Yolcu360 Blog
istanbul-surucu-kursu-
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İstanbul’daki En İyi 5 Sürücü Kursu ve Fiyatları

İstanbul’daki En İyi 5 Sürücü Kursu ve Fiyatları

İstanbul’daki sürücü kurslarını, fiyatları ve şartları sizler için inceliyoruz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

İstanbul Sürücü Kursları

Sürücü kursları fiyatlarının yeni yıl itibari ile artacağının söylenmesi üzerine herkesi bir telaş aldı. 2023’e sayılı günler kala erken kayıt avantajlarından yararlanmak isteyenler sürücü kurslarına akın etmeye başladı. Özellikle İstanbul sürücü kursları zam oranlarından nasibini alacağa benziyor. Bunun yanı sıra elbette sürücü kursu seçimi yaparken sadece fiyata bakmak doğru değil. Eğitimin kalitesi, öğretmenlerin deneyimi ve sürücü kursunun teknik donanımı da oldukça önemli. 

Sürücü Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Başta sürücüler olmak üzere aynı araçta yolculuk yapanların can güvenliği ve trafiğin akışına uyum sağlamak için verilen eğitimler mevcut. Trafikte uymamız gereken ve düzeni koruyan bu evrensel kurallar ise sürücü kursları tarafından sağlanıyor. Sürücü kursu bünyesinde çalışan ve eğitimden sorumlu kişilere de sürücü eğitmeni denmektedir. Henüz eğitim aşamasında olan öğrencilere ise sürücü adayı denmektedir. Peki sürücü kursu seçerken nelere dikkat edilmeli? Sürücü kursuna kayıt yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar:

  • Kursun Başarı Oranı

Sürücü kursuna katılan adayların hepsi ehliyet almak için eğitim görüyor. Bu yüzden sürücü kursları en yüksek başarıyı sağlamakla yükümlü. Sürücü kursu seçerken dikkat edilmesi gerekenler listemizde kursun başarı oranı ilk sırada yer alıyor. Nitekim bu durum eğitmenlerin de kalitesini ortaya koyuyor. 

  • Direksiyon Eğitimi Süresi

Pek çoğumuz teorik anlamda bilgiye sahip olsak da trafikte zorlanıyoruz. Bunun sebebi ise pratik eksiğimizin olması. Ehliyet direksiyon sınavları da haliyle ürküten bir durum haline geliyor. İşte bu yüzden sürücü kursuna kayıt yaptırmadan önce mutlaka direksiyon eğitimi süresini öğrenmelisiniz. 

  • Simülatör Yöntemi

Her ne kadar maliyetli bir yöntem olsa da artık sürücü kurslarında simülatör yöntemi de kullanıyor. Sürücü adayları direksiyon başına geçmeden önce simülatör aracılığı ile trafikteymiş gibi sağlam bir eğitimden geçiyor. Ardından güvenle aracı alıp, trafiğe çıkabiliyor. Direksiyon eğitimine büyük katkı sağlayan simülatör yöntemi oldukça önemli.

  • Eğitim Görülen Araçlar

Eğitim görülen araçlar üzerinde pek çok aday sürücü pratik yaptığı için zamanla eğitim araçlarında tahribatlar görülebiliyor. Zorlamamanız için eğitim görülen araçların kalitesinden emin olmalısınız. 

  • Sınav Ücretleri

Hem teorik hem de pratik sınavların belirli bir ücreti bulunmaktadır. Nitekim bu sınavlardan kalındığı takdirde de ücretleri tekrar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden sürücü kursu seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de sınav ücretleridir. 

İstanbul’daki En İyi 5 Sürücü Kursu

Araştırmalarımız sonucu Google puanı en yüksek İstanbul’daki en iyi 5 sürücü kursu listemiz:

  • İstasyon Sürücü Kursu (Google Puanı: 5.0)

1987 yılında kurulan İstasyon Sürücü Kursu uzun yıllardır İstanbullulara hizmet veriyor. Tam 35 yıldan bu yana güvenle sürücü adaylarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Uzman kadrosu ve özel direksiyon eğitmenleri ile Bakırköy’de sizleri bekliyor. Aynı zamanda Google puanı en yüksek sürücü kursu. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine uyarak sizleri trafik ile buluşturuyor. Müşteri memnuniyetini kendilerine ön koşul kabul ediyorlar. 

İstasyon Sürücü Kursu Adres: Zeytinlik Mahallesi, Fahri Korutürk Caddesi, No: 39, Gür Çarşı Kat: 4, Bakırköy/ İSTANBUL.

  • Şaşkınbakkal Sürücü Kursu (Google Puanı: 5.0)

25 yılı aşkın deneyimli uzman kadrosu ile yıllardır hizmetinizde olan Şaşkınbakkal Sürücü Kursu İstanbul’daki en iyi 5 sürücü kursu listemizde bulunuyor. 5.0 Google puanı ile kursiyerlerden tam not alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı gözetimi ve denetiminde hizmet veren bir kuruluş. A1, A2 ve B sınıfı ehliyetler olmak üzere pek çok ehliyet türünde eğitim vermektedir. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kuruluş imkanları dahilinde ders yöntemlerinde yeniliklere gitmektedir. 

Şaşkınbakkal Sürücü Kursu Adres: Bağdat Caddesi, Hacı Mavuk İş Merkezi, No: 357, Kat: 4, Daire: 8, Kadıköy/ İSTANBUL. 

  • Osmanbey Sürücü Kursu (Google Puanı: 4.8)

Osmanbey Sürücü Kursu, İstanbul’daki en iyi 5 sürücü kursu listemizde yerini alıyor. 1991’den bu yana sürücü adaylarına trafik eğitimi sağlamaktadır. Güvenilir eğitimin öncülüğünü yapan Osmanbey Sürücü Kursu İstanbul halkının sıklıkla tercih ettiği eğitim adresi. Eyüp ve Şişli olmak üzere iki şubesi bulunan sürücü kursu sizlere tavsiye ediyoruz. 

Osmanbey Sürücü Kursu Eyüp Adres: Göktürk Mahallesi, Göktürk Caddesi, No: 11, Kat:4, Eyüp/ İSTANBUL.

Osmanbey Sürücü Kursu Şişli Adres: Adres: Halaskargazi Caddesi, Yasan İş Merkezi, No: 101/3 Osmanbey, Şişli/ İSTANBUL.

  • Aylin Sürücü Kursu (Google Puanı: 4.9)

1989 yılından bu güne Aylin Sürücü Kursu Bakırköy’de hizmet vermektedir. Ehliyet sisteminde yapılan değişikleri göz önünde bulundurarak kendini güncelleyen bir sürücü kursu. İstanbul en iyi 5 sürücü kursu listemizde yerini alıyor. İster online ister yüz yüze başvuru yapabilirsiniz. Fiyat açısından da bütçeyi zorlamayan taksit oranları ile Aylin Sürücü Kursu, sürücü adaylarını bekliyor. 

Aylin Sürücü Kursu Adres: Cevizlik Mahallesi, Hüsreviye Sokak, No: 9, Fıratlı Pasajı, Bakırköy/ İSTANBUL.

  • Boğaziçi Sürücü Kursu (Google Puanı: 4.9)

Modern sınıflarda, tecrübeli eğitmenleri ile kursiyerleri karşılıyor. Boğaziçi Sürücü Kursu başarılı odaklı bir eğitim anlayışı ile sizlere hizmet vermektedir. 4.500’ü aşkın sürücü adayına, sürücü belgesi kazandıran firma tam başarı hedefi ile hareket etmektedir. Kullanımı kolay, son model araçlar ile teknik donanım anlamında da kaliteli bir eğitim kuruluşu. Profesyonel eğitimin adreslerinden biri olmaya devam etmektedir. 

Boğaziçi Sürücü Kursu Kadıköy Adres: Caferağa, Mühürdar Caddesi, Akmar Pasajı No:70, 34710 Kadıköy/İstanbul

Sürücü Kursu Fiyatları 2023

Yeni yıl itibari ile sürücü kursu fiyatlarına güncelleme geliyor. Sürücü kursu fiyatlarına 2023 yılında %122.93 zam bekleniyor. Aynı zamanda trafik cezaları, harçları ve vergilerde de benzer oranda artış bekleniyor. Buna göre A, B, C, D, F ve G grubu ehliyet ücretlerinin zam sonrası 10.000 TL üzeri olacağı düşünülüyor. Nitekim İstanbul’daki en düşük ehliyet başvuru fiyatının da 7.000 TL olacağı iddia ediliyor. Fakat yine de otomatik ve manuel araçların kurs ücretlerinde değişiklik olabiliyor. Buna göre 2023 sürücü kursu fiyatları:

  • A Sınıfı

Sürücü kursu: 7.048 TL

Teorik ders saat ücreti: 50 TL

Ders ücreti: 1.700 TL

Direksiyon ders saat ücreti: 382 TL

Ders ücreti: 5.348 TL

  • B Sınıfı

Sürücü kursu: 2.900 TL

Teorik ders saati ücreti: 50 TL

Ders ücreti: 1.700 TL

Direksiyon ders saat ücreti: 335 TL

Ders ücreti: 5.360 TL

  • B1 Sınıfı

Sürücü kursu: 7. 048 TL

Teorik ders saat ücreti: 50 TL

Ders ücreti: 1.700 TL

Direksiyon ders saat ücreti: 382 TL

Ders ücreti: 5. 348 TL

  • Engelli Sınıfı

Sürücü kursu: 6. 692 TL

Teorik ders saat ücreti: 50 TL

Ders ücreti: 1.700 TL

Direksiyon ders saat ücreti: 312 TL

Ders ücreti: 4. 992 TL

Yorum ekle