Yolcu360 Blog
isvec-araba-markalari

En İyi 5 İsveç Araba Markası

En iyi 5 İsveç araba markasını inceliyoruz. Sağlamlığı ve güvenirliği ile bilinen bu araçları yakından tanıyalım.

İsveç araba markalarını yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

isvec-araba-markalari

İsveç araba markaları dünya çapında adından söz ettirmeyi başarmış, güçlü araçlardır. Nitekim otomobil endüstrisi, İsveç’teki en önemli alanlardan da biridir. Tüm bu araba markaları uzun bir tarihi geçmişe sahiptir. İsveç araba markaları güçlü, kaliteli ve yüksek güvenlik standartları ile tercih edilmektedir. Her geçen yıl artan araç üretimi gerçekleştiren İsveç, Almanya ve Japonya gibi büyük otomobil üreticileri arasında yerini almayı başardı. 19. yüzyılın sonlarından bu yana motorlu tekerlekli ulaşım araçları üretmek için birtakım girişimlerde bulunan İsveç, otomobil endüstrisinin şekillenmeye başlaması ile birlikte 20. yüzyılın başlarına doğru gelişimini tamamladı. Geçen bu süreçte ilk seri üretimler SEAB ve SMG İsveç araba markaları tarafından gerçekleştirildi.

En İyi 5 İsveç Araba Markası

İsveç’te otomobil üreten üç büyük şirket bulunmaktadır. Bunlar arasında Volvo, Saab ve Scania’dır. Gelin en iyi 5 İsveç araba markasını yakından tanıyalım.

  • Volvo

isvec-araba-markalari-.jpg

Sağlamlığı ile tanıdığımız Volvo, en iyi İsveç araba markası listemizde ilk sırada yerini alıyor. Aynı zamanda tır, otobüs, iş makinesi ve deniz motoru da üreten firmanın tarihi geçmişi 1927 yılına kadar uzanmaktadır.  Volvo Group’un tarihi 1927’ye kadar uzanmaktadır. Bu tarihlerde ilk Volvo arabası İsveç, Göteborg’daki fabrikasında üretilmiştir. O yıl sadece 297 araba üreten firma her geçen yıl üretimi hızlandırmıştır. Nitekim 1930 yılına geldiğimizde ise Volvo 639 binek araç satışı yapmıştır. 1999 yılında Volvo Group, araba bölümü olan Volvo Car Corporation’ı Ford Motor Company’ye sattı. İsveç’te kalan Volvo bu tarihten itibaren ticari araçlar üretmeye ağırlık verdi. Bunun yanı sıra Mack tırları da Volvo Group’a bağlıdır. Volvo Cars Ford’a geçtikten sonra ünlü Alman otomotiv devleri Audi, BMW ve Mercedes’i kendine rakip olarak gördü. Uzun yıllar süren bu rekabet bizlere güç, konfor ve kalite olarak geri dönüş sağladı. Tercih edilen birkaç Volvo marka araçlara örnek verelim:

  • Volvo S90 Recharge
  • Volvo C40 Recharge
  • Volvo XC90 Recharge
  • Volvo EX90 

 

  • Koenigsegg

isvec-araba-markalari-1

Koenigsegg, İsveç araba markalarından. 1994 yılında yüksek performans otomobiller üretmek için Christian von Koenigsegg tarafından, İsveç‘in Ängelholm kentinde kuruldu. Nitekim günümüzde de hala yüksek performanslı otomobiller üretmeye devam eden bir kuruluştur. 1996 yılında ise Koenigsegg’in ilk otomobili olan Koenigsegg CC’i tanıttı. Koenigsegg CC8S, 655 hp ile dünyanın en iyi motorlu arabası unvanına sahip olarak Guinness rekoru kırdı. Ardından Koenigsegg CCR, 806 hp ile dünyanın en güçlü arabası unvanının da sahibi oldu. Bu sayede Koenigsegg, Guinness rekoruna 151 hp daha ekleyerek kendi rekorunu yenilemiş oldu. 2005 yılında ise rekorlara doymayan Koenigsegg, Koenigsegg CCR ile McLaren F1’in zorlu hız rekorunu alt ederek 386.4 km/h olan hızı 387.86 km/h hıza çıkarmayı başardı. 

  • SAAB

isvec-araba-markalari-2.jpg

I. Dünya Savaşı’ndan sonra Saab şirketi üretimine dünya çapında başlamıştır. Savaş sonrası uçak mühendisleri yapmış oldukları tasarımlar ile birlikte bir otomobil üretmeye başlamıştır. Nitekim üretmiş oldukları bu otomobiller ile güven kazanmayı da başarmıştır. İsveç çeliği ile üretilen otomobiller dünyanın en güvenilir ve sağlam otomobilleri arasında yerini almıştır. Fakat 2014 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeni ile şirket iflas etmiştir. Bunun sonucunda ise üretimleri durmuştur. 

  • NEVS

isvec-araba-markalari-3

2012 yılında Saab’ın iflasını açıklamasının ardından şirketin tüm varlıklarını satın alan İsveçli elektrikli otomobil üreticisi NEVS kısa sürede toparlamayı başarmıştır. Şirketin 2017’de başlayan 9-3 serisi platformuna dayalı ilk elektrikli araç da dahil olmak üzere ürünlerinin ticari markasıdır. İsveç araba markaları arasında yer alan NEVS, şirketin Trollhättan’daki eski Saab fabrikasını devraldıktan sonra zor günler geçirmeye devam etmiş. Nitekim Çinli emlak devi Evergrande’nin yaptığı açıklamaya göre büyük mali sorunları olduğunu ve 2021 yılı sonunda Nevs’in 300 kişiyi işten çıkarıldığını da bildirmişti.

  • SCANIA

isvec-araba-markalari-4.jpg

Scania AB, İsveçli çekici, kamyon, otobüs ile deniz ve endüstriyel motorları üreticisi firmadır. Tüm dünyaya yayılmış SCANİA fabrikaları ile en iyi 5 İsveç araba markası listemizde bulunuyor. Özellikle de ağır dizel motor üretimi sektöründe önemli bir yere sahiptir. Şubat 2008’den bu yana ise Alman Volkswagen Group’a aittir. Ağır vasıta ve otobüs üretiminde dünyada 3. sıradadır. Günümüzde tüm dünya çapında yaklaşık 40.000 çalışanı mevcuttur. 100 ülkenin üzerinde distribütör ve bayi ağı bulunmaktadır. Halihazırda Brezilya ve Hollanda gibi 5 ülkede toplam 11 tane fabrikası vardır. Dünyanın en büyük Arge merkezlerinden birine sahiptir. Stockholm yakınlarında Södertalje şehrinde bulunan Arge biriminde yaklaşık 3000 mühendis görev almaktadır.

 

Yorum ekle