Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Kayseri’de ne yenir? En güzel Kayseri yemekleri

Kayseri’de ne yenir? En güzel Kayseri yemekleri

Kayseri yemekleri denince akla şüphesiz ilk önce mantı geliyor anca Kayseri mutfağının lezzetleri mantı ile sınırlı değil. İşte tadına doyulmaz Kayseri yemekleri.

Kilo almadan dönemeyeceğiniz bir şehir: Kayseri

4 günlük Kayseri gezimde yörenin mutfağını bolca deneme imkanı buldum. Kayseri mutfağında etin öncelikli yeri olsa da hamur işi lezzetlerine karşı da bir ilgi var. Şehirde ne yerim diye düşüneceğinize bence nasıl kilo almadan giderimi düşünmek daha mantıklı olur. Çünkü yedirdikçe yediren lezzetlere sahipler.

Kayseri’de hakkını vererek bir gurme turuna çıkmak için altınızda bir araba olması size daha rahat gezme olanağı sağlayacaktır. Kayseri Erkilet Havalimanı araç kiralama seçeneklerine Yolcu360’tan göz atarak seyahat planınızı yapabilirsiniz.

Mantısı, yağlaması, cıvıklısı, pöçü, pastırması, sucuğu gibi bir çok lezzetiyle damakta harika tat bırakıyorlar. Yöresel lezzetleri denemek isterseniz Mix Avm’de yer alan Çimen’s Gurmeye uğrayın derim. Ağzınızın tadını bulacağınıza eminim. İşte Kayseri’de ne yenir sorunun cevabı olan tadına doyulmaz Kayseri yemekleri…

Kayseri yemekleri

Kayseri mantısı:

Herkesin bildiği mantı, ince küçük olan mantının salçalı suyu ile birleştirerek bir nevi çorba olarak sunulduğu bir lezzet. Hemen hemen her yerde bu şekilde bulabilmek mümkün.

Tepsi mantı:

Kayseri yöresinin ev usulü yapılan mantılarından birisiymiş. Miş diyorum çünkü bu açıklamayı yapan Çemen’s lezzetlerinin sahibesi Hülya hanım. Ne yalan söyleyeyim çorba ya da yemek şeklinde yapılan mantıdan daha çok hoşuma gitti. Mutlaka deneyin.

Pirov mantı:

Bu mantıya bittim, bittim. Yine Çemen’s’te yediğim tereyağ kokusunu iliklerime kadar hissettiğim nefis bir mantı. Mantı peynirlimi olurmuş demeyin. Olur efendim olur, hem de bal gibi olur.

Yağ mantısı:

Mantının farklı bir tadı, ismini çok duymama rağmen sıranın bu mantıya gelmediğini itiraf etmeliyim. Ama siz deneyin, fikrinizi bana yazın.

Yağlama:

Kayseri’nin en sevdiği lezzetlerden birisi. Kıymalı olarak servis edilen hamur işinin üzerinde yoğurt koymayı unutmayın.

Kayseri rent a car kapsamında Kayseri merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Develi cıvıklısı:

Şehirde çok sevdiğim lezzetlerden birisiydi. Konya’da ki etli ekmeğe benzer özelliği var. Burada kıyma yerine kuşbaşı et kullanılıyor.

Pöç:

Kökünün Irak’ın Bağdat yöresine dayansa da şehirde çok meşhur olduğunu duydum. Fotoğraftan da göreceğiniz gibi nefis bir lezzet.

Fırınağzı:

Genelde sipariş üzerine hazırlanan yörenin ve halkın özel yemeği diyebiliriz. Özel günlerde ve ramazanlarda sofraların vazgeçilmeziymiş.

Kayseri oto kiralama için Kayseri Erkilet Havalimanı araç kiralama opsiyonlarına bakabilirsiniz.

Pehli:

Yine sipariş üzerine hazırlanan bir et yemeği. Deneme imkanım olmadı ama fotoğraflarından güzele benziyor.


Kayseri Tavası:

Mahalli yemek bulunduran lokantalarda bulabileceğiniz yörenin has yemeklerinden birisidir. 

Asude tatlısı:

Bu tatlıyı sabah öğle akşam yiyebilirim, sıcak sıcak servis edilen un, pekmez ve tereyağın nefis bileşimi. Mutlaka deneyin derim. 

Nevzine tatlısı:

Bir başka yöre tatlısı, tahin ve cevizle oluşan biraz da pekmez tadı hissedebileceğiniz hamur tatlısı, deneyin.

Yorum ekle