Yolcu360 Blog

İtalya Turu İçin Öneriler

Avrupa’nın en kalabalık 4.ülkesi olan İtalya aynı zamanda Dünyada en çok ziyaret edilen 5. ülke. İtalya turu seyahat sevenlerin bir kez yapması gereken eşsiz bir etkinlik. Bu zamana dek olduğu gibi İtalya turu 2019‘ da da rağbet gördü. Meşhur Amalfi kıyıları ve Sicilya turu gibi ekstra zenginliği ile mutlaka görmeniz gereken bir yer.  Sanatı ve tarihi ile İtalya’da gezilecek yerler bir hayli zengin. Daha önce Roma turu yapmış olanlar bilir buraya aşık olmamak elde değil. Peki İtalya turu için öneriler neler? İtalya gezisinde dikkat edilmesi gerekenler neler? İtalya yemekleri nasıl? Instagram’da seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya detayları ile İtalya’ya ilk kez gidecekler için önerilerini paylaşıyor.


Tarih, kültür, sanat, mimari ve mide şöleni yaşatan lezzetler… Bana sorarsanız İtalya sadece Avrupa’nın değil dünyanın en güzel ülkelerinden biri. Eğer siz de bu büyülü yolculuğa ilk kez çıkıyorsanız unutulmaz deneyimler yaşamaya hazır olun! İtalya gezinize işinize yarayabilecek bazı ipuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

İtalya’ya ne zaman gidilir?

İtalya’ya seyahat etme fikri kulağa her zaman hoş gelse de seçeceğiniz mevsime bağlı olarak gezinizi daha keyifli kılmanız mümkün. Örneğin Roma’ya gitmeyi düşünüyorsanız ilkbahar ve sonbahar ayları çok daha ideal. Yazın aşırı sıcaklara bir de yoğun turist kalabalığını eklediğinizde gezmekte zorluk çekebilirsiniz. Ayrıca Ağustos ayı İtalyanların  tatil dönemi olduğu için mağaza ve dükkanların kapalı olması sizi şaşırtabilir. Geçtiğimiz günlerde su seviyesinin ciddi oranda yükseldiği Venedik’i ziyaret etmek için Mayıs ve Eylül aylarını tercih edebilirsiniz. 


Roma turu / Roma Müzeleri giriş ücretleri

Roma’ya gelmişken müzeleri gezmeden olmaz. Keyifli bir kültür&sanat turuna çıkmak için onlarca farklı müze sizleri bekliyor. Eğer planınızda birden fazla müze gezmek varsa Roma Pass almanızı öneririm. 48 ve 72 saatlik olarak satılan Roma Pass ile pek çok avantaja sahip olabilirsiniz. 48 saatlik Roma Pass ile bir müzeyi, 72 saatlik Roma Pass ile seçeceğiniz iki müzeyi ücretsiz gezme hakkınız var. Diğer müzeler için de giriş ücretlerinden indirimli olarak faydalanıyorsunuz. 48 saatlik Roma Pass’in ücretl 28 euro, 72 saatlik Roma Pas’in ücreti ise 38.5 euro. Kart süresince toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabileceğinizi de hatırlatmak isterim. 

Roma Müzeleri detaylı bilgi için tıklayın!


İtalya’da Alışveriş

İtalya’da alışveriş yaparken siesta saatlerini mutlaka göz önünde bulundurun. Özellikle sıcak havalarda öğlen 12.00 gibi kepenk kapatan dükkanlar kapılarını 16.00 civarı açmaya başlıyor. 


İtalyan Mutfağı

*Seyahatiniz Kuzey İtalya’ya ise mutlaka bir akşam aperitivo etkinliğine katılın. Aperitivo menüden seçeceğiniz içki karşılığında hazırlanan atıştırmalıklardan sınırsız yararlanabileceğiniz en keyifli İtalyan etkinliklerinden biri. Çoğunlukla 18.00-20.00 saatleri arasında düzenlenen aperitivo için ücretler ortalama 6-10 euro arası değişiyor. Gideceğiniz şehirdeki aperitivo barları mutlaka araştırın. 


İtalyan Kahveleri

İtalya kafelerinde farklı fiyat uygulaması sizi şaşırtmasın. Örneğin espresso içmek için bir kafeye gittiniz. Eğer masada oturup içmek isterseniz “coperto” adı verilen ek ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz. Espresso 1 euro ise masada oturduğunuz için bu ücret 2.5 euro olarak adisyona yansıyabilir. Özellikle turistik şehirlerde sıkça karşınıza çıkan coperto uygulaması restoranlar için de geçerli. Mekana girmeden önce menüyü isteyip kontrol etmekte fayda var. 

İtalya Nerede? / İtalya’ya Nasıl Gidilir?

Avrupa’nın Akdeniz kıyısında yer alan ve çizmeye benzeyen bir yarım ada üzerinde olan İtalya’nın kuzeyinde Fransa, İsviçre, Avusturya gibi ülkeler bulunuyor.

  • İtalya Havayolu ulaşım

Türkiye’den İtalya’ya hava yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz.  İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşlar bulunan İtalya’ya Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları’nın İtalya’nın farklı kentlerine seferleri bulunuyor.

istanbul italya uçak kaç saat: Uçak yolculuğu yaklaşık olarak 2 saat 19 dakika sürüyor.

  • İtalya arabayla ulaşım

İtalya’ya Yunanistan üzerinden arabayla gidebilirsiniz. Feribot yolculuğu yaparak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. yolcu360’dan Mikonos Uluslararası Havalimanı araç kiralama yaparak oradan araba ile devam edebilir veya direkt İstanbul araç kiralama yaparak Yunanistan’a oradan İtalya’ya geçebilirsiniz. Türkiye’den Yunanistan’a arabayla gitmek nasıl oluyor? öğrenmek için tıklayın!

 

Yorum ekle