Yolcu360 Blog
istanbul-sahilleri-0 (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul Sahilleri: İstanbul’un En Güzel 5 Sahili

İstanbul Sahilleri: İstanbul’un En Güzel 5 Sahili

“İstanbul’un taşı toprağı altın.” deriz her zaman. Göz kamaştıran güzelliği, köklü tarihi ve eşi benzeri olmayan Boğaz manzarası ile yüzyıllar boyu vazgeçilmez olmuştur. İstanbul’un sahip olduğu benzersiz özelliklerinden biri de sahilleri. Tüm dünyanın imrenerek baktığı İstanbul’un en güzel 5 sahili listemiz: 

İstanbul’un sahillerini keşfetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

  • Kilyos Sahili

istanbul-sahilleri.jpg

Kilyos Sahili, İstanbul sahillerinden en sakin olanı. Şehirden uzaklaşıp, biraz olsun yalnız kalmak isteyenlerin adresi. Karadeniz’e yakınlığı ile bildiğimiz Kilyos’ta hava sıcaklıkları her zaman İstanbul merkeze göre birkaç derece daha düşük. Hafta sonu rotanıza bu sahili eklemeyi düşünüyorsanız yanınıza mutlaka hırkanızı almalısınız. İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos, tarihi yapıları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Ulaşımın oldukça kolay olması sebebi ile de çok fazla ziyaretçi ağırlıyor. Kendi aracınız ile gidebileceğiniz gibi aynı zamanda İETT ile de Kilyos Sahili’ne gidebilirsiniz.

  • Kilyos Kalesi

Geçmişi 4. ve 5. YY’a kadar uzanan Kilyos Kalesi bölgenin en eski tarihi yapıları arasında olduğu biliniyor. Bizans İmparatorluğu zamanında savunma amaçlı kullanılan kaleden ilerleyen yüzyıllarda başka amaçlar için de faydalanılmıştır. Günümüzde turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği tarihi mekanlardan biri olma özelliğine sahiptir. 

  • Tarihi Çınar Ağacı

İstanbul’un en güzel 5 sahilinden biri olan Kilyos’ta gezilecek, görülecek yerler hiç bitmiyor. Yaklaşık 550 yıldır nefes aldığı bilinen tarihi çınar ağacı da ziyaret etmeniz gereken noktalardan biri. Ağaç o kadar eski ki hemen hemen tüm Osmanlı padişahlarına eşlik etmişliği var. Nitekim ağacın 1453 yılında; İstanbul’un fethi sırasında dikildiği düşünülüyor. Yolunuz buraya düşerse mutlaka önünde bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın. 

  • Caddebostan Sahili

istanbul-sahilleri-.jpg

Bu hafta son kendinizi şımartın. Alın bisikletinizi ve doğruca Caddebostan Sahili’ne gelin. Denize karşı pedal çevirmenin keyfine varın. Bu bölge genellikle alışveriş merkezine yakınlıkları ve kafelerin bol olduğu bir bölge olarak biliniyor. Nitekim hafta sonları İstanbulluların tercih ettiği rotalar arasında her zaman yerini alıyor. Uzun uzun yürüyüş yapıp, sağlıklı yaşam için güneşi erken doğanların en sevdiği sahil.

  • Perili Köşk

Yüzyıllardır anlatılagelen perili köşk hikayesini hepiniz duymuşsunuzdur. Uzun yıllar kimsenin oturmadığı, bakımsız fakat bir o kadar da heybetli duruşu ile bizleri ürküten meşhur köşk. Aslına bakarsanız burası Ragıp Paşa Köşkü. 20. YY’ın başlarında inşa edilen köşkün ev sahipleri öldükten sonra epey boş kaldı. Bu durum da perili köşk söylentilerini beraberinde getirdi. Şimdilerde kime sorsanız size perili köşkün adresini tarif eder. 

  • Caddebostan’da Piknik

Caddebostan Sahili ferahlığı ile bizlere pek çok etkinlik fırsatı sunuyor. Yaz akşamlarında gün batımını seyretmek, çimlere yayılıp kendi içimizde huzur bulmak yapabileceğimiz etkinliklerden sadece birkaçı. Ailecek toplanıp çayınızı, böreğinizi alıp deniz manzarasında birlikte vakit geçirebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın gönlünce koşup, eğleneceğine emin olabilirsiniz. 

Kuzguncuk

istanbul-sahilleri-1.jpg

İstanbul’un siluetini oluşturan yalılara ev sahipliği yapan Kuzguncuk Sahili. Üsküdar’da Kadıköy’e doğru uzanan sahil. Eski ismi “altın kiremit” anlamına gelen “Hrisokeramos” imiş. Bizans döneminde bu bölgede yaptırılan altın yaldızlı kiremitlerle kaplı kiliseden ismini alan Kuzguncuk, İstanbul’un en güzel sahillerinden. Bu bölgenin en önemli özelliğinden biri ise tüm dinlere eşit duruşu. Dinlerin kardeşliği olarak nitelendirebileceğimiz bu özellik bizlere yüzyıllar boyu süregelen komşuluk ilişkilerini hatırlatıyor. Cami, kilise ve sinagogların bir arada oluşu, bölge halkının ibadetlerini gönlünce yerine getirebiliyor oluşu Kuzguncuk’a has bir özellik. İstanbul’un en güzel 5 sahilinden biri olması da cabası. 

