Yolcu360 Blog
adalarda-denize-girilebilecek-plajlar-00
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul Adalar’da Denize Girebileceğiniz 7 Güzel Plaj

İstanbul Adalar’da Denize Girebileceğiniz 7 Güzel Plaj

Adalar’da denize girebileceğiniz plajlar hangileri? İstanbul Adalar yeşilin ve mavinin kucaklaştığı cennetten bir köşe. Benzersiz havası, tarihi dokusu ile sizleri kendine aşık etmeyi başarıyor. Bir tarafta sıcacık kumsalı bir tarafta serin sahili ile sizleri bekliyor. Yüzmeye hazırsanız başlıyoruz!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

İstanbul Adalar’da Denize Girebileceğiniz 7 Güzel Plaj

İstanbul Adalarda denize girmenin tadı bir başkadır. Marmara Bölgesi’nde yer alan pek çok plaja ev sahipliği yapan İstanbul ilinin bir parçasıdır. Hemen hemen her mevsim yerli ve yabancı sayısız turistin akın ettiği Adalar, havasıyla suyuyla sizleri etkisi altına almayı başarıyor. Bunun yanı sıra İstanbul’un tarihi geçmişine dair izleri de barındırıyor. Kavurucu yaz sıcaklarının başladığı şu günlerde İstanbul Adalar’da denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemize mutlaka göz atmalısınız. Altın sarısı kumsalları, sarp kayalıkları ve berrak denizi ile sizlere unutulmaz bir tatil yaşatıyor. Bunun yanı sıra İstanbul Adalara ulaşım da oldukça kolay. Deniz yolu ile dilediğiniz saat diliminde Adalara gelebilirsiniz. İşte İstanbul Adalar’da denize girebileceğiniz 8 güzel plaj listemiz:

  • Teos Beach, Kınalıada

Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor. Sıkça tercih edilen bu beach ortama ufak bir Yunan esintisi katıyor. Restoranında çeşit çeşit balıklar başta olmak üzere pek çok deniz mahsulünü bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra restoranda akşam saatlerinde gerçekleşen müzikli etkinliklere de katılabilirsiniz. Teos Beach’te gün boyu kiraladığınız şezlongda güneşlenirken, Adaların keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

  • Kumluk Plajı, Kınalıada

adalarda-denize-girilebilecek-plajlar.jpg

Kınalıada’nın en popüler plajlarından biri de Kumluk Plajı. Aile tesisi olarak hizmet veren Kumluk Plajı özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. İsmini denizinin taşlık olması sebebiyle Kumluk olduğu düşünülüyor. Nitekim bu sebeple plaj çevresine göre epey sığ kalıyor. Ulaşım açısından da kolay olması plajı tercih edilebilir kılıyor. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında halk plajı görüntüsünü andırsa da aslında burası özel bir plaj. Giriş fiyatlarına şezlong, şemsiye ve duş dahil. Fakat dışarıdan yiyecek kabul edilmediğini belirtmeden de geçmeyelim. Kendi bünyelerinde bulunan kafeterya ve restorandan ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.  

  • Değirmenburnu Plajı, Heybeliada

Heybeliada’da bulunan Değirmenburnu Plajı, İstanbul’da denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizde yer alıyor. Tabiat parkı içerisinde bulunması bu koyu daha da güzelleştiriyor. Piknik alanları, restoran ve konaklama bölümleri ile Değirmenburnu Plajı’nda eğlenceli bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Hem mesire yeri hem de plaj alanı olarak ziyaretçilerine hizmet veriyor. Aynı zamanda giriş ücretlerine duş, kabin ve şezlong hizmeti de dahil. Heybeliada İskelesi’nden yaklaşık 400 metre bir yürüyüş mesafesinde bulunması da ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor.

  • Ada Beach Club, Heybeliada

Sizleri çam ormanlarıyla kaplı rüya gibi bir sahile davet ediyoruz. Burası Heybeliada Çam Limanı Koyu’nda bulunan Ada Beach Club. Nitekim İstanbul Adalarının en popüler plajları arasında listenin ilk sıralarında geliyor. Ziyaretçilerini en konforlu şekilde ağırlayan Ada Beach Club’ta özel olarak hazırlanmış kum ve çim alanları görebilirsiniz. Bunun yanı sıra kiralık özel localar ile gün boyu teninizi yakan güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda mini golf ve plaj voleybolu sahasını da kullanabilirsiniz. Gün içerisinde yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe bulunmaktadır. Akşam saatleri için de değerlendirebileceğiniz enfes lezzetleri ile balık restoranı mevcuttur.

  • Elio Sedef, Sedef Adası

İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizde Elio Sedef Beach de yer alıyor. Sedef Adası’nın en tecrübeli ve en eski beachlerinden biri olarak ziyaretçilerine yıllardır hizmet veriyor. Dört farklı mutfağında sunduğu lezzetleri, DJ ve canlı müzik performansları ile eğlenceli bir tatil sizleri bekliyor. Sakin ve bir o kadar da huzurlu, yeşillikler içerisinde deniz manzaralı locaları ile Elio Beach, misafirlerine kaliteli hizmet sunuyor. Gündüzleri a la carte menüsü ile dikkatleri üzerine çeken rota, akşamları adeta bir kulüp havasına bürünüyor.

  • Yörükali Plajı, Büyükada

Prens Adalarından Büyükada’nın en güzel plajlarından birisine sizleri götürüyoruz. Burası Yörükali Plajı. Kumlu bir sahil yapısına sahip olan plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilir; puf minderlerin üzerinde dinlenebilirsiniz. Eğer geziniz birkaç gün sürecekse bölgede bulunan bungalov evlerinde konaklayabilirsiniz. Fakat günübirlik seyahat edecekseniz bahçe ve restoranındaki yeme-içme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

  • Madam Martha Koyu, Burgazada

adalarda-denize-girilebilecek-plajlar-.jpg

Burgazada İskelesi’ne yaklaşık 2 kilometre mesafede yer alan Madam Martha Koyu, İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel  güzel koyu, plajı ve denizi ile hem tatilcileri ve hem de kamp severleri ağırlıyor. Özellikle haftasonu çok sayıda çadır kampı ziyaretçisi oluyor. Fakat bölgede yeme içme imkanı bulunmadığını belirtmemizde fayda var. Bu yüzden Madam Martha Koyu’na gelirken yanınızda yiyecek ve içeceklerini beraberinde getirmenizi tavsiye ediyoruz. Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte şemsiye ve şezlong için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. 

Yorum ekle