Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > En İyi B Segmenti Araçlar

En İyi B Segmenti Araçlar

Araçlar çeşitli özelliklerine göre farklı segmentlere ayrılıyor. Büyüklüğüne göre ve teknolojik özelliklerine göre ayrılan araçlar A segmentinden başlıyor. Çeşitli özelliklerine göre artan segmentler kullanıcıların kriterlerine göre ayrılıyor. Araçların segment sınıflandırılmasında boyut, teknik özellik, iç hacim ve fiyat performans seçeneklerine göre ayrılıyor. Bu segmentler sayesinde araçlar daha kolay bir biçimde incelenebiliyor. En iyi B segmenti araçlar hangileri gelin beraber inceleyelim. B segmenti araç listesinde hangi modeller var görelim. 

B Segmentinde Öne Çıkan Özellikler

Türkiye’de öne çıkan segmentler arasında B segmenti yer alıyor. B segmenti Türkiye’de en çok tercih edilen segment. Şehir içinde pratik kullanılmak üzere tasarlanan B segmenti araçlar, konforlu ve keyifli bir sürüş sağlıyor. Bu segmentteki araçlar A segmenti araçlara göre iç hacim açısından daha geniş alan sunuyor. B segmenti araçlar hatchback, station wagon, sedan, coupe, cabriolet, roadcaster, SUV, CUV ve MVP olarak farklı seçeneklere ayrılıyor.

B segmentinde bulunan araçlar konfor ve özellikleri sayesinde aileler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Aileler B segmenti araçlarda en çok bagaj hacimlerine dikkat ediyor.  Şehir hayatına uygun olarak tasarlanan B segmenti araçlar hacimleri sayesinde kolay park edilebilme özellikleri ile ön plana çıkıyor. Dolayısıyla B segmentinde yer alan otomobiller uygun fiyat seçenekleri sayesinde de kullanıcıları memnun ediyor. B segmenti araçlar A segmentine göre motor özellikleri bakımından da gelişmiş seçenekler içeriyor. B segmentinde bulunan otomobiller 3.7 metre ile 4 metre aralığında. Uygun fiyat seçenekleri ile ön planda olan bu modeller gençler tarafından da sıkça tercih ediliyor. 

Araç Segmentleri Neye Göre Belirlenir?

Otomobiller genel olarak uzunluklarına göre segmentlere ayrılıyor. Fakat bu uzunluklar farklı olabiliyor. Genel olarak 3.7 metre ile 4 metre arasında bulunan araçlar B segmenti olarak ifade ediliyor. Markalar bu boy sınırlamalarına ek olarak araçlara koydukları özellik ve fiyat seçenekleri ile de araçları farklı segmentlere ayırabiliyor. Segment kavramı ile araçlar hangi özellikleri gösteriyor, hangi seçeneklere sahip ya da hangi fiyat aralığında bulundukları daha kolay belirlenebiliyor.  

B Segmentinde Bulunan Araç Modelleri

Farklı markalara ait otomobil seçenekleri B segmentinde yer alıyor. Fiyat performans ve özellikleriyle ön plana çıkan modeller arasında birçok seçenek yer alıyor. Audi A1 markası bu seçeneklerden biri. Audi markasının A serisinin giriş modeli olan A1, teknik özellikleri ve motor performansı ile ön plana çıkıyor. Citroen markası ise B segmentinde tercih edilen bir marka. Citroen B segmenti için 2 farklı araç üretiyor. Bunlardan biri Citroen C3 olurken diğer araba ise Citroen C Elysee.

Aynı zamanda Dacia Logan ve Dacia Sandero da B segmenti araç kategorisinde yer alıyor.  B segmentinde en çok tercih edilen modellerden bir diğer ise Fiat. Fiat markası B segmenti için Albea, Punto ve Palio modellerini üretiyor. Bu modellere ek olarak B segmentinde Peugeot markasından 206, 208 ve 301 otomobil seçenekleri mevcut. Renault Clio, Symbol, Seat İbiza, Toledo, Cordoba, Skoda Rapid, Fabia ve Toyota Yaris seçenekleri B segmenti araçlar arasında yer alıyor. 

En Çok Tercih Edilen B Segmenti Araçlar

Kullanıcılar B segmenti araçlara yoğun ilgi gösteriyor. B segmenti kategorisinde farklı markalardan birçok araç seçeneği var. İşte bunlardan bazıları.

  • Opel Corsa

b-segmenti-araclar

 Bu modellerden biri olan Opel Corsa en çok satılan araçlardan biri. 1969 yılından bu yana üretilen Opel Corsa farklı kasa ve motor seçenekleri ile geliyor. Otomatik ve manuel seçenekleri mevcut olan Opel Corsa, dizel ve benzinli seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor. Opel Corsa kasa sınıflandırması olarak A, B, C ve D seçeneklerini kullanıyor. Opel Corsanın en son ve en yeni kasa modeli ise E olarak biliniyor.

  • Volkswagen Polo

b-segmenti-araclar-.jpg

Volkswagen Polo, markanın 1975 yılından bu yana ürettiği küçük sınıfta bulunan bir otomobil modelidir. 1996 yılında üçüncü nesli satışa sunulan Polo, 2002 yılında bir kez daha yenilendi. Hatchback kategorisinde dünyada B segmentinde en çok satan modellerden biri olan Volkswagen Polo, en son MK6 modeli ile kullanıcıların dikkatini çekiyor. Teknolojik özelliklerinin yanı sıra iç hacmi ve görünüşü ile de en sevilen B segmenti modeller arasında yer alıyor. 

  • Seat İbiza

b-segmenti-araclar-1

Yine Volkswagen ailesinin bir üyesi olan Seat İbiza, Volkswagen Polo ile benzer özelliklere sahip. Fiyat açısından biraz daha avantaj sunan Seat İbiza, İspanyollar tarafından üretiliyor. 1984 yılından bu yana üretilen Seat İbiza, geçirdiği kasa farkları ile gün geçtikçe daha çok kişiye hitap ediyor. Seat İbiza farklı motor seçenekleri ile geliyor. Buna ek olarak motor seçenekleri manuel ve otomatik şanzımanlar ile kombine ediliyor. Hatchback modeli oldukça ilgi gören Seat İbiza, hız ve konfor konusunda B segmenti özelliklerini fazlasıyla akrşılıyor. 

  • Skoda Fabia

b-segmenti-araclar-2

Skoda ailesinin B segmenti modeli olan Fabia kullanıcılara çeşitli özellikler sunuyor. Skoda ailesi de Volkswagen grubuna dahil olduktan sonra araçları ve özellikleri ile daha çok ilgi görüyor. Kullanıcılarına akıllı çözümler sunan Skoda ailesi, Fabia modeli ile büyüklük ve genişlik açısından kullanıcılarını memnun ediyor. Aynı zamanda Skoda Fabia’nın farklı motor ve şanzıman seçenekleri de mevcut. Bu özellikleri ile B segmentinde en çok satılan araç modelleri arasında yer alıyor. 

B Segmenti Araç Kiralama

Öncelikle B segmenti en çok tercih edilen araç çeşitleri arasında. B segmenti araç kiralama için Yolcu360 kullanıcılara pratik özellikler sunuyor. Bu sayede dilediğiniz özelliklere sahip olan B segmanti araçları Yolcu360 ile listeleyebilirsiniz. Listelediğiniz araçları da özellik ya da fiyat açısından karşılaştırma imkanı bulabilirsiniz. İlgilendiğiniz araçları kiralayarak dilediğiniz rotaya gidebilirsiniz.. Böylece en uygun fiyata sahip olan B segmenti araçları Yolcu360 rehberliğinde kolaylıkla kiralayabilirsiniz. Yolcu360.com’un filtreleme özelliği sayesinde de istediğiniz araç modellerini kilometre sınırı, depozito ücreti, araç markası ve modeline göre sıralayabilirsiniz. 

 

Yorum ekle