  • Dini Temsil Yerleri

Kuzguncuk iskelesi boyunca yer alan cami, kilise ve sinagogu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, bahçesinde yer alan Yeni Cami ve caddede bulunan Beth Yaakov Sinagog’u üç dini de temsil ediyor. Kuzguncuk’un hoşgörü anlayışını en güzel yansıtan görüntülerden biri. 

  • Tarihi Yalılar

Boğaza karşı boylu boyunca uzanan meşhur yalıları ile de bilinen Kuzguncuk Sahili’ndeki yalılara göz atalım. Uçuk renginden dolayı bu ismi alan Pembe Yalı, boğazın en gözde tarihi yalılarından biri. Diğer ismi Macanlar Yalısı olarak da biliniyor. 18. YY’ın sonlarına doğru inşası tamamlanmış. Bunun yanı sıra Kuzguncuk’ta yer alan Baştımar Yalısı, İhsan Bey Yalısı, Kamil Paşa Yalısı ve Fethi Ahmet Paşa Yalıları da görücüye çıkıyor. 

  • Beşiktaş Sahili

istanbul-sahilleri-2.jpg

İstanbul’un en çok ziyaretçi ağırlayan sahillerinden biri Beşiktaş Sahili. Tarihi yapıları, görkemli yalıları ve yemyeşil parkları ile bilinen ilçe. Ulaşım kolaylığı ile de özellikle turistlerin sıklıkla tercih ettiği noktalardan biri. 

  • Çırağan Sarayı

Şimdilerde otel olarak hizmet veren Çırağan Sarayı için Boğaz’ın en güzel sarayı desek abartmış olmayız. Osmanlı İmparatorluğu’nun son zamanlarına tanıklık eden saray mimarisi ile göz dolduruyor. Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, İstanbul’un işgali sebebi ile bitap düşen saray yine de ayakta kalmayı başarmış. O dönemlerde saray, Fransız ordusunun mühendisleri tarafından kullanılmış. Ortaköy’e yürüme mesafesinde yer alan Çırağan Sarayı, İstanbul Atatürk Havalimanı’na ise sadece 45 dakikalık mesafededir. Sarayın içerisinde geçmiş dönemlerden kalan Abdülhamid’in koleksiyonundan parçalar, Sultan V. Murat’tan kalan antikalar ve sanat eserleri de sergilenmektedir.

En Güzel 10 İstanbul Sarayı

  • Yıldız Parkı

İstanbul’un en güzel 5 sahilinden biri olan Beşiktaş Sahili’nde yapılacak pek çok etkinlik var. Biraz temiz hava alıp, zihninizi boşaltmak istiyorsanız sizleri Yıldız Parkı’na davet ediyoruz. Bu park Sultan III. Selim’in annesi için yaptırdığı Yıldız Köşkü’ne ait yemyeşil bir park. İçerisinde sakinleştirici etkiye sahip havuzlar, göletler ve upuzun ağaçlar yer alıyor. Şehrin içerisinde bir cenneti andıran Yıldız Parkı, Beşiktaş Sahili’nde görmeniz gereken noktalardan biri. Sizleri şöyle bir “Oh!” çekeceğiniz tertemiz bir hava ile bekliyor.

Yıldız Parkı’nda Görmeniz Gereken 6 Yer – Ulaşım ve Fiyat Bilgileri

  • Salacak Sahili

istanbul-sahilleri-3.jpg

Sizleri İstanbul’un simgesi haline gelen Salacak Sahili’ne götürüyoruz. Gün batımının turuncusu en güzel burada görülüyor. Bu sebeple romantik manzaranın keyfini çıkarmak isteyen İstanbullular sıklıkla sahilde buluşuyor. 

  • Kız Kulesi

Salacak Sahili, böylesine romantik yapan başka bir etken ise Kız Kulesi. Yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktalarından biri haline gelen bu bölgede Kız Kulesi’nin hikayesi neredeyse her gün anlatılıyor. Galata Kulesi ile Kız Kulesi’nin tarihe gözyaşları ile kazınan o eşsiz hikayeleri. Aşkın ve sadakatin hüzne dönüşen hazin sonu. Dolayısıyla yüzyıllar geçmesine rağmen hala gizemi çözülmeyen, dilden dile anlatıldıkça daha da efsaneleşen o meşhur aşk hikayesini dinlemek için mutlaka Salacak Sahili’ne uğramalısınız. Hatta sahile gelmeden önce en az iki simit almanızı öneriyoruz. Biri martılar biri de sizin için. 😉 

 

 

Yorum ekle