Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kartalkaya Kayak Merkezi Hakkında Bilgiler ve 2024 Fiyatları

Kartalkaya Kayak Merkezi Hakkında Bilgiler ve 2024 Fiyatları

Kartalkaya Kayak Merkezi kış sezonunun açılması ile birlikte misafirlerini ağırlamaya başlıyor. Henüz kış tatilini planlamayanlar gelin hep birlikte Kartalkaya Kayak Merkezi’ni inceleyelim.Kartalkaya Kayak Merkezi, kış turizmi denildiğinde akla ilk gelen illerden biri olan Bolu’da . Aralıktan nisan ayına kadar hizmet veren kayak merkezi son yıllarda en yüksek kar kalınlığına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Tabii kar kalınlığı ve sezonu her yıl değişiklik gösterebilme potansiyeli taşıyor. Kar sezonu bazen normalden erken bazense geç kapanabiliyor. Peki Kartalkaya Kayak Merkezi 2024 fiyatları nasıl?

kartalkaya-kayak-merkezi-2022-fiyatları

Bolu Kartalkaya

Kar yağmaya başladığı an hepimizin içini bir sevinç kaplar. Hemen sokağa çıkıp, kar topu savaşı yapmayı isteriz. Ya da kendi imkanlarımız ile hazırladığımız kızaklarımız ile yokuş aşağı kaymak isteriz. Karın beyaz mutluluğuna birkaç saatliğine de olsa kendimizi bırakmak isteriz. İşte Kartalkaya Kayak Merkezi de kış ayları bastırınca aklımıza gelen ilk tatil rotalarından biri. Çam ormanları ile kaplı, doğanın tam kalbinde bir kayak merkezi. Yakın konumu itibari ile kış sezonunda yerli-yabancı sayısız turisti ağırlıyor. 

Kartalkaya, farklı uzunluklarda ve zorluk derecesindeki pistleriyle her seviyedeki kayak tutkununa hitap edebilecek düzeyde. 10’un üzerinde kayak pisti bulunan merkezde çam ağaçlarıyla çevrili, deyim yerindeyse gözünüzü gönlünüzü açacak bir manzara var.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dikkatleri üzerine çeken merkez, kış sporları için en ideal yerlerden biri. Üstelik Kartalkaya Kayak Merkezi, doğa harikalarıyla çevrili bir cennet desek yeridir. Yedigöller Milli Parkı’ndan tutun da yaylalarına kadar karış karış gezilip görülecek yerlerle dolu Bolu.

Bolu hakkında daha detaylı bilgi için:

Bolu: Tabiatın sizi çağırdığı topraklar / Bolu gezi rehberi

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde, açık havada buz pateni yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Burada paten kiralayabilir, ayrıca kaymak için eğitim alabilirsiniz. Burada bulunan doğal mini buz pistinde benzersiz bir paten keyfi yaşayabilirsiniz. Bunun yanında Kartalkaya’daki telesiyej ve teleski araçlarını kullanarak keyifli bir deneyim edinebilirsiniz.

Uzun süreli bir izolasyonun ardından dünya yeniden canlanırken gözler tatil rotalarında. Tatil yapmak için illa ki yazın kavurucu sıcaklarını beklemeniz gerekmiyor. Ülkemiz, birbirinden güzel kış tatiline uygun tesislerle çevrili. Bunlardan biri de Kartalkaya Kayak Merkezi.

Siz de kar kalınlığının iki metreyi bulduğu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde karın ve tatilin keyfini dilediğinizce çıkarabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Nerede?

Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden ulaşım kolaylığı olan Kartalkaya Kayak Merkezi Bolu il sınırları içerisinde yer alıyor. Batı Karadeniz Bölgesi’ne dahil olan Kartalkaya Kayak Merkezi Köroğlu Dağları üzerine kurulu.

Kartalkaya Kayak Merkezi’ne Ulaşım

Ülkemizin tam merkezinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi’ne ulaşım oldukça kolay. İl merkezi ile kayak merkezi arasında 38 kilometre mesafe yer alıyor. Bunun yanı sıra Ankara-İstanbul karayoluna uzaklığı ise sadece 28 kilometre. Yani İstanbul ile Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi arası toplam 291 kilometre. Ortalama 3.5 saatlik bir yolculuğun ardından kayak merkezine gidebiliyorsunuz. Afyon, Bursa, Antalya gibi şehirlerden ise otobüs yolculuğu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Çam ağaçları ile kaplı bu yolculuk sizi dinlendirecektir.

Kayak denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kartalkaya en güzel kış anılarınızın mekanı olmaya aday. Kayak merkezine toplu taşıma araçlarıyla ulaşım mümkün değil ancak özel aracınızla veya Bolu araç kiralama seçeneğini tercih ederek bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Hakkında Bilgi

  • Avrupa standartlarını yakalayan Kartalkaya Kayak Merkezi, misafirlerine unutulmaz bir kış sezonu yaşatıyor. 
  • Her yıl yerli- yabancı binlerce turisti ağırlayan kayak merkezi sıcacık ortamı ile diğer pistlerden daha çok adından söz ettiriyor. 
  • İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlere yakınlığı ile bilinen Kartalkaya kış tatillerinin en sık uğrak noktalarından biri.
  • Bolu-Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi içerisinde yer alması sebebi ile dikkatle korunuyor. 
  • Toplamda 1.600 yatak kapasitesi ile 5 adet tam donanımlı dinlenme ve konaklama tesisi yer alıyor. 
  • Kartalkaya Kayak Merkezi, 2 ana kayak alanından oluşuyor. Ana kayak alanlarında bulunan 18 tane mekanik tesis ile kar tutkunlarını ağırlıyor. 
  • 25 adet kar pistinin yaklaşık uzunluğu 40 kilometreyi buluyor. 
  • Farklı zorluk derecelerine sahip pistlerin yanı sıra rail-box, rampa-kicker line, rail line ve border cross da yer alıyor. 
  • Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 18 farklı teleski ve telesiyej ile ulaşım sağlanan 25 tane kar pisti var. Başlangıç seviyesinden, iyi seviyeye kadar çeşitli zorluk derecelerine hitap ediyor. 
  • Tatilinizi kayak merkezinde geçirmeye karar verdiğiniz an pist seçimi de yapmalısınız. Nitekim otel seçiminizi de kendinize uygun seçtiğiniz piste yakın bir konumda yapmalısınız. 

Kartalkaya Kayak Merkezi 2024 Ücretleri

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi 2024 ücretlerinde geçtiğimiz yıllara oranla benzerlik görülüyor. Fiyatlarda küçük bir zam etkili olsa da yine de bütçeleri fazla zorlamıyor. Aksine Kartalkaya Kayak Merkezi ücretleri diğer kayak merkezlerine oranla ortalama bir seviyede seyrediyor. Buna göre tek günlük sınırsız skipass satış fiyatı 1.100 TL.

,kartalkaya-kayak-merkezi-2022-fiyatları-1

Kartalkaya Kayak Sezonu

2200 metre yüksekliğe sahip Kartalkaya Kayak Merkezi kış sezonunda kar kalınlığı 4 metreye kadar ulaşıyor. Hal böyle olunca kayak merkezi sezonu uzun soluklu oluyor. Aralık ayında başlayan sezon Nisan ayına kadar devam ediyor. Yani Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sezon çoktan başladı; haberiniz olsun. 😉

Kartalkaya Kayak Merkezi Konaklama

Konaklayabileceğiniz lüks otelleri bünyesinde barındıran Kartalkaya’da ekonomik seçenekler de mevcut. Her bütçe için uygun fiyatlara sahip konaklama alanlarında fiyatlar sezona ve otellerin yoğunluğa göre değişiklik gösterebiliyor.

Ayrıca Kayak Merkezi yakınlarında bulunan kiralık evler uygun fiyatlı alternatiflerden biri. Farklı lokasyonlarda fiyat karşılaştırması yaparak tatilinizde oldukça cazip bir ücretle konaklama ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Ayrıca kış kampı için gözde rotalardan biri olan Bolu’da kamp yaparak tatilinize heyecan katabilirsiniz. Kış Kampı Yapacaklara Özel: Kış Kampı Malzeme Listesi

Seyahatinizde konaklamayı düşünmüyorsanız günübirlik turları tercih ederek kalabalığın coşkusuyla dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Otelleri

Kartalkaya Kayak Merkezi sıklıkla tercih edilir bir lokasyon haline geldiğinden kalite standartları da her geçen gün artıyor. Bölgede toplam 5 adet konaklama tesisi yer alıyor. Yemekten, ısınmaya kadar her detayı ayrıntılı bir şekilde siz değerli misafirleri için tasarlanmış modern oteller. Bunun yanı sıra oteller kayak öğretmeni, snowboard öğretmeni, ilk yardım hizmeti ve kayak malzemeleri temininde de sizlere yardımcı oluyor. Tatiliniz boyunca kusursuz bir şekilde konaklayabileceğiniz Kartalkaya Kayak Merkezi otelleri: 

  1. Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort Kartalkaya
  2. Grand Kartal Otel Kartalkaya
  3. Dorukkaya Ski & Mountain Resort Kartalkaya
  4. Golden Key Hotels Kartalkaya
  5. Kartal Otel Kartalkaya

Kartalkaya Kayak Merkezi Yeme İçme

Aşçıları ile ünlü, lezzetine doyum olmaz mutfağı ile Bolu’ya gelip de yemeklerinden tatmadan dönmek olmaz elbette. Bir kar klasiği olarak sucuk ekmeği muhakkak duymuşsunuzdur. Bolulu aşçıların ününü ise ülkemizin dört bir yanında duymayan kalmadı. Aşçılarının ünü dillere pelesenk olmuş Bolu’da, yöresel yemekleri denemeden dönmeyin deriz. Dolayısıyla her yerde bulabileceğiniz lezzetlerden ziyade Bolu’ya has yemekleri tadarak Kartalkaya Kayak Merkezi tatilinizi taçlandırmanızı tavsiye ederiz.  Yöresel Bolu yemekleri başta olmak üzere Türk mutfağının damak çatlatan, benzersiz yemekleri sizleri bekliyor. İşte sizlere tavsiye edebileceğimiz Bolu mutfağına özgü yemekler: 

  • Ovmaç Çorbası: Bolu yemeklerine başlamadan önce güzel bir başlangıç. Salça ve hamur parçaları ile hazırlanan yöreye özgü çorba soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
  • Abant Kebabı/ Köftesi: Mantar ve kıymanın ortaya çıkardığı bu lezzete hayran kalacaksınız. Özellikle üzerindeki kaşar peynir ile tadı damağınıza yer edinecek. 
  • Bolu Köftesi: Özel çekim incecik kıyma ile hazırlanan Bolu köftesini tadan sırf bu köfte için bile şehirlerarası yolculuk yapmayı göze alıyor. 😀
  • Mengen Pilavı: Kuşbaşı et ve mantar ile hazırlanan, dolmalık fıstık, badem ve ceviz ile lezzet şöleni yaşatan bir tat. 
  • Bolu Beyi Tatlısı: Böylesine lezzetli bir sofranın kapanışı elbette enfes bir tatlı ile olur. Bolu’ya özgü profiterol olarak değerlendirebileceğimiz Bolu Bey tatlısını yemeden Kartalkaya gezisini tamamlamayın.
  • Tatlısı ayrı tuzlusu ayrı güzel Kedi Batmaz Yemeği,

Kartalkaya Tatiliniz İçin Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

 

Yorum ekle