Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Kasko ve Trafik Sigortası Arasındaki Farklar

Kasko ve Trafik Sigortası Arasındaki Farklar

Kasko ve Trafik Sigortası sıklıkla birbirine karıştırılıyor. Aslında motorlu taşıtlar için geçerli olan bu iki sigorta türü hem kapsam hem de uygulamada birbirinden epey farklı. Ama ikisi arasındaki farkı, çok kaba bir tanımla şöyle özetlemek mümkün: Trafik Sigortası; sizin diğer araçlara ve insanlara vereceğiniz hasarı, Kasko Sigortası; sizin aracınıza verilen hasarı teminat altına alır. Peki Yolcu360 araç kiralama ile Trafik Sigortası ile ve Trafik sigortası arasında ne fark var sorusunun cevabını açıklıyoruz. 🙂

Kasko Sigortası ve Trafik Sigortası Arasındaki Farklar

Biri Zorunlu Diğeri Değil: Tam adı Motorlu Taşıtlar Zorunlu Trafik Sigortası olan ve kısaca Trafik Sigortası adıyla bildiğimiz sigorta türü ile başlayalım. Öncelikle Trafik Sigortası, yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. DASK Sigortası gibi Trafik Sigortası da devlet eliyle zorunlu kılınmıştır. Ancak Kasko Sigortasını yaptırmak zorunlu değildir.

Aracı trafiğe çıkarmak için bazı prosedürleri sağlamanız, Trafik Sigortasını yaptırmanız, belirlenen ortası yaptırmazsanız ve bu şekilde trafiğe çıktığınız tespit edilirse aracınız Trafik Şube otoparTrafik Sigortası ceza ücretini ödemeniz, süre boyunca yani aracınınız Trafik Şube oto parkında kaldığı süre için park yeri bedelini ödemeniz gerekir. Ayrıca bir sonra ki poliçe yenileme döneminde kayıtlara işleyen bu durum nedeniyle sigorta şirketlerinden indirim almanız zorlaşabilir. Kasko Sigortası için benzer bir durum yoktur.

Biri Sizin Vereceğiniz Zararı Diğeri Size Verilen Zararı Kapsar: Zorunlu Trafik Sigortası teminatları, sizin aracınızla trafikteki diğer araçlara, yolcu ve sürücülere vereceğiniz zararları karşılamayı amaçlar. Örneğin bir kazaya karıştığınızda sizin aracınızdaki hasar, Trafik Sigortası kapsamında değildir. Kasko Sigortası ise çeşitli sebeplerle sizin aracınızın göreceği hasarları karşılamak üzere teminat poliçeleri düzenler.

Kasko ve Trafik Sigortası

Biri Standart Diğeri Genişletilebilir Yapıdadır: Trafik Sigortası poliçesi özel bir kaç husus dışında standart bir teminat kapsamı sunar. Kasko Poliçeleri ise araç içindeki özel aksesuarlardan tutun da dolu felaketine kadar pek çok detay için genişletilebilir yapıdadır.

Hasarsızlık İndirimi Her İkisinde de Var: Halk arasında hasarsızlık indirimi denilen ve sürücünün kurallara uymasına dayalı olan indirim, sigorta şirketleri tarafından her iki sigorta poliçesinin de yenileneceği sırada uygulanabilir.

Biri Yılda Bir Kez Mutlaka Yenilenir Diğeri İsteğe Bağlıdır: Trafik Sigortası poliçe geçerlilik süresi bir yıldır. Yıl dolduğunda sigortanın yenilenmesi gerekir. Ancak Kasko Sigortası’nın poliçe süresi dolduğunda yenilemeyebilirsiniz.

Trafik Sigortası fiyatları ise her yıl Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na bağlı bir komisyon tarafından belirlenir.

Araç kiralama alanında da hizmet aldığınız rent  a car şirketleri tarafından size teslim edilen araçların her iki sigortaları sağlanır. Kiralık aracın Trafik Sigortası mutlaka yapılmış olmalıdır. Kiralık aracın Kasko Sigortası ise genellikle yapılır. Ancak araçla yapacağınız kazalarda ya da aracın zarar gördüğünü düşündüğünüz durumlarda aracı hareket ettirmemeniz ve tutanak tutturmak üzere trafik polisi çağırmanız gerekir.

Yolcu360 araç kiralama avantajları ve trafik sigortası

Yolcu360 bünyesinde kiralayacağınız tüm araçların trafik sigortası mevcut. O yüzden gönül rahatlığı ile araç kiralayabilir ve yola çıkabilirsiniz. 🙂 Öyleyse bir de Yolcu360 üzerinden araç kiralamanın avantajları nelermiş bakalım. 🙂

  • Araç kiralama için ödüllü misafir hizmetleri ile dilediğiniz her an ulaşabileceğiniz bir online sistem sunar. Böylece araba kiralarken daha pratik bir yöntem tercih etmiş olursunuz.
  • Rent a car için planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkı verir. Böylece seyahat planlarınızın değişikliği ile ilgili sorunları çözmeye çalışırken bir de iptal hakkı konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
  • Kiralık araba için kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. Bu sayede ödeme konusunda sorun yaşamazsınız. Seyahatiniz esnasında ödeme konusunda kafanızda soru işaretleri oluşmaz ve tatilinizde ulaşım konusunda sorun yaşamazsınız.
  • Online olarak sadece akıllı telefonunuzla bile araç kiralama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Vakitten tasarruf edersiniz. İstediğiniz her yerde araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sistem üzerinden bir bölgedeki örneğin Ankara’daki en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğini bir kaç saniye içinde görüntüleyebilirsiniz. Zamanı verimli kullanmış olursunuz. İstediğiniz aracı hemen bulabilirsiniz.
  • Oto kiralama için fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede bütçenize en uygun olan araçları rahatlıkla bulabilirsiniz. Dilediğiniz aracı ve fiyatı saniyeler içinde bulabilirsiniz.
  • Araba kiralama seçenekleri için birden fazla rent a car firmasının müsait araç listesine tek web sayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
  • Şehir merkezi rent a car kapsamında çok zengin bir seçenek havuzu içinden seçim yapabilirsiniz. Yolcu360, Türkiye’nin neredeyse her ilinde araç kiralama seçeneklerine sahip. Seyahat edeceğiniz il için dilediğiniz aracı bulabilirsiniz. 🙂

 

Yorum ekle