz ili ile çevrili olan Kırklareli bu konum sebebiyle gezilecek yerler açısından da hayli zengin bir kent. Kırklareli Pınarhisar gibi ilçelerinde de halen tarihi kalıntılar bulunur. Kırklareli Vize gibi ilçelerinde ise hem tarihi hem de doğal güzellikleri görmek mümkün. Beğendik KöyüKıyıköy Plajı, Balkaya Köyü, İğneada Longozu, Cehennem Şelaleleri, Dupnisa Mağarası, Istranca Dağları gibi doğal alanları gezerek Kırklareli’de kamp yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kıyıköy Deniz Feneri, Vize Kalesi, Aya Nikola Manastırı, Babaeski Köprüsü gibi tarihi yapıları keşfe çıkabilirsiniz. 

İğneada Longozu

İğneada İstanbul’a yakın konumuyla özellikle İstanbul’dan hafta sonu kaçılacak yerlerden biri. Kırklareli gezilecek yerler kapsamında eşsiz bir doğal oluşum olan longoz ormanları, geniş plajı ve bölgede bulunan köylerin sakin ve güzelliği ile son yıllarda sıkça tercih ediliyor. Özellikle İğneada kamp alanları ile kampseverler için eşsiz bir nokta. İğneada kano yapmak için de çok uygun. Burada gün boyu doğa yürüyüşü yapabilir, longoz ormanlarında şahane fotoğraf kareleri yakalayabilrsiniz. Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı olan İğneada İstanbul’a çok yakın, İstanbul araç kiralama yaparak 3 saatlik yolculuğun sonunda bu eşsiz ormana ulaşabilirsiniz. Dilerseniz İstanbul havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek rahatlıkla gidebilirsiniz.

Dupnisa Mağarası

Kırklareli gezilecek yerler arasında birçok mağara olmasına karşın Trakya’nın turizme açılan tek mağarası olan Dupnisa Mağarası iki katlı ve üç girişi ile hayli büyük. Yaklaşık olarak 3 bin metre uzunluğunda olan mağaranın içinden çıkan doğal kaynak suyu Rezve Deresi’ni oluşturur. Mağara içindeki sarkıtlar ve doğal oluşumlar içine girdiğinizde adeta büyülüyor. Kırklareli’ye gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken Dupnisa Mağarası Kırklareli ilinin Demirköy ilçesindeki Sarpdere Köyünde bulunuyor. Tekirdağ araç kiralama seçenekleri içinden kiralayacağınız kiralık araç ile yaklaşık 2 buçuk saatin sonunda ulaşabilirsiniz.

Bir rivayete göre 180 milyon yıl önce kurulan bu mağara, Kırklareli gezilecek yerler arasında olup turizm açısından en çok ilgiyi çeken yer diyebiliriz. Mağaranın içerisini gezdikçe yeni işaretler keşfedip sizde daha fazla merak uyandırarak etkilenmenizi sağlayacak ve gezinizi keyifli hale getireceksiniz.

Aya Nikola Manastırı

Aya Nikola Manastırı Bizans döneminden günümüze kalan kayaların oyulması ile yapılmıştır. Kaya manastırları arasındaki en iyi örneklerinden biri olan Aya Nikola, kilise ve keşişlere ayrılan bölümleri ile halen varlığını koruyor. Kırklareli Kıyıköy’e yakın konumu ile Kırklareli’de gezilecek yerler arasındadır.

Kıyıköy Plajı

İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında olan Kıyıköy’de sandal kiralayarak gezebilir, nehirde kano ve bisikletlerle gün boyu eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Rüzgarlı havası sayesinde çocuklarla uçurtma yapabilir ve bu şirin kasabada güzel bir tatil yapabilirsiniz. Kıyıköy kamp alanları da ihtiyaca cevap veriyor. Kıyıköy kamp alanları sakin ve güzel. Kıyıköy’de kamp yapabilir gece samanyolunu seyre dalabilirsiniz.

Kıyıköy’de gezilecek yerler listesine ekleyebileceğiniz diğer noktalar:

  • Selvez Koyu
  • Kıyıköy Camii
  • Kıyıköy Kalesi
  • Pabuçdere
  • Panayır İskelesi Koyu
  • Poliçe Koyu
  • Kanlıgeçit Höyüğü
  • Aşağı Pınar Höyüğü
  • Beğendik Köyü
  • Kıyıköy Kastro Sahili
  • Pınarhisar Kalesi
  • Vize Kalesi
  • Balkaya Köyü
  • İğneada Limanköy
  • Zindan Baba Türbesi
Kırklareli’de Ne Yenir?

Tarım ve hayvancılığın aktif olarak sürdürüldüğü Kırklareli yöresel yemekler açısından oldukça zengin. Örneğin; su, ekmek ve tereyağı ile yapılan Papara oldukça farklı bir lezzet. Taze toplanan labada bitkisinin yoğurt ile buluşması ile meydana gelen Labada Borani, hamur işlerinden eşsiz lezzet Soğan Pidesi, lokum gibi Kuzu Kapama mutlaka Kırklareli mutfağının en güzel örneklerinden. Tatlı olarak ise pancar pekmezi ile yapılan Pekmezli kaçamak bu güzel yemeklerin üzerine harika gider.

Kırklareli’ye Nasıl Gidilir?

Kırklareli nasıl gidilir noktasında birçok kolay seçenek karşımıza çıkarıyor. İstanbul Kırklareli arası mesafe yaklaşık olarak 213 km. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama veya direkt merkez ilçelerden İstanbul araç kiralama yaparak tahmini 2 saat 29 dakika süren keyifli bir yolculuk sonunda Kırklareli gezilecek yerler için tatilinize başlayabilirsiniz. Edirne yönünden Kırklareli gezilecek yerler için yola çıkanlar, Edirne araç kiralama yaparak 1 saatte ulaşabileceklerini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra Tekirdağ Çorlu araç kiralama veya direkt şehir merkezinden Tekirdağ araç kiralama yaparak da Kırklareli gezilecek yerler için yolculuğa başlayabilirsiniz.

Yorum ekle