Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kamp İhtiyaç Listesi: Olmazsa Olmaz 10 Kamp Malzemesi

Kamp İhtiyaç Listesi: Olmazsa Olmaz 10 Kamp Malzemesi

Kampa gidecek olanlar dikkat! İhtiyaç listeniz hazır mı? Gerekli olan tüm malzemeleri yanınıza aldınız mı? Telaşa kapılmayın.  Olmazsa olmaz 10 kamp malzemesi listesi ile yanınızdayız. 

Kamp Yapmak İçin Gerekenler

Hemen hemen hepimiz doğa ile baş başa kalmanın keyfini yaşamışızdır. Kuş sesleri ile uyanmak, güneşin teninizi yakan sıcaklığını hissetmek ve ayı ışığına karşı hayallere dalmak. Kamp sırasında yaşayabileceğiniz küçük ve mutluluk dolu anlardan sadece birkaçı. 

Kamp yapmak eğlenceli olduğu kadar hazırlık aşaması zahmetli bir etkinlik. Şöyle düşünün: Konaklama, yeme-içme gibi aklına gelen tüm gerekliliklerden bizzat siz sorumlusunuz. Otel tatili yapmaya alışanlar için çadır kampı epey zorlayıcı olabilir. Evdeki konforunuz ile kampı bir tutmamalısınız. Bizden söylemesi. 

Kamp için gerekenler, kamp çantasında olması gerekenler derken ciddi bir hazırlık süreci gerektiriyor. 

Aynı zamanda fiziksel olarak da kendinizi hazır hissetmeden kampa çıkmamalısınız. Eğer hassas bünyeye sahip bir bireyseniz güneşe maruz kalmak, doğadaki çeşitli bitkiler, sivrisinekler sizlerde sağlık açısından ciddi problemlere yol açabilir. 

İstanbul’a Yakın En Güzel 5 Kamp Yeri

En Gerekli Kamp Malzemeleri

Kamp malzemeleri listesi yapmak zaman alan ve emek isteyen bir iş. Evinizden uzak yaşamak, imkanların kısıtlı olduğu alanlarda konaklamak epey meşakkatli. Haliyle kamp yolculuğuna eksiksiz çıkmalısınız. Çadır başta olmak üzere şişme yatak, uyku tulumu, termos vs. tüm malzemeleriniz tam ve sağlam olmalı. “Yaz tatili bitmeden şöyle bir kamp yapalım.” diyenler için olmazsa olmaz 20 kamp malzemesi listemiz. 

  • Ana Malzeme Çadır 

kamp-ihtiyac-listesi.jpg

Elbette çadır olmadan kamp yapmak düşünülemez. Olmazsa olmaz kamp malzemeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Fakat çadır deyip de geçmemek gerekiyor. Bazı çadırlar kurulumu zor ve daha ağır olabiliyor. Bazıları ise daha kolay açılıyor fakat kalitesiz malzeme kullanılıyor. Bu yüzden çadır seçimi yaparken ince eleyip sık dokumalısınız. Hem kolay kurulan hem de kaliteli malzemeden üretilmiş çadırları tercih etmelisiniz. Aksi takdirde tatiliniz bir facia dönüşebilir. 

  • Her Mevsim İçin Uyku Tulumu

kamp-ihtiyac-listesi-1.jpg

Kamp yapacağınız mevsim yaz bile olsa uyku tulumuna ihtiyacınız var. “Havalar sıcak. Ne gerek var.” diye düşünmeyin. Kamp yaparken açık alanda olacağınız için ister istemez üşüdüğünüzü hissedeceksiniz. Malum gece-gündüz sıcaklıkları arasında 5-10 derecelik değişimler söz konusu olabiliyor. Bu sebeple kamp malzemeleriniz arasında uyku tulumu da bulunmalı. Yaz ve kış kampları olmak üzere iki farklı seçenekte uyku tulumları mevcuttur. Size serin gecelerde ısıtırken, çevresel etkenlere karşı da koruma sağlar.

Kış Kampı Yapacaklara Özel: Kış Kampı Malzeme Listesi

  • Çok Amaçlı Kullanım Mat

kamp-ihtiyac-listesi-2.jpg

Hani gezginlerin sırt çantalarında rulo şeklinde duran malzeme görüyoruz. İşte onların ismi mat. Köpükten yapılan matlar hem hafif hem de oldukça pratik. Üzerine oturup dinlenebilir hatta yatak olarak bile kullanabilirsiniz. Eğer sereceğiniz zemin düz değilse şişme matları da tercih edebilirsiniz. Ayrıca üzerinde yatacağınız matın yer ile aranızdaki tampon görevi gördüğünü unutmayın. Matlar, rahat uyumanızı sağladığı kadar yerden gelen soğuğu engelleme rolünü de üstlenir. Dolayısıyla mat seçimi yaparken hem rahat hem de soğuktan koruyabilecek özelliklere sahip olanları tercih etmenizi öneririz.

  • Doğru Seçim Kamp Yatağı

kamp-ihtiyac-listesi-3.jpg

Matlarda aradığınız konforu bulamıyorsanız bir kamp yatağı edinebilirsiniz. Kamp yatağı seçimi neredeyse çadır kadar önemlidir. Yapacağınız kötü bir seçim sizi uykusuz kamp gecelerine maruz bırakabilir. Nitekim açık havada uyumak oldukça zorluyken yatağınızın rahat olmasını istersiniz. Peki kamp yatağı alırken nelere dikkat etmelisiniz? Öncelikle kamp yatağınız çadırınızın ölçüleri ile uyumlu olmalı. Bunun yanı sıra konfor açısından ergonomik, belinizi ağrıtmayan yataklar tercih etmelisiniz. 

Türkiye’nin En İyi 40 Kamp Alanı

  • Gözden Kaçırmayın İlk Yardım Çantası

kamp-ihtiyac-listesi-4.jpg

İlk yardım çantası kamp malzemeleri arasında mutlaka ilk sıralarda yer alması gerekiyor. Yatak, çadır, sandalye derken çoğu zaman gözden kaçabiliyor. Fakat şehir merkezinden uzakta konaklarken ilk yardım çantanız mutlaka yanınızda olmalı. Acil ihtiyacınız olan yara bandı, sargı bezi, oksijenli su gibi malzemeleri yanınızdan eksik etmemelisiniz. Bunun yanı sıra sürekli kullandığınız ilaçları, ağrı kesicileri de kamp malzemeleri arasına eklemelisiniz. Doğada tek başınasınız. Ne zaman neye ihtiyaç duyacağınız belli olmaz. 

  • Yemek Malzemeleri ve Ocak

kamp-ihtiyac-listesi-5.jpg

Kamp yapmanın belki de en zorlu anı yemek yapmak. Kamp ateşini yakmak, tabak-çatal hazırlamak sizi oyalayan bir süreç. Fakat kampta yenen yemeklerin tadı da bir başka oluyor. Arkadaş grubunuzla toplanıp pişirilen sucukların, demlenen çayların tadı yıllarca damağınızda kalıyor. Sizlere tavsiyemiz: Eğer kamp ateşi yakmak istemiyorsanız ya da ateş yakmanın sakıncalı/yasak olduğu yerlerde kamp yapacaksanız yanınıza kamp ocağı almanız yönünde. Böylece daha kısa sürece yemek hazırlayıp, akşamınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca kolay yıkanabilen hatta kullan-at servisleri tercih edebilirsiniz. Arkadaşlarınız ile sohbete daha çok zaman ayırırsınız. 

  • Kolay Taşınır Sandalye ve Masa

kamp-ihtiyac-listesi-6.jpg

Kampta her ne kadar yerde oturmayı tercih etseniz de sandalye ve masaya ihtiyaç duyduğunuz anlar olabilir. Yemek yerken, çay içerken kamp hayatınızı daha da yaşanabilir kılan temel malzemelerdendir. Küçük bir ipucu verelim: Kampa giderken yanınıza aldığınız eşyalar hafif ve portatif olmalı. Bunlara sandalye ve masa da dahil. Aracınızda daha az yer kaplayan ve kullanımı kolay kamp malzemelerini tercih etmelisiniz. Klasik omuza asılan, çanta şeklindeki sandalye ve masa kullanabilirsiniz.

  • Önemli Detay İp

kamp-ihtiyac-listesi-7.jpg

Genellikle kamp yapmaya giderken kimsenin aklına gelmeyen bir malzemedir ip. Fakat kamp yerinde en çok kullanılan, eksikliği hissedilen malzemedir. Çamaşır sermek, hamak bağlamak ya da bir şeyleri birbirine bağlamak için ihtiyaç duyulur. Farklı kalınlıkta ve uzunlukta birkaç tane ipi kamp malzemeleri arasına almanızda fayda var. Ayrıca yeni izci düğümleri üzerinde pratik yaparak keyifli ve verimli vakit geçirebilirsiniz.

  • Günlük Sağlık Kişisel Bakım Malzemeleri

kamp-ihtiyac-listesi-8.jpg

Hep doğaya karşı hazırlık yaptık. Biraz da kendi sağlığımızı düşünmeliyiz öyle değil mi? O halde siz siz olun kamp malzemelerine sabun, diş macunu ve şampuan eklemeyi unutmayın. Doğada yaşarken hijyenimize de önem vermeliyiz. İstenmeyen hastalıklardan korunmamız adına dezenfeksiyonu üst seviyeye çıkarmalıyız. Havlu, peçete, tuvalet kağıdı gibi ürünleri yanımızdan ayırmamalıyız. Ayrıca sinek kovucu spreyler ve kremleri de unutmamanızı tavsiye ederiz.

  •  Aydınlık Görüş İçin El Feneri

kamp-ihtiyac-listesi-9.jpg

Geceleri çevremizi aydınlatmak, doğada olup bitenden haberdar olabilmek adına el feneri kamp malzemeleri arasında. Ayrıca el fenerine alternatif olarak kafa lambasını da tercih edebilirsiniz. Böylece ellerinizi rahatlıkla kullanabilir, hareket alanınızı genişletebilirsiniz. Fakat pil ömrü sınırlı olan bu kamp malzemelerini yanınıza alırken yedek pil ya da batarya almayı da ihmal etmeyin. 

Kampa Gitmek İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